Balatoni sétahajózás 2020: Pünkösdkor kezdetét veszi a 174. hajózási szezon a Balatonon, de lesz néhány fontos szabály!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Pünkösdkor elindulnak a balatoni sétahajók, de lesz néhány fontos szabály!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Pünkösdkor elindulnak a balatoni sétahajók, de lesz néhány fontos szabály!


2020/05/19
VN

Forrás: https://balatonihajozas.hu

A koronavírus járvány miatt a balatoni hajózás sem tudott a szokott rendszer miatt elindulni. Hagyományosan húsvétkor szokott elindulni a hajózási szezon a Balatonon, viszont most a járványügyi helyzet miatt ez a start elmaradt. Viszont most a járvány egy új szakaszába lépett, ami lehetővé teszi a szigorú korlátozások enyhítését, így Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) bejelentette, hogy pünkösdkor, azaz május 30-án elindulhat a 174. hajózási szezon a Balatonon, természetesen a helyzetre való kiemelet figyelemmel.

Pünkösdkor indul a 2020-as hajózási szezon a Balatonon

Erre kell számítani a balatoni hajózással kapcsolatban

A BAHART alkalmazkodva a kormányzati rendelkezésekhez, 2 hetes periódusokban hirdeti meg személyhajózási menetrendjét, ugyanis folyamatosan nyomon követik majd az utasforgalom alakulását, és ha szükségesnek látják, rugalmasan módosítanak a meghirdetett menetrenden, valamint kapacitásokon. A járatindulási időpontokról a Társaság honlapján lehet tájékozódni, továbbá a BAHART Ügyfélközpont (+36 84 30 050) is az utasok rendelkezésére áll.

 

Ilyen lesz az első két hét menetrendje

Az első két hét minden napján a 4 legforgalmasabb útvonalon fognak járni hajók: napi 4 alkalommal, Siófok-Balatonfüred-Tihany, Balatonboglár-Révfülöp és Fonyód-Badacsony útvonalakon, valamint napi 3 alkalommal Balatonmáriafürdő és Balatongyörök települések között. Továbbá a pünkösdi szezonindító hétvégétől sétahajó járatokat is indít a BAHART, összesen 9 kikötőből. A sétahajók a következőképpen fognak járni: az első két hét minden napján indul sétahajó Siófokról, Balatonfüredről, valamint Keszthelyről, valamint a hétvégi napokon további 6 kikötőből, név szerint Badacsonyból, Balatonboglárról, Balatongyörökről, Balatonlelléről, Balatonmáriafürdőről, Révfülöpről is elérhető lesz az 1 órás sétahajózási szolgáltatás. 

 

Az idei szezon első hétvégéjét rögtön egy akcióval indítja a BAHART. Május 31-én egyben gyereknap is lesz, ezért a Társaság meglepetéssel kedveskedik minden hajóra felszálló gyermeknek, a megvásárolt Playmobil gyerekjegyek mellé még egy ajándék Playmobil figurát kapnak a gyerekek. 

 

Fontos szabályok lesznek a balatoni hajózásban a koronavírus miatt

A következőkben bemutatjuk a BAHART által előírt szabályokat, amiket kötelező betartani a balatoni hajókon! A kialakult járványügyi helyzethez alkalmazkodva a BAHART visszavonásig az alábbi átmeneti utazási feltételekkel biztosítja személyhajózási szolgáltatásait:

 

•    A tömegközlekedési eszközökhöz hasonlóan, a hajók zárt utastereiben egyelőre kötelező a szájmaszk (vagy azt helyettesítő, arcot eltakaró kendő, sál) viselése. A kellemetlenségek elkerülése céljából arra kérik az utasokat, hogy ezekről mindenki előzetesen maga gondoskodjon, mivel szájmaszkot a pénztárakban nem árusítanak. Szájmaszk hiányában a pénztáros munkatársak megtagadhatják a jegykiadást, a hajós személyzet pedig a hajóra történő felszállást. A hajók nyitott fedélzeti részein a szájmaszk viselése ajánlott.
•    A Társaság felhívja utasai figyelmét, hogy az egymástól számított, rendeletben előírt 1,5 méteres távolságot a kikötőben, a pénztáraknál és a hajók fedélzetén is – az egy háztartásban élők kivételével – tartsák be.
•    A hajókon szállítható utasok számát a maximális befogadóképességhez képest átmenetileg csökkentik, emiatt a jegyek minden hajójáratra csak korlátozott számban lesznek válthatók. Annak érdekében, hogy a legtöbb hajózni vágyó utast a fedélzetre tudjanak engedni, a Társaság a nagyobb befogadó képességű hajóit állítja forgalomba.
•    A megváltott menetjegyek kizárólag a jegyen szereplő, adott időpontra szóló utazásnál használhatók majd fel, ugyanazon útvonalon korábbi vagy későbbi járatra nem érvényesek. Erre a korlátozott befogadóképesség miatt van szükség, hogy a szállítandó utasok száma előre tervezhető legyen.
•    A BAHART felhívja utasai figyelmét, hogy a települések között közlekedő menetrendi járatokra a retúrjegyek vásárlását részesítsék előnyben, az ismételt pénztári sorban állás elkerülése végett.
•    Mint sok más szolgáltatás esetében, a BAHART is kéri utasai együttműködését, hogy mellőzzék a készpénzben történő fizetést, a jegyek megváltásakor használják (érintős) bankkártyájukat.
•    A BAHART személyhajózási szolgáltatásait a járványügyi helyzetben és ahhoz kapcsolódó korlátozó intézkedések mentén minden utas saját felelősségére veszi igénybe, az utazással összefüggésbe hozható esetleges megbetegedésekért a BAHART felelősséget nem vállal.

 

További tájékoztatás a BAHART hivatalos honlapján  valamint a kihelyezett tájékoztatókon! Kérünk mindenkit, hogy tartsa be az előírásokat, saját maga, és mások biztonsága érdekében! 
 

Ezek is érdekelhetnek:

5 eldugott hely a Balatonnál: mutatunk 5 titkos helyet a magyar tengernél, ahol nincs tömeg

Biciklivel a Balaton körül: ezeket a csodálatos panorámákat neked is látnod kell

És ha az érdekelne, hogy miért hajózunk, ahelyett hogy fél perc alatt egy alagúton átkelnénk az északi partról a délire, akkor ajánljuk, hogy olvasd el cikkünket, amiben elmeséljük miért nincs ilyen alagút a Balaton alatt!


Balaton érdekesség hajó hír utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Bal csapás

A hajó balcsapáson halad, ha a vitorlába "balról csap" bele a szél. Versenyben a...

Aerodinamika

Az aerodinamika a légerőtan idegen megfelelője.

Alsóörs - Balatoni Hajózás Zrt. (Hajóállomás-BH)

 A Balatoni Hajózási Részvénytársaság kikötője a Balaton keleti medencéjének...

Húsvéti nyúl

A Húsvéti nyúl A húsvéti nyúl, vagy húsvéti nyuszi, nyuszi a húsvét ünnephez...

Balatonmáriafürdő Hajóállomás BH Zrt.

  A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Balatoni Hajózási...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.