notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Kelemen Tamás interjú - V. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság

hirdetes

Kelemen Tamás interjú

tóth mátyás
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Kelemen Tamással, Kelóval beszélgettem az V. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokságról és Weymouth-ról (ENG) a Skandia Sail for Gold vitorlás versenyről, ahonnan nem rég tértek haza. 

Kelemen Tamás interjú - V. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság

Szia Keló, milyen csapattal indulsz idén a Tengerin?

Szia! A csapat az AC Sailing Team lesz, a felállás pedig a következő:
Németh Áron lesz a bowman. Áronnak nagyon jók a tengeri tapasztalatai. Király Csabi fordekkes lesz, ő Nauticozik és jó fizikumú srác. A többiek: Vígh András, Perjés Bálint, D'Albini András. Velük sokat vitorláztunk együtt, RC 44-eseztünk, 8mOD bajnokok is többek közt. A hajón ott lesz még Láng Robi, valamint én fogok kormányozni. A többi név egyelőre még függőben van.

Milyen osztályban indultok?

Bavaria Match 42.

Eddig a Volksbank csapatát erősítetted. Idén miért nem velük indulsz?

Más elfoglaltságaim voltak idén, pl Sallai Gáborék felkészítése (470) és nem vitorláztam a csapattal. Nem tudtuk egyeztetni a két programot, így a Volksbank csapat idén Litkey Farkassal ment, a 33-as bajnokságon is és ezek miatt inkább ő fogja vinni a hajót a tengerin.

Milyen esélyekkel indultok?

A csapat jó, az esélyünk megvan a győzelemre. Mindenkép az élre várjuk magunkat, ahogy eddig is sikerült, most is sikerülhet. Ez függ attól is, hogy a hajók mennyire lesznek egyformák, tavaly erősen kijött, hogy hajóban hátrébb voltunk.

hirdetes

Mi az általános véleményed a versenyről?

Általános véleményem az, hogy egy jó verseny, nem mondom, hogy drága, ennyibe kerül. Meg lehet mérkőzni a tengeren, ez jó dolog. Talán jobb lenne sportosabb hajókkal indulni és erősíteném a One Design jelleget.
Idén tetszik, hogy ott lesz a sorsolás és minimálisan lehet változtatni a hajókon, tavalyhoz képest.
Őszintén szólva nekem a pálya jobban megy, nem szoktam túrázni, de megértem, hogy az is kell. Viszont a túrákat lehetne nagyobb tengeri hajókkal csinálni vagy hosszabb túrákat nyomni, mint pl a Kékszalag, de ez így összességében jó kompromisszum a magyaroknak.

Nem rég értetek haza Weymouthból, mondanál pár szót a versenyről?

Nagyon jó hely, nagyon profi, az építkezések már elkezdődtek az olimpiára. Mindenféle szélviszonyban lehet versenyt tartani, van egy elkerített rész pl a 49ereknek, Staroknak, ahol tudnak menni, ha nagy a szél. Jól el lehet osztani a pályákat.
Most elég pörgős, északi szelünk volt, viszont nagyon jó időt fogtunk ki, a környezet pedig gyönyörű. Az öböl kialakítása nagyon jó, nézhetővé, látványossá lehet tenni a vitorlás versenyeket és a város is szép.

hirdetes
Az ott való felkészülés viszont elég drága, az angolok megkérik az árát, hogy valaki ott tudjon készülni, kihasználják a hazai pálya előnyét.
A víz nem egyszerű, a La Manche csatornából be tudnak jönni a hullámok az öbölbe. Az áramlás elég kiszámíthatatlan, gyorsan vááltozik, emiatt nagyon trükkös.

Hogy értékeled a csapatot?

Berecz Zsombi idény végi fáradt állapotban van, de profi munkát csinált, 30-ba hozta magát. Sallai Gabóék is fáradtak, az elején ebben a hullámzásban és a középszélben elég zavarodottan mentek, de tudtunk javítani a sebességükön. Az arany csoportba nem jutottak be, de az ezüst csoportban már javultak és jól vitorláztak. A technikán és a kondin kell javítani főleg,a sebességük jó. A nyári felkészülésük nem olyan volt, mint szerettük volna, hajócsere stb miatt, kijött rajtuk az idény végi fáradtság.

Köszi szépen az interjút!

Nincs mit:).

Salla Gáborral készült interjúnkat itt olvashatjátok:

http://www.vitorlazas.hu/skandia-sail-for-gold-weymouth-sallai-gabor.html


Kelemen Tamás

Tóth Mátyás

www.vitorlazas.hu

Forrás: vitorlazas.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Világ körül

Ha szereted a szép képeket, a külföldi országok nevezetességeit, érdekességeit,... Tovább

Szigliget - Hajóállomás BH Zrt.

Szigliget Hajóállomás BH Zrt. Vitorláskikötő tudnivalók A Balaton... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 225

Átlagos értékelés: 4.8