ZAmjam 2023 - Siófok

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Egyre több program a ZamJam kínálatában!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Egyre több program a ZamJam kínálatában!


2023/06/10

A nyár kellős közepén, július 27-én másodszor indul el Zamárdiban a ZamJam fesztivál, amelynek kínálata mostanra sok-sok újdonsággal bővült. 20 helyszínen közel 100 programmal várja a látogatókat a teraszokon, utcákon és tereken, szárazföldön és vízben egyaránt. A panorámás vízparti MOL színpadon élő legendák lépnek fel, több generáció legnagyobb slágereivel: az Earth Wind & Fire Experience by Al McKay, Demjén Ferenc, Fenyő Miklós és Szikora Róbert, a Csík Zenekar Presser Gáborral és Karácsony Jánossal, a Budapest Bar és Bródy János. Három napon át városszerte koncertek, irodalmi programok, kiállítások láthatók és hallhatók. Lesznek ingyenes jazz-koncertek, Aranyakkord és Járai Márk a kilátónál, a Besúgó című sorozatot a szereplőkkel együtt bemutató házibuli, Wannabe és Get Funky party, irodalmi beszélgetések, kertmozi, gitárosok a parton, de még Zámbó Jimmyt is megidézik Zamárdi szabadstrandján a MOL Nagyon Balaton butikfesztiválja keretében, ahol a Balaton legjobbjait felvonultató gasztronómiai kínálat is várja a ZamJam vendégeit. Mostantól még több program megtalálható a ZamJam folyamatosan bővülő kínálatában. 

Zamjam 2023

Egymás után szerepelnek az élő legendák a ZamJam fő helyszínén, a vízparti MOL-színpadon. Kivétel nélkül olyan produkciók érkeznek, amelyek dalain generációk nőttek fel és amelyeket fröccsel a kézben a nyári naplementében hallgathatunk, a háttérben a Tihanyi Apátsággal. Már napközben megtelik a város élettel, este pedig feledhetetlen koncertélmények és bulik várják a fesztiválozókat. A ZamJam valóban sok műfajú kínálattal várja a vendégeket a nyár egyik legforgalmasabb hétvégéjén Zamárdiban. A színes kulturális kínálat mellett idén elindul a Staropramen Gasztrosétány, amely keretében a Balatoni Kör a régió legjobb éttermei közül vonultat fel jó néhányat. A programok nagy része ingyenesen látogatható, a legnagyobb koncertekre pedig kedvezményes áron kaphatók jegyek.


Élő legendák a Balaton partján!


A ZamJam fő helyszínén élő legendák egymás után szerepelnek a vízparti MOL színpadon. Kivétel nélkül olyan produkciók, amelyek dalain generációk nőttek fel. Az első napon, július 27-én a Budapest Bar vendége lesz Németh Juci, Kiss Tibor és Keleti András. Őket követi Bródy János, majd a Csík Zenekar vendégeként Presser Gábor és Karácsony János érkezik. Másnap egy különleges program részesei lehetnek a ZamJam vendégei, hiszen egymás után lép színpadra a Hungária együttes két legendája, akik évtizedek óta saját útjukat járják. Előbb Szikora Róbert és az R-Go ad koncertet, majd Fenyő Miklós érkezik a MOL Színpadára. Szombaton Demjén Ferenc koncertje után az Earth Wind & Fire Experience by Al McKay következik, több évtized legnagyobb funky-dalaival. A ZamJam MOL színpad koncertjeire kedvezményes jegyek és bérletek kaphatók! A fellépők heteken át Zamárdiban forgattak, a balatoni élményekről készülő riportfilm júliusban a TV2 műsorán lesz látható. 

 

Koncertek a Kilátónál


Sokan nem is tudják, hogy Zamárdiban nemcsak a vízparton csodás a kilátás. Zamárdi kőhegyi kilátójából kelettől-nyugatig élvezhetjük a Balaton legszebb panorámáját. A kilátó tövében a MOL kilátókoncertek keretében belépő nélkül hallgathatjuk a Kiss Tibi vezette Aranyakkord koncertjét, Járai Márk pedig Cseh Tamás dalaival érkezik.
 

ZamJam After

 
A ZamJam fő helyszínén az élő legendák koncertjei után éjszaka is folytatódik a Balaton parti buli: az első napon Jazzkovács lép színpadra, pénteken a Wannabe csapata érkezik, szombaton pedig a GetFunky program keretében Suri Imre áll a lemezjátszók mögé.


ZamJam Jazz


A fesztivál hangulatának elengedhetetlen kelléke a jazz a Balaton partján. A Budapest Jazz Club szervezésében érkezik majd Hajdú Klára & Szakonyi Milán Duója, a Nagy Noémi Quartet, a Nagy János Yancha Trio feat. Szirtes Edina Mókus, az Elsa Valle Quartet, és a Révész Richárd Latin Quartet. Ugyanezen a színpadon, tihanyi panorámával a háttérben koncertezik a MüPa Jazz Showcase idei ZamJam különdíjasa, az Ineffable. 

