Áttörés: Negyedóra alatt kimutatja az eredményt az új koronavírus teszt

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Negyedóra alatt kimutatja a koronavírust az új teszt

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Negyedóra alatt kimutatja a koronavírust az új teszt


2020/03/26
VN

Egyre nagyobb globális méretű problémává fejlődik az a koronavírus járvány, ami tavaly év végén még csak Kínában jelentett veszélyt. Akkora hatással van az egész világra, hogy nemcsak a tőzsde állt meg, országok zárták le a határaikat, és emberek ezrei vesztették életüket, hanem az élet minden területére rátette a bélyeget. Így hát egyáltalán nem csoda, hogy mindenki azon dolgozik, hogy valamivel könnyítse a helyzetet, és felvegye a harcot a koronavírussal szemben valamilyen módon. Egy hatásos mód lehet az is, ha minél egyszerűbb, és gyorsabb koronavírus tesztek elvégzését teszik lehetővé.

Gyors otthoni koronavírus teszt

A járvány megállításához sok tesztre van szükség

A koronavírus egyre gyorsabban terjed, majdnem fél millió koronavírussal fertőzött egyén regisztráltak már ez idáig. Ennek fő oka az, hogy nagyon hosszú a lappangási ideje, akár 2, sőt 3 hét is lehet, továbbá az is rá tesz egy lapáttal, hogy sajnos a koronavírus legtöbb tünete kezdeteben a megfázáséhoz, vagy az influenzáéhoz hasonlít. A fertőzött pedig tünetmentes állapotában is tovább adja a vírust. Éppen ezért a járvány megállításának egyik leghatékonyabb módja, hogy minél több tesztet végezzünk. És az enyhe tünetekkel, esetleg tünetekkel nem rendelkezőket is hatékonyan elkülönítsük, hogy ne fertőzzenek tovább.

 

Gyors és hatékony koronavírus tesztre van szükség

A tesztelés tehát egy nagyon kritikus pont. Már korábban írtunk róla, hogy BILL Gates alapítványa is egy otthonról végezhető gyorsteszt rendszer kiépítésén dolgozik, mert ők is úgy vélik, hogy akár ez lehet a kulcsa a járvány megfékezésének. Ma már Magyarországon is otthon végzik el a tesztet a betegeken, amit a laborban értékelnek ki, és a későbbiekben értesítik az eredményről a pácienst, de a járvány elején, még ez nem így volt. Pedig nagyon fontos, hogy a potenciális fertőzött semmiképpen se hagyja e otthonát, és érintkezzen emberekel. 

 

Negyedóra alatt elvégezhető az új teszt

Nagy Britannia is lépett ebben az ügyben, méghozzá elég nagyot. Míg Bill Gates alapítványának otthoni gyorsteszt rendszere esetében az eredményre 1-2 napot kell várni, ami így is elég kiemelkedő, addig az újonnan fejlesztett tesztek esetében csupán 15 percre lesz szükség. A Public Health England nyilatkozata alapján a tesztek hatékonyságát már le is tesztelték, és hamarosan kereskedelmi forgalomba is kerül, boltokban is webáruházakban is lehet majd kapni. Egyes értesülések szerint az Egyesült Királyság kormánya kedden már több millió darabot vásárolt is belőlük. Reméljük a vakcina kifejlesztése terén is nemsokára hasonlóan jó eredményeket kapunk. 
 


érdekesség hírKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Légszekrény

Légszekrény - kishajókba épített kamrák, amik boruláskor nem engedik a hajót elsüllyedni

Luvgierig

Luvgierig - a szél felé forduló hajót hívjuk így

Leegierig

Leegierig - a széltõl elforduló hajót hívjuk így

8mOD

8mOD vitorlás hajó bemutatása A 8m OD egy 8 méter hosszú, könnyű, siklótestű...

Kompasz

Iránytű, tájoló.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.