10 hely a nagyvilágból, amiket érdemes tavasszal meglátogatni

hirdetes

10 hely a nagyvilágból, amiket érdemes tavasszal meglátogatni

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Habár sokan még nincsenek megelégedve az időjárással, a hőmérő szerint már tagadhatatlanul beköszöntött a tavasz, és a kihalt, kopár tájak hamarosan új életre kelnek. Ahogy a természet ébredezik, úgy az emberek is egyre szívesen töltenek több időt a szabadban. Ha idén külföldön szeretnéd tölteni tavaszi szabadidődet, lehetőleg egy igazán különleges, gyönyörű helyen, akkor ez a lista neked készült!

10 hely a nagyvilágból, amiket érdemes tavasszal meglátogatni

10. Bonn – Németország

Nem kell Japánba utazni, hogy gyönyörködhessünk a cseresznyefák tavaszi virágzásában. Ha idén Németországba vezet az utad, akkor ne hagyd ki a Bonni cseresznyefavirág-alagutat a helyi óvárosban. Bonn az ismertebb Düsseldorf és Köln közelében található. A virágzás ezen a vidéken általában áprilisban kezdődik, így ha teheted, ekkorra időzítsd látogatásodat.

 

9.  Columbia River Gorge – Washington & Oregon, Egyesült Államok

Ez a kanyon 130 kilométer hosszan követi a Columbia folyót, és már önmagában is elképesztő látványt nyújt, azonban az évszakok váltakozása különleges bájt kölcsönöz neki. Tavasszal például napraforgók ezrei lepik el az ember által érintetlen vidékeket, aranysárga festménnyé varázsolva a tájat. A táj kémlelése mellett szabadtéri programokra is lehetőség van errefelé – ilyenek például a kitesurfing, a horgászat, vagy egy kiadós túra a szabadban. Egész évben érdemes ellátogatni ide, de aki a napraforgókra kíváncsi, az tavasszal, vagy nyáron menjen!

hirdetes

 

8. Tulipánfesztivál – Hollandia

A világ legtöbb tulipánt termelő országa minden tavasszal – nem meglepő módon – tulipánokba takarózik. Ilyenkor fellendül Hollandia egyébként is sikeres turizmusa, hiszen látogatók ezrei kíváncsiak az országszerte megcsodálható tulipánmezőkre. Ha a tél rövid volt és nem túl hideg, akkor késő márciusban érdemes menni, egyébként általában április közepén a legszebb az ország.

 

7. Hitachi Seaside Park – Hitachinaka, Japán

Ezt a szépséges parkot egész évben előszeretettel látogatják az emberek, de elég csak ránézni a képekre, és láthatjuk, hogy miért éppen a tavasz a legfelkapottabb időszak. A park tökéletes egy pihentető sétára, habár nehéz lehet olyan időszakot találni, amikor a virágok pompáznak, és nincs tele a környék turistákkal. Ettől függetlenül a látvány leírhatatlan!

hirdetes

 

6. Palouse régió – Washington, Egyesült Államok

Habár az ember nem búza- és repceföldekre gondol, amikor mesés távoli tájakról álmodozik, a Palouse régió a bizonyíték arra, hogy nem csak a virágföldek és erdős tájak érdemlik meg az utazók figyelmét. Ez a vidék úgy néz ki, mintha az amerikai Toszkána lenne, és számos helyi és külföldi fényképész látogat el ide néhány fantasztikus fotó reményében. A dombos-völgyes vidék változó színei, és az azokon végigguruló felhők árnyjátéka igazán egyedi látványt kínál. Érdemes megjegyezni, hogy mivel mezőgazdasági területről van szó nincsenek sem parkok, sem turistaútvonalak errefelé, ezért érdemes autóval célba venni. A következő oldalon folytatom! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 123

Átlagos értékelés: 4.9

szerelem túra utazás ünnep