Utazás a koronavírus járvány után: így fogunk utazni, ha vége lesz a koronavírusnak

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A koronavírus járvány után nem úgy fogunk utazni, mint eddig, az biztos!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A koronavírus járvány után nem úgy fogunk utazni, mint eddig, az biztos!


2020/04/27
VN

Február 23-án utaztam Rómába, igazából semmi különös nem volt, néhány (2) turista viselt maszkot, néhány (4-5) pedig a kezében szorongatta, több helyen (2) kézfertőtlenítő volt kihelyezve, valamint egy A4-esre ki volt írva egy Covid-19 tájékoztató, de ennyiben kimerült az egész koronavírus intézkedés, az emberek nem kerülték egymást, bátran fogták meg a kilincseket, a mozgólépcső korlátját, ettek útközben. Nos jelen helyzetben elképzelhetetlennek tartom, hogy ebben az évben, vagy úgy egyáltalán mostanság hasonlóképpen utazzak bárhová is, még a kisboltba is csak maszkban, és gumikesztyűben merek bemenni, szigorúan kerülve mindent, és mindenkit. 2020 tavasza alapjaiban változtatja meg világunkat, és ezzel együtt utazási szokásainkat, de nézzük is, hogy hogyan, azaz hogyan is fogunk a koronavírus után utazni!

Ilyen lesz az utazás a koronavírus járvány után

Utazás a koronavírus után biztosítás nélkül? Na nem!

Biztonság, avagy biztosítás mindenek felett! Hogy kötöttem-e a Római utazásomkor biztosítást, vagy kötök-e, ha pár napra elutazom? Hát ezután mindenképpen fogok, és fogsz te is, ugyanis ebből a helyzetből megtanultuk, a biztonság mindennél fontosabb, és igenis megéri azt a plusz kiadást, hogy épségben, vagy egyáltalán hazajuss! De nemcsak az egészségügyi szempontok játszanak majd a járvány miatt kiemelt szerepet a biztosítások kötésénél, hanem a különböző lemondások is. Rengeteg járatot töröltek, ezzel nincs semmi baj, hiszen ilyenkor visszajár a pénz, de sokan az átszállások árát, a visszaútat, a szálloda árát nem kapták vissza, valamint sok esetben a veszélyhelyzetben sem töröltek néhány járatot a slot idő miatt, így bár utazni nem lehetett, a járatra érvényes maradt a jegy, a pénz nem járt vissza. Úgy hiszem ebből sokat tanultunk, és az elkövetkezendő időkben elkezdünk biztosításokat kötni.

 

Utazás a koronavírus járvány után csak olyan helyre, ami lemondható 

Lemondható versus olcsó szállás? Az elkövetkezendő időben az elsőre tenném le a voksom! Én az fentebb leírt tapasztalatok miatt biztosan hajlandó leszek extra költséget fizetni azért, hogy lemondhassam a különböző szolgáltatásokat, habár eddig ezt felesleges költségnek ítéltem. Eldöntöttem, megszerveztem, megyek és kész! Hát most látom, hogy ebbe bizony a körülmények is közbeszólhatnak!

 

Tisztaság, és fertőtlenítés

„Mindegy milyen a szállás, úgyis csak aludni fogunk” - nálam eddig ez volt a jelmondat. Ha újra utazhatunk ez lesz: „nézzük már meg az értékeléseket, mennyire tiszta ez”! Abban is biztos vagyok, hogy a szállodák kommunikációjának egyik fő eleme a „nálunk napi 3 fertőtlenítő takarítás van” vagy valami hasonló szlogen lesz. És még egy, te eltudod képzelni, hogy egy kézfertőtlenítő nélkül elindulj utazni? Én eddig sem tudtam volna, de szerintem ezután már senki!

 

Utazás a koronavírus után? Hajós utakra én nem!

Megmondom őszintén, én egyszer úgy kipróbáltam volna egy ilyen nagy hajós utazást, mert valljuk be van pár előnye, csak hát azért van egy ára is. Nahát már abszolút nem vágyódok utána, és ezzel nem hiszem, hogy egyedül lennék. Nyilvánvalóvá vált, milyen könnyen terjedhet a járvány egy ilyen hajón, de vannak ezenkívül más aggályok is. Egyértelmű, hogy a hajós társaságok bevételei meg fognak csappanni az elkövetkezendő időkben, a sok hajós koronavírus botrány miatt.

 

Utazás a koronavírus után egy kicsit tudatossabban!

Olvastátok már az azzal kapcsolatos cikkünket, hogy mennyire kizsákmányolja a nagy turista tömeg az egyes régiókat? Ha nem, akkor tegyétek meg mindenképpen: 10 hely, ahova ne menj nyaralni a karantén után se! Bár sok országnak jelentős GDP-jét teszik ki a turisták mégis vannak pozitív hatásai, hogy most egy kisidőre leállt a turizmus. Például azt tudtad, hogy Hollandiában 2019 májusában döntöttek úgy, hogy nem reklámozzák aktívan az országot, mint turistadesztinációt, annyira megnövekedett a turisták száma? Úgyhogy itt az ideje egy kicsit tudatosabban utazni, reméljük a jelenlegi helyzet hoz ebben egy kis változást!

 

Utazás a koronavírus után: rájövünk, hogy a közelben is vannak szép helyek

Bátrak azok, akik már rögtön külföldre indulnának, de nem hiszem, hogy sokan lennének. Úgy vélem a hazai turizmus fog egy hatalmasat ugrani, annak hatására, hogy a koronavírus miatti intézkedések elbátorítottak sokakat a repüléstől, a határak átlépésétől, és erre még egy lapáttal rátesznek a mostani helyzetben csökkent bevételiforrásaink is, kicsit szűkebbre kell szabni a nyaralási budgetet is. És valóban Magyarországon is vannak szép helyek, ezeket az eldugott kincseket láttad már? A forgalmas tengerpartok helyett pedig ezeket a belföldi csodaszép tavakat ajánljuk, vagy kicsit bátrabbaknak Európa legszebb tavait! És azt hallottad már, hogy a Balatonon júniusban indul is a szezon a tervek szerint?

 

Utazás a koronavírus után főleg a természetbe!

Már most is láthatjuk, hogy a legtöbben forgalomtalan erdőkben, a világtól eldugott helyeken kirándulva próbálják átvészelni ezeket a vészterhes időket. Vélhetően ezután is megmarad a social distancing szerepe, és sokan tartva a forgalmas NewYork-i utcáktól, az Eiffel-torony, vagy éppen a Colosseum előtti tömegtől, inkább valami természetközeli, vidéki utazást terveznek majd. 

 

Utazás a koronavírus után: lesz hőmérő a reptéren

Ha mégis repülőre szállnánk, akkor arra számítani kell, hogy valószínű az is, hogy megváltoznak a repülési sztenderdek, épp úgy ahogy a 9/11-es terrorista merénylet után is. Természetes rutinná fog válni a pakolás mellett, a hőmérőzés, vagy éppen a kötelező maszkviselés is. 
 


érdekesség hír kultúra utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Balanszkormány

A balanszkormányon a kormány forgástengelye nem a kormánylap belépőélén, hanem hátrább...

Fonyód Bélatelep Önkormányzat Csónakkikötő

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Bélatelep Önkormányzat...

Baumlift

A baumlift meghatározását lásd a pihentető szótárszónál.

Videoton Yacht Club, Balatonalmádi

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Videoton Yacht Club ...

Jolle

A jolle uszonyos(svert), kabin nélküli sportvitorlás. Például: 420,470, Finn Dinghi, Cadet.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.