Érdemes-e októberben a Balatonhoz menni? programok októberben a Balatonnál, októberi balatoni programötletek

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Érdemes-e októberben a Balatonhoz menni?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Érdemes-e októberben a Balatonhoz menni?


2020/09/21
VN

Szinte a telje szeptember eltelt úgy, hogy úgy igazán észre sem vettük, hogy ősz van, maximum abból, hogy elcsendesedett a Balaton part, és a tömeg is megszűnt, de azért még mindig vannak bőven kirándulók, lehet olvasták az érdemes-e szeptemberben a Balatonhoz menni? cikkünket… De most, hogy lassan októberre lapozzuk a naptárt, elérkezni láttuk az időt, hogy megválaszoljuk az „Érdemes-e októberben a Balatonhoz menni? kérdést is!

Érdemes-e októberben a Balatonhoz menni?

Hova máshova?

Hát először is idén nagy húzóerő a Balaton irányába, hogy hova máshova? Gyakorlatilag lezárva a határok a koronavírus miatt, persze mehetünk külföldre, de milyen áron? Karantén, drága tesztek megéri? Te is tudod, hogy nem. Tehát marad a Balaton, de ősszel is érdemes erre venni az irányt, elég meleg van még, vannak programok, látnivalók? Máris válaszolunk ezekre!

 

Milyen idő van októberben a Balatonon?

Igazából mi, akik már sokszor voltunk ősszel, télen, tavasszal, meg persze nyáron is a Balatonon, jól tudjuk, hogy a magyar tenger minden, de tényleg minden évszakban csodálatos. Persze legtöbbeteket csak az érdekli, hogy kelően meleg van-e, lehet-e strandolni, ezért persze nézzük meg ezt is. Mikor a szeptemberi időjárás néztük, és hasonlítgattuk, a többi adathoz, azt vettük észre, hogy szeptemberben ugyanolyan idő van, majdnem, mint júniusban úgy nagy átlagban, csak kevesebb esővel. Az októberi hőfok az áprilisi-májusival egyezik meg. Viszont, ami egy balatoni kiruccanás kapcsán nagyon, nagyon fontos, hogy jellemzően még a szeptemberinél is kevesebb csapadék hullik, mondjuk nem tudom, hogy az idei szeptembert lehet e verni, ilyen tekintetben. 

Balatoni időjárás

Balatoni csapadék

Mit érdemes csinálni a Balatonon októberben?

A víz már nem igazán alkalmas pancsolásra, bár azért a bátrabbak mg a télen is beszokták vállalni, de egy kirándulásra, piknikre, szüretre minden adott. És a következő oldalon adunk is néhány tippet, hogy merre érdemes elindulni.
 


Balaton érdekesség utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

IMOCA 60-foot

A Vendée Globe hajója: 60-foot IMOCA A 60 lábas IMOCA hajót a nyílt óceánokra,...

Baum

Baum: Nagyjából vízszintesen üzemelő rúd, profil, mely az adott vitorla alsó élének...

Árboccsúcs

Az árboccsúcs az árboc felső vége, mely speciális fémveret segítségével lehetővé...

Babázás

Babázás: Kötélvég összefonása.

Légszekrény

Légszekrény - kishajókba épített kamrák, amik boruláskor nem engedik a hajót elsüllyedni
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.