Siófokon kötelező maszkot hordani a boltokban, 50 ezer forint lehet a büntetés

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Követendő példa? Siófokon kötelező maszkot hordani a boltokban!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Követendő példa? Siófokon kötelező maszkot hordani a boltokban!


2020/04/06
VN

A már egész világon elterjedt koronavírus miatt egyre többen kezdenek el maszkot viselni, hogy minél hatékonyabban megelőzzék a fertőzést. Bár még mindig nagy vita övezi, hogy kell-e egészséges embereknek maszkot viselni vagy sem, több országban, például Csehországban és Szlovákiában is kötelezővé tették a maszkok viselését. Most Siófok polgármestere is úgy döntött, hogy a hatékony védekezés érdekében elrendeli, hogy a boltokban és minden olyan zárt helyen, ahol többen lehetnek egyszerre, kötelező maszkot viselni.

Siófokon nem lehet maszk nélkül boltba menni

Kötelező maszkot viselni Siófokon

Siófokon több helyen is kötelezővé tették a maszkok viselését a koronavírus miatt. Már korábban írtunk róla, hogy a hatósági intézkedések hatásár megrohamozták a nyaralótulajdonosok a Balatont, ami okozott egy kisebb felforgást a helyiek szerint. Ugyanis a frissen ide érkezettek nem tartották magukat a szabályokhoz, megrohamozták a partokat, kifosztották a dömpingre nem felkészült boltokat, valóságos nyár eleji happening hangulat alakult ki, éppen akkor, amikor a leginkább kellene kerülni az ilyesfélét. Azóta már helyre állni látszik a rend, több városban lezárták a partokat, valamint a játszótereket is többek között. De a megelőző intézkedések között szerepel a kötelező maszkviselés Siófokon. Arc eltakarása nélkül egyetlen boltba, valamint olyan zárt helyre, ahol többen is tartózkodhatnak, sem lehet bemenni. Akár50 ezer forintos büntetésre is számíthat, aki erre kísérletet tesz.

 

Maszkokat osztanak Siófokon

Mégis honnan lesz maszkja az embernek, amikor óriási hiánycikk a világjárvány idején? A miniszterelnök úgy nyilatkozott, hogy mivel nem tudja garantálni a maszkviselés feltételeit, ezért nem írhatja elő kötelezettségként a viselését sem. A maszkok világszinten óriási hiánycikknek számítanak, még az egészségügyi dolgozók is nagyon szűkösen állnak rendelkezésre szükséges védőfelszereléssel. A Siófoki városvezetés mégis maszkokat oszt azoknak, akik nem rendelkeznek sajáttal. Maszkot csak zárt tereken kell hordani, egy séta alkalmával nem, de a legtöbb lakos érzékelve a helyzet súlyosságát, a Balaton parton is hord maszkokat.

 

Miért kell maszkot viselni a koronavírus járvány idejében?

Bár még mindig megoszlik a gondolkodásmód a maszkok viselésével kapcsolatban. Engem például valósággal kinéztek egy vidéki boltan, mert maszkban mentem be, pedig a számok azt mutatják, hogy igenis hatékony védekezés a maszkok hordása. Ebben a cikkben mutatják meg , hogy mennyivel hatékonyabban léptek fel a koronavírus ellen azok az országok, ahol az emberek azonnal maszkot kezdtek el viselni a koronavírus szó hallatára, tényleg megdöbbentőek a számok. De valójában maszkot nem saját magunk miatt kell viselnünk, habár pszichológiailag segíthet abban, hogy felfogjuk a helyzet komolyságát. Maszkot azért kell viselnünk, hogy ne adjuk tovább a vírust, hiszen a lappangási időben, tünetmentesen is fertőz a kór, ráadásul jóval hatékonyabban, mint egy átlagos influenza: míg egy influenzás átlagosan 1,3 embert fertőz meg, míg egy COVID-19-cel fertőzött személy 3,4-et. Egyes szakértők szerint a maszk viselésével annak a kockázatát is csökkentjük, hogy a fertőzött kezünkkel a szánk, orrunk közelébe nyúlkáljunk. Összességében tehát ajánlott maszkot hordani, ha emberek közé megyünk, de természetesen legjobb továbbra is otthon maradni. 
 


Balaton érdekességKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Ahoi

Az ahoi egy régi hajós üdvözlés. pl: Nemere, ahoi!

Kalóz

A Kalóz kétszemélyes, biztonságos jolle. Versenyzéskor ketten használják, de ideális...

Fenékdeszka

A fenékdeszka, vagy trepni a kajüt és a cockpit kiemelhető egységekből álló deszkázata.

Balatonalmádi Társasüdülő Kikötő

A Balaton keleti medencéjének északi partján található az Almádi Társasüdülő...

Balatonaliga Horgász Egyesület Kikötő

A Balatonaligai Horgász Egyesület kikötője a Balaton keleti medencéjének keleti partján...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.