notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

8 csodaszép vízesés a nagyvilágból, amiket látnod kell életed során

hirdetes

8 csodaszép vízesés a nagyvilágból, amiket látnod kell életed során

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A vízesések Földünk legszebb és legérdekesebb természetes kincsei közé tartoznak. Habár rengeteg alakult ki belőlük a nagyvilágban, valójában lehetetlen két ugyanolyat találni, hiszen mindegyik egyedi szépséggel kápráztatja el azokat, akik veszik a fáradtságot, és meglátogatják őket. Éppen ezért nehéz csupán nyolcat kiválasztani a legszebbek közül, hiszen ez a lista akár tízszer ilyen hosszú is lehetne. Ettől függetlenül mi megpróbáltuk. Íme, nyolc gyönyörű vízesés, amiknél szebbet festeni sem lehetne!

8 csodaszép vízesés a nagyvilágból, amiket látnod kell életed során

Dzsog-vízesés – India

A Dzsog-vízesés az indiai Karnátaka állam egyik természeti csodája, és egyben az ország második legmeredekebb vízesése is. 253 méteres magasságával az egyébként is mesés indiai táj egyik jellegzetes ékköve, amit mindenképpen érdemes meglátogatni, ha netalán erre vinne utad. Habár egész évben kellemes látványt nyújt, tavasszal és nyár elején ajánlatos megkeresni, mert ilyenkor a legkedvezőbb a vízállás és a hőmérséklet aránya (az indiai nyarak kifejezetten forróak tudnak lenni, különösen az itthon mérhető értékekhez képest). A felkészültebbek a monszun időszakban mennek, amikor állítólag a legbőségesebb vízhozamban gyönyörködhetünk.

 

Sutherland-vízesés – Új-Zéland

Talán nem meglepő, hogy Új-Zéland is felkerült erre a listára, hiszen az ország olyan természeti kincseket tudhat magáénak, amelyekhez foghatót szinte sehol máshol nem találunk a világon. A Déli-szigeten tündököl például a Sutherland-vízesés, amely 580 méteres magasságával sokak szerint az ország legmagasabbika (meglepően nehéz ugyanis pontosan lemérni ezeket a képződményeket).

hirdetes

 

Habár már 120 éve kialakítottak itt egy túraútvonalat, sokan a mai napig ámuldoznak a kifejezetten természetesnek tűnő Milford Track ösvényen, amely különösen télen nyújt lenyűgöző látványt. A kezdő túrázók általában nyáron érkeznek, ami Új-Zélandon októbertől áprilisig tart (elvégre a déli félgömbről beszélünk). Ettől függetlenül a vízesés egész évben csodás látványt nyújt, és ha van szerencséd eljutni Új-Zélandra, ne hagyd ki csak azért, mert az idő nem a legtökéletesebb!

hirdetes

 

Gullfoss-vízesés – Izland

Az Olfusa-folyót ékesítő Gullfoss Izland legjellegzetesebb és egyben leghíresebb vízesése. A legtöbb képen a magasról, egy közeli hegy széléről láthatjuk, ami nem meglepő, ugyanis ezekből a szögekből igencsak drámai látványt nyújt ez a természeti képződmény – úgy tűnhet, mintha a víz a semmibe tűnne el. Ugyan csupán 32 méter magas, a Gullfoss látványát semmiképpen sem szabad alábecsülni, és szinte kötelező úti cél azoknak, akik Izlandra látogatnak. Északi fekvése miatt az országot nyáron érdemes célba venni, amikor kedvezőbb a hőmérséklet, és a napok is rendkívül hosszúak. A következő oldalon folytatom! 

Forrás: Schutterstock

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 79

Átlagos értékelés: 4.8

érdekességek