 

Besúgó Party


A ’80-as, ’90-es éveket idézi meg a Besúgó sorozat, amely újra látható a SkyShowtime felületén. A sorozat egy napra Zamárdiba költözik, július 28-án a ZamJam-re érkeznek a sorozat szereplői: közönségtalálkozó és beszélgetés is lesz a Highlights of Hungary szervezésében, valamint a korszak dalait felvonultató házibuli várja a közönséget, ahol a DJ-k maguk a szereplők lesznek.

 

Érkezik a Király és a Midlife Crisis, valamint a Smile!


Igazi közönségkedvenc a Zámbó Jimmy életét feldolgozó A Király című sorozat. Július 27-én a Peter Srámek Jimmy legnagyobb dalait is bemutatja, majd a Midlife Crisis egy különleges programmal készül a ZamJam-re, amelyben több évtized legnagyobb hazai dalait vonultatják fel. Szombat este a programot a Gönczi Gábor vezette Smile zárja a Balaton legnagyobb házibulijával.

 

Irodalmi és színházi programmal is készül a ZamJam


A ZamJam – Líra Irodalmi Terasza a fesztivál mindhárom napján várja az érdeklődőket. Csütörtökön Nyáry Krisztián beszélget Zajácz D. Zoltánnal, a Balatoni Krimik szerzőjével, pénteken pedig őt magát faggatja majd Szegő János szerkesztő-irodalmár. Szombaton a nyári melegben a jég birodalma lesz a középpontban, a téma a Ketten a világ végén - Páros transzgrönlandi expedíció című kötet lesz, Tenczer Gábor vendégei lesznek a szerzők, Vámos Nóra és Rakonczay Gábor.


A színház szerelmeseinek is kínál csemegét a ZamJam. Földessy Margit és a SZINDRA társulat Parti Impro-party című szórakoztató, interaktív improvizációs előadása július 29-én 16:00-tól gyerekeknek és családoknak, 21:00-tól pedig játékos kedvű felnőtteknek szól majd.

 

Ízek, zene és hangulat – balatoni éttermek a ZamJamen 


A színes zenei és kulturális kínálat mellett idén elindul a Staropramen Gasztrosétány, amely keretében a Balatoni Kör a régió legjobb éttermei közül hív meg jó néhányat – csupa olyan vendéglátóhely települ ki a partra és készül ételekkel a Zamjamre, amelyeknek népszerűsége évek óta töretlen a helyiek és a turisták körében egyaránt. Az éttermek között ott lesz a Kistücsök, a Sparhelt Bistro, a Hableány, a Lavender Terasz, látványkonyhaként bemutatkozik a John’s Pub A BalatonBor trucknak köszönhetően pedig azok sem fognak csalódni, akik a program mellé egy pohár jó borral ülnének ki a balatoni naplementébe.

 

Zamárdi mindenkit vár!

„A ZamJam most is küldetésének tekinti, hogy a Balaton egyik legnépszerűbb turistacélpontja megmutassa az ismert helyek mellett a rejtett kincseket is. Továbbra is várjuk a helyiek, a zamárdi vendéglátók, szolgáltatók ajánlatait. Programokat, kedvességeket, amelyek a vendégszerető Zamárdit mutatják meg” – mondta el Ádám Kata, projektvezető. 
 
„A ZamJam 2022-ben bebizonyította, hogy Zamárdiban helye van egy új, és tematikáját tekintve is újszerű fesztiválnak. A szervezőkkel együtt most is azon dolgozunk, hogy a hozzánk érkezőknek megmutassuk a városunk értékeit. Ennek keretében közel 20 helyszínen várjuk programokkal a turistákat” – mondta el Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere.
A programok nagy része ingyenesen látogatható, a legnagyobb koncertekre pedig kedvezményes áron kaphatók jegyek.


Kedvezményes jegyek: a www.zamjam.hu oldalon.





Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Vízipisztoly egy örök nyári szórakozás

A vízipisztoly egy örök klasszikus, ami mindig meg fogja találni a maga közönségét, legyen...

Üzleti vacsora Budapesten

Üzleti vacsora Budapesten, nem mindennapi környezetben? A Zsidai csoport éttermeiben megtalálod...

Budapesti látnivalók

Bizonyára te is sok látnivalót ismersz Budapesten, de még egy budapesti lakos számára is tud...

Exkluzív esküvőhelyszín Budapesten

Exkluzív esküvőhelyszín Budapesten, patinás környezetben, a múlt század emlékeivel, és...

Raffica

Raffica vitorlás hajó A hajót Bruce Farr tervezte a Libera hajóosztály...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.