notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A legelképesztőbb jégképződmények

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > A legszebb jégképződmények

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A legszebb jégképződmények


2014/02/26
Dénes Bernadett

Forrás: oddee.com/item_98467.aspx

A természet olyan csodákra képes, amikről nem is álmodhatunk. A téli hideg gyönyörű formákat hoz létre: legyen az befagyott vízesés vagy fagyott buborékok a víz alatt. Gyönyörűek ezek a jégképződmények, ilyet még biztos nem láttatok!

Jégképződmények
Ez a kép a fagyyott Minnehaha vízesés mögött készült. A Minnehaha vízesés a minneapolis-i parkban található, közel a Mississippi-folyó és a Minnehaha patak összefutásánál.

JégképződményekJégképződményekJégképződmények

A hihetetlen koncentrikus körök, amiket a felszínen láthatsz se nem gabonakörök és se nem idegenek leszállóhelye- ezek részét képezik a világ legnagyobb műalkotásának, ami 9 négyzetmérföldet hidal át! Jim Denevan, aki megalkotta az előző világ legnagyobb alkotását a nevadai sivatagban, elindult Szibériába megrajzolni ezeket a gyönyörű mintákat a jégre egy segítő csapattal és egy seprűvel. Denevan a drága, elgondolkodtató munkáiról vált ismertté, amiket ismétlődő minták és végtelen skálák jellemeznek. A Bajkál-tó tűnt a tökéletes vászonnak, mivel a világ legnagyobb tava. Bár a kíméletlen szibériai szelek elsöprik a havat, az alkotás pillanatnyi pompája lenyűgöző.

A Bajkál-tó a világ legrégebbi és legmélyebb tava. A szakértők az mondják, hogy a tó hozzávetőleg 25 millió éves (lehet öregebb) és az átlagos mélysége 744,4 méter. Fényképészek egy csoportja dokumentálta a szibériai kirándulásukat, amikor átkorcsolyázták a tavat. Gyönyörű fényképek és még inkább gyönyörű természet! A Bajkál-tó a legnagyobb édesvízforrás is a világon, világ édesvíz készletének körülbelül a 20%-át adja.

Jégképződmények

A Minnehaha vízesés a minneapolis-i parkban található, közel a Mississippi-folyó és a Minnehaha patak összefutásánál.

JégképződményekJégképződményekJégképződmények

A híres Briksdal gleccser része a Jostedalsbreen gleccsernek, a legnagyobb gleccsernek az európai kontinensen.

JégképződményekJégképződményekJégképződmények

Elképesztő természeti látványosság az Abraham-tó a jég alatt befagyott buborékjaival. A jelenség magyarázata, „A  növények a tó fenekén mentán gázt bocsátanak ki, és a metán fagyásnak indul mihelyst elég közel ér a sokkal hidegebb tófelszínhez és lent felhalmozódik, ahogy az időjárás egyre hidegebbé válik a téli időszak alatt.”

JégképződményekJégképződményekJégképződményekJégképződmények

Mind az autósok, mind a sétálók megállnak és csodálkoznak a furcsa jelenségen...

JégképződményekJégképződményekJégképződményekJégképződmények


túra utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Keszthely - BAHART Vitorláskikötő

Keszthely BAHART Vitorláskikötő bemutatása A Keszthelyi Vitorláskikötő a Balaton egyik...

Fellúvolás

A fellúvolás meghatározását lásd a felmenetel szótárszónál.

Gleitolás

A gleitolás a siklás; erős szélben a könnyű hajók a vízből szinte kiemelkedve siklanak.

Tréning helyszín

Egy tökéletes tréning helyszín távol helyezkedik el a város zajától, hiszen az előadások...

Legénybúcsú helyszín Budapest

Íme, egy méltán híres legénybúcsú helyszín Budapesten!. Természetesen a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!