Szálloda nyitás 2020: új szállodai etikett: avagy 10 dolog, ami megváltozik a szállodákban a koronavírus miatt

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Itt az új szállodai etikett: avagy 10 dolog, ami megváltozik a szállodákban a koronavírus miatt

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Itt az új szállodai etikett: avagy 10 dolog, ami megváltozik a szállodákban a koronavírus miatt


2020/05/14
VN

Lassan, de biztosan kezdik feloldani a koronavírus miatt hozott korlátozásokat, és habár még elég halványan, de azért már látszik a fény az alagút végén, annak tekintetében is, hogy nemsokára, vagy talán kicsit több, mint nemsokára újra útra kelhetünk és nyakunkba vehetjük az egész világot.  Azonban egy darabig még biztos semmi nem lesz olyan, mint régen, új repülési etikett mellett új szállodai szabályokra is kell számítani! Mutatunk is 10 dolgot, ami meg fog változni a szállodákban a koronavírus miatt!

Új szállodai szabályok a  koronavírus miatt

#1: Kevesebb vendég

Eddig egy nyári hétvégi napon szinte lehetetlen volt, hogy ne lett volna tele egy-egy népszerű szálloda, viszont ez most megváltozik. A megfelelő higiéniai és egészségügyi előírások miatt ugyanis csak kevesebb vendéget tudnak fogadni az intézmények, tehát mindenképpen kisebb tömegre, és kevesebb zajra lehet számítani, de szabad hely így sem lesz több sajnos, sőt...

 

#2: Nem lesz minibár

A minibárokat elég nehéz megfelelően fertőtleníteni, koronavírus mentesen tartani, így feltehetően a minibárok is áldozatul esnek idén nyáron a vírusnak. Több szállodában is lehet arra számítani, hogy nem lesz a szobában minibár.

 

#3: Nem lesz kávéfőző sem

Sajnos a szobában való kávé- valamint teafőzésnek is búcsút kell intenünk, hiszen az ehhez szükséges felszereléseket, kávéfőző, csészéket, magát a hozzávalókat nagyon nehezen lehetne higiénikusan elérhetővé tenni. A legjobb megoldás, az ilyen felesleges kockázatok kerülése, azaz ennek a plusz szolgáltatásnak a megszüntetése legalább egy kis időre.

 

#4: Kis kiszerelések

Sok szálloda környezetvédelmi megfontolásból leállt az egyesével csomagolt, milliliteres kozmetikumok kihelyezésével, és ehelyett valami zöldebb alternatívát talált ki, de sajnos nem sokáig használhatták ezeket az új irányvonalas alternatívákat, mert most a koronavírus miatt újra okosabb egyesévelt csomagolt termékeket kihelyezni a vendégek számára higiéniai indokokkal.

 

#5: Nem lesz Happy Hour

Sajnos a Happy Hournak is jobb búcsút inteni egy kis időre, hiszen kerülni kell a nagy tömeget, így nem célszerű mindenféle akcióval a szálloda bárpultjába csábítani az összes vendéget.

 

#6: Viszlát svédasztal

Igen mi is imádtuk, te is imádod, de sajnos nincs is nagyobb melegágya a koronavírusnak mint egy szálloda svédasztala. Gondolj csak bele, minden vendég, még ha nem is összefogdossa az ételeket, de a kiszedésre alkalmas eszközt igen, ráadásul mindezt az ételek közelében, egyáltalán nem egy életbiztosítás a koronavírus járvány idején!

 

#7: Medencézés korlátokkal

Olyan szállodát néztél ki, ahol van medence? Nem kell szomorkodnod, nem feltétlenül kell lemondanod a víz élményéről, de mindenképpen korlátozásokra kell számítani. Biztosan elő lesz írva, hogy egyszerre hányan tartózkodhatnak a medencében, a nagy tömeg kialakulásának elkerülése érdekében. 

 

#8: A kulcsokat teljesen elfelejthetjük

Jó azért már az elmúlt években a technika vívmányainak köszönhetően egyre inkább kezdtek elterjedni a kulcs nélküli kártyás beléptető rendszerek, de a vírushelyzetben még ezek sem teljesen biztonságosak. Éppen ezért egy teljesen új beléptetés kerülhet az előtérbe, méghozzá az okostelefonos megoldás, aminek segítségével kiküszöbölhető, hogy bármilyen idegen felület kerüljön a vendégekhez.

 

#9: Számla sem lesz

Ha már okostelefonos beléptetés, akkor a kicsekkolásnál sem fogunk számlákat, aláírnivalókat kapni, hiszen ez fölösleges kockázatot jelenteni, ezt a procedúrát is el lehet online intézni. Manapság minden átállt digitális formába, a szállodai számla is ilyen módon fog érkezni!

 

#10 Mindenek előtt első a biztonság

Most az elsődleges szempont a higiénia és a védelem, a lehető legkisebbre minimalizálni a kontaktust ember és ember között, így valószínűleg nagyon sok egyéb dologról is le kell mondanunk egy-egy nyaralás során, például egy jóleső beszélgetésről a portással, vagy a szomszéd asztalnál ülők megismeréséről. 
 


érdekesség hír utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

iShares Cup

iShares Cup vitorlás verseny történet Az egész 2004-ben kezdődött, amikor az Extreme...

Focksott

A focksott meghatározását lásd az orrvitorla behúzókötél szótárszónál.

Spinakker

Spinakker - Hátszélvitorla, az orrvitorlák egy speciális fajtája, könnyû/közepes szélre...

Top

Az árboc csúcsa.

Dinghy

A dinghy (ejtsd: dingi) az uszonyos hajó, vagy mentőcsónak angol neve.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.