„Mikor mehetünk újra nyaralni, csak legalább a Balatonra?”- a kérdés, ami mindenkit foglalkoztat

Kövess minket facebookon!
Főoldal > „Mikor mehetünk újra nyaralni, csak legalább a Balatonra?”- a kérdés, ami mindenkit foglalkoztat

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

„Mikor mehetünk újra nyaralni, csak legalább a Balatonra?”- a kérdés, ami mindenkit foglalkoztat


2020/04/20
VN

„Szerinted mikor mehetünk újra nyaralni, ha nem is repülővel, de legalább a Balatonra, szerinted eljutok oda nyáron?” Napi hányszor hallom én ezt a kérdést a világjáró barátaimtól, amire egyszerűen csak annyit tudok válaszolni, hogy nem tudom, legyen már ez a legkisebb bajotok, de a szívem mélyén tudom, hogy nekik ez tényleg nagy trauma, hiszen imádnak utazni. Éppen ezért megpróbáltam utána járni, milyen kilátásaink vannak: ekkor mehetünk végre újra nyaralni!

Mikor mehetünk újra nyaralni a koronavírus után?

Június végén már esemény lesz a Balatonon

Próbáltam konkrét nyomon elindulni, ugyanis annyi mindent hallani a kialakult járvány helyzetről, és annyiféle esélylatolgatás van, hogy vajon mikor is lesz vége, sőt vége lesz-e egyáltalán, hogy ezek alapján nem lenne könnyű elindulni. A helyzet a következő: szép sorban töröltek mindenféle eseményt a Balatonon, sőt a hirtelen megugrott nagyszámú turisták miatt szigorú korlátozásokat is vezetettek be, például lezártak egyes partszakaszokat, a kiemelt hétvégi időszakokon pedig még ennél is komolyabb szigorításokkal kell számolni. Az első esemény, amit találtam a Balatonon, az a június 27-én megrendezésre kerülő 38. Lidl Balaton-átúszás. Bár az esemény sorsa nem áll valami stabil lábakon, a szervezők nagyon optimisták, a szervezést zavartalanul folytatták, és remélik, hogy a koronavírus nem befolyásolja majd ezt a szabadtéri rendezvényt. Ebből arra lehet következtetni, hogy június végén, már boldogan lubickolhatunk a magyar tengerben? Ezt a feltételezést az is alátámasztja, hogy az elmúlt hónapban, több mint húszezren foglaltak szállást a Balatonra a nyári időszakra.

 

Külföld helyett belföld

Azt már a világjáró ismerőseim is elkönyvelték, hogy nem valószínű, hogy idén nyáron külföldre utazzanak, bár reményeik szerint év vége felé talán lesz rá mód.  Rengeteg utazást lehet most hihetetlenül olcsón lefoglalni, így nagyon kecsegtető, hogy befizessenek ők is egy-egy útra, de vajon megéri kockáztatni? Igazából nehéz megjósolni, hogy év végére milyen lesz a helyzet, éppen most olvasgatom februári, március eleji szakértői véleményeket, és egyáltalán nem az van most, amit akkor jósoltak, hogy lesz, egyáltalán nem zajlott le az egész járvány 1 hónap alatt. Biztos arról is hallott mindenki, hogy egyes kutatók szerint egészen a vakcina megjelenéséig, tartani kell a korlátozásokat, máshogy nem lehet megelőzni a vírus terjedését, ez pedig minimum egy év még. És akkor már arról ne is beszéljünk, hogy országonként mennyire eltérő a helyzet, elég csak Olaszország, és Spanyolország példáját nézni, de Franciaországot, vagy az Egyesült Királyságokat sem hagyhatjuk ki az erősen fertőzött régiókból, amik azért elég forgalmas turista célpontok, hanem a legforgalmasabbak Európában. Egy biztos, én nem foglalnék szállást, se repülőjegyet egyelőre, bármilyen olcsó is.

 

Új irányvonal a turizmusban?

Tehát összefoglalva, külföldre nem tudjuk mikor lehet újra biztonságosan menni, a kijárási korlátozás pedig egyelőre gátat szab mindenféle turisztikai jellegű mozgolódásnak belföldön is elméletileg. Optimista számítások szerint azonban nyár közepén, végén talán elindulhatunk, akár a Balatonra is. Világjáró ismerőseim már azokat a rejtett, világ elől elzárt helyeket kutatják, ahol nyugodtan, tömeget kerülve új kincseket fedezhetnek fel. Nem akarunk senkit lebeszélni a Balatonról, de talán jobban el lehet zárkózni egy kiadós hegyi túrán, mint a magyar tenger partján. 


UPDATE: Júniusban már nyitnak a Balatoni strandok, legalábbis ez a terv


Balaton érdekesség hír utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Kipufogófüst színe

A kipufogófüst színe számos hibára utalhat egy autó esetében. Éppen ezért, ha az autód...

Hajófenék

A hajófenék a hajótest vízalatti része.

Takli

Takli: vitorlázat Tengeri mérföld (tmf v. M) - kb. 1852 méter.

Babázás

Babázás: Kötélvég összefonása.

Játszótér építése

A játszótér egy fontos helyszín a gyermekek életében. Rengeteg időt töltenek itt, ezért...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.