Irodai elrendezések: ezek a legnépszerűbb irodai megoldások

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A legnépszerűbb irodai elrendezések, amelyeket Neked is érdemes megismerned tervezés előtt

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A legnépszerűbb irodai elrendezések, amelyeket Neked is érdemes megismerned tervezés előtt


2022/02/01

Létszámbővülés, költözés vagy terjeszkedés? Ha új irodába költöznél, érdemes átgondolni, hogy milyen elrendezés nyújtja a legjobb alapot céljaid eléréséhez! Mutatjuk a legnépszerűbb irodai elrendezéseket, amelyeket érdemes ismerned – hogy kiválaszthasd a számodra megfelelőt. 

irodai elrendezések


Az irodatervezés fontos része a vállalati kultúra kialakításának és a produktív munkakörnyezet megtervezésének. A helyes megoldás elősegítheted a csoport produktívabb munkáját, rendkívül hatékony márkaépítési eszközként szolgálhat, és felkészítheted vállalkozását a jövőbeli növekedésre.


Az irodatervezéskor mindig abból indulunk ki, hogy mi is a célod pontosan? Hogyan dolgoznak a kollégák, és melyik területeket kellene leginkább fejleszteni? Ezek alapján az alábbi irodaelrendezések a legnépszerűbbek! 

 

A nyitott iroda design – azaz open office

A nyitott iroda design az elmúlt években nagyon népszerűvé vált a nagyobb vállalkozások körében, azonban korántsem alkalmasak minden vállalkozásnak. 
Az open office esetében A munkaállomások különféle konfigurációkban helyezkednek el, egyesek érintkeznek, mások különböző méretű munkazónákba csoportosulnak. Az irodában mindenki együtt ül, beleértve a vezetőket is, és a megbeszélések szabadon folynak a szabad téren.


Előnye éppen a nyitottságban rejlik: az emailes és telefonos értesítők küldése helyett az open office-ban bárki bármikor odasétálhat a kollégájához megbeszélni egy-egy fontos kérdést. A kommunikáció nyitottan áramlik, bárki beleszólhat, így a vállalati kultúrának általában jót tesz az ilyen iroda – ráadásul ez az egyik legolcsóbb megoldás is, hiszen a munkaterületek létrehozása itt a leginkább költséghatékony.


Hátránya ugyanakkor bőven akad, hiszen a nyíltságból fakadóan a zavaró tényezők is gyakoribbak az ilyen irodákban. A kollégák beszélgetése, mozgolódása sok esetben megzavarhat egy-egy munkafolyamatot, a multitasking pedig lassítja a munkamenetet és sok hibához vezethet. 


Amennyiben mégis ragaszkodnál a nyitott iroda design-hoz, érdemes elválasztó üvegfallal, üvegportálokkal apellálni: ezekkel a tér átlátható marad, azonban a megfelelő privát szférát is megteremtheted, hogy mindenki valóban hatékonyan tudjon dolgozni. 

 

Zárt irodai design

Ebben a népszerű elrendezésben a teljes irodaterület külön terekre (vagy fülkékre) van felosztva, amelyek úgy vannak elrendezve, hogy az alkalmazottak saját irodákkal rendelkezzenek. Fókuszált munkakörnyezetet biztosít, és jól alkalmazható az irodai működés rendszerezésére. Válaszfalakkal, térelválasztó rendszerekkel lehet a legjobban megoldani ezt az irodai elrendezést. 

 

A békés környezet lehetővé teszi az emberek számára, hogy a saját munkájukra koncentráljanak. Legfontosabb előnye a privát tér megléte. a fókuszáláshoz, koncentrációhoz ez nagyban hozzájárul, így a kollégák gyorsabban, pontosabban dolgozhatnak. 

 

Hátránya, hogy ehhez megfelelő irodahelyiséget is kell találni, hiszen az alaprajt felosztása további helyet igényel a falak számára. Az ilyen zárt irodákban a közvetlen verbális kommunikáció nem biztosított, így nagy együttműködést igénylő feladatokra nem alkalmas. 

 

Co-working iroda design

A co-working irodai tervek az olyan cégek esetében népszerűek, amelyek esetében a kollégáknak nincs egy kijelölt munkaterületük, hanem azt mindig az éppen aktuális feladat alapján választják meg. 


Előnyei között ismerjük, hogy segíti a kommunikációt és kapcsolatteremtést, a teret használó kollégák megvitathatják a terveiket és a projektet. Hátránya, hogy nem biztosít privát szférát, hiszen a kisebb irodahelyiségekben is egyszerre többen dolgoznak. 
 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Sott

Minden olyan kötelet, amellyel vitorlákat húzunk be, sott-nak hívunk. Ezek alapján van fock...

Étterem III. kerület

Budapest III. kerületében található legjobb éttermek, melyek kiemelt szolgáltatást...

Beggelés

Az orrvitorla széllel szembeni elfordítása.

Sydney Hobart

Sydney Hobart Yacht Race Rolex   Rolex Sydney Hobart versenytáv A Rolex Sydney...

Trimarán

Trimarán - háromtestü hajó, a középsõ test mindig hosszabb a ké
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.