Koronavírus és vitorlázás: Ilyen intézkedésekre kell számítani a hazai vitorlázásban

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Ilyen intézkedésekre kell számítani a koronavírus miatt a hazai vitorlázásban

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ilyen intézkedésekre kell számítani a koronavírus miatt a hazai vitorlázásban


2020/03/17
VN

Forrás: hunsail.hu

A Kínából indul új koronavírus okozta járvány már Európába is elért, és sajnos Magyarország sem maradt ki az útjából Az élet több területén is szigorú megszorításokat vezettek be, így a sportok, sportrendezvények terén is, ami a vitorlázásra is kifejti hatását. Nézzük milyen korlátozásokra kell számítani a hazai vitorlázásban a koronavírus miatt.

Koronavírus a magyar vitorlás sportban

Így érinti a vitorlás versenyeket a koronavírus

A csütörtökön meghozott szabályok értelmében, minden 100 fő feletti beltéri, és minden 500 fő feletti kültéri rendezvényt el kell halasztani, vagy törölni kell. A koronavírus emberről emberre terjed, ezért a nagy tömeget jobb kerülni. Erre való tekintettel a Magyar Vitorlás Szövetség versenyrendszerében magyar bajnokságot 2020. április 30-ig nem rendeznek. Az ez év május 30-ig tartandó nemzetközi, várhatólag 500 fő feletti nemzetközi vitorlásversenyek szervezőivel már folyik a kapcsolatfelvétel, annak érdekében, hogy döntés szülessen a vitorlásversenyek elhalasztásáról, esetleges törléséről. Persze biztonsági okokból a kisebb versenyek is lemondásra kerülhetnek, ezért minden esetben érdeklődj a szervezőknél! 

 

A 2020-as vitorlás versenynaptárt ezen a linken tekinthetitek meg, a 2020-as Kékszalag vitorlásversenyről pedig itt olvashattok, ami már reményeink szerint a szokott formában lesz lebonyolítva. 

 

Az ügyfélfogadás is szünetel az MVSZ titkárságán

Az MVSZ mindent megtesz a vírus terjedésének megelőzése érdekében, ennek részeként pedig az MVSZ titkárságán szünetel az ügyfelek fogadása, ezért bizonytalan ideig a versenykártyák kiadását sem tudják biztosítani. De bármilyen kérdés esetén a munkatársak a hunsail@hunsail.hu emailcímen elérhetőek. A további intézkedésekről március 19-én születik majd döntés. Reméljük mihamarabb helyre áll a rend, és a vitorlás élet is a megszokott módon folytatódhat tovább.

 

Egyéb korlátozások a vitorlázással kapcsolatban

Egyelőre nincs tudomásunk olyan korlátozással kapcsolatban, amely akadályozná a vitorlás edzések zavartalan lebonyolítását vagy a vitorlázás gyakorlását bármilyen formában. De mindenkit megkérünk hogy legyen fokozott figyelemmel az alapvető higiénia betartására, figyeljen a gyakori kézmosásra, szükséges esetben fertőtlenítésre, és ha lehet kerülje a tömeget, és az érintkezést közösségen kívüli személyekkel. A saját érdekünk, hogy minden tőlünk telhetőt megtegyünk annak érdekében, hogy minél hamarabb, minél kisebb veszteséggel túl legyünk ezen az egész járványon. Így ha tehetitek, maradjatok otthon!
 


érdekesség verseny vitorlázásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Bum

A bum meghatározását lásd a nagyvitorlarúd szótárszónál.

Káptalanfüred Káptalan Vizisport Egyesület

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Káptalan Vizisport...

Nereus Hotel Kikötője

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Nereus Hotel kikötője. A...

Világ körül

Ha szereted a szép képeket, a külföldi országok nevezetességeit, érdekességeit,...

Vízparti lakás Balaton

Egy vízparti lakás a Balatonon remek lehetőségeket rejt azok számára, akik ingatlant...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.