5 könyv, amit én mindenképpen én magammal vinnék a Balaton partra, avagy 5 könyv nyaraláshoz

Kövess minket facebookon!
Főoldal > 5 könyv, amit én mindenképpen magammal vinnék a Balaton partra

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 könyv, amit én mindenképpen magammal vinnék a Balaton partra


2020/07/12
VN

Naptej, strandtörölköző, strandlabda, szalmakalap, napszemüveg, bikini, bepakolva, úgy érzed teljesen készen állsz, hogy lemenj a strandra? Nem érzed úgy, hogy egy valami még hiányzik, és most nem a kézfertőtlenítőre gondolunk! Egy igazán izgalmas könyv kell még, amiben elmerülhetsz egy fa lombkoronájának árnyéka alatt, vagy éppen napfürdőzve, egy kis színt, valamint D-vitamint gyűjtve. Mutatok is 5 könyvet, amit én mindenképpen magammal vinnék a strandra, habár ez egy nagyon szubjektív lista, remélem ti is találtok rajta olyat, amit szívesen olvasnátok a parton!

Nyári könyvajánló: 5 könyv a  Balaton partra

#1: Jókai Mór: Az arany ember

Jogos a kérdés, hogy miért éppen ezt a könyvet választottam listám első szereplőjének. Igazából erre több jó okom is van, az egyik személyes, mert mikor kötelező olvasmányként olvastam akkoriban, ugyan elolvastam, de nem nagyon érdekelt a mondanivalója, pedig van neki bővel, ezért szeretném újra olvasni. A másik, ami már sokkal érdekesebb, hogy Jókai ezt a regényét, ami egyébként hazánk egyik legsikeresebb, legtöbbet olvasott regénye a Balatonon írta meg. Mi ez, ha nem jó ok arra, hogy mi pedig a Balatonon olvassuk el? A regény egyébként a magyar kapitalizmus keletkezéstörténetének egyik sikeres és közismert szépirodalmi dokumentuma. Hőse egy üzletember, akit szegény hajóbiztosként a véletlen, saját vakmerősége és nem utolsósorban ügyeskedése hatalmas vagyonhoz juttat, kalandos és tanulságos történet, ami illik a nyaraláshoz. Arról pedig, hogy mi köti a Balatonhoz Jókait egészen pontosan, itt olvashatsz elég izgalmas részleteket!

 

#2: Ungváry Rudolf: Balatoni nyaraló

A minap voltam a könyvesboltban és rögtön kiszúrtam ezt a könyvet, ami végül jött is haza velem. Még nem olvastam el, mert a Balaton partra tartogatom, de már alig várom, hogy nekilássak. Az összefoglaló azt ígéri, hogy a német területekről valamikor a 18. században a Balatonra települt zsidó Lessner családon keresztül ismerhetjük meg Badacsony, a Balaton, sőt Budapest és az ország történetét is, ami nemcsak nagyon tanulságos, és fordulatokkal teli, hanem tele van a mostani korra való utalásokkal is. „Egy feledésbe merülő, polgári erényekkel és önámításokkal, örömökkel és kétségbeesésekkel tarkított világ képében feltárul előttünk a magyar társadalom két évszázadnyi zajos történelme, melyben az egyetlen álladó elem a balatoni nyaraló – s vele az emlékezés rejtett vágya.”

 

A többi Balaton partra való könyvről a következő oldalon írok, lesznek még izgalmas művek, én mindenképpen lapoznék!


Balaton érdekesség kultúra utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Negatív csapás

 Cirkálásnál a céltól távolodó, de magasságot gyûjtõ szakasz.

Torben Grael

Torben Grael Születési hely/idő: 1960.  július 22. Sao Paolo Torben Grael...

kávézó

Mindenkinek mást jelent a tökéletes kávézó. Abban azonban mindenki egyetért, hogy a jó...

Rund Um

Rund Um vitorlás verseny történet 1998 óta Rund Um élőben is nyomon követhető az...

Balatonlelle - BL Yacht Club

A BL Yacht Club Vitorláskikötő bemutatása:  A Balaton nyugati medencéjének...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.