Audi MedCup Circuit 2010-Marseilles-i regatta

Audi Medicup Circuit

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

 Az Audi MedCup Circuit 2010-es évadának második regattáján kihívások várnak a csapatokra melyek a Marseilles-i híres Rade Sudban rejlenek. 2007 óta a helyszín, mely a világhíres Mistral ,mindig a világ vezető regattáit és erős szeleit nyújtotta. Az előrejelzések nyugalomra intenek mielőtt a élénk nyugati szelek megérkeznének. A TP52-es futam szerdán indul, a hivatalos edzés után, amely lehetővé teszi a csapatoknak hogy megtanulják mit rejt a verseny területe.

 Az új-Zélandi Emirates csapat csak a Circuit francia regattájára érkezik, elég magabiztosan. Ez az ahol veretlen, futamgyőztesekként indultak a múlt szezonban. Már 20 ponttal vezetnek, de majdnem mindegyik ETNZ vitorlás csapat elmondhatja majd ezt, ha 3 futam nem úgy sikerül ahogy kellene. Összefoglalva a sikerük kulcsa : percről percre, versenyről versenyre, napról napra, regattáról regattára.

A különbség a Cascais-i Portugal Trophyval szemben az volt hogy ők tudtak először visszatérni a ritmusba, míg más kulcsszereplőknek külső tényezőkkel kellett foglalkozniuk Quantum Racing (USA) a 2008-as bajnokok kapitányát Terry Hutchinson (USA) sérülést érte, TeamOrigin (GBR) egyértlemű sebesség problémákkal küzdött. Artemis (SWE) jól szerepelt,de elég gyakran nem a flotta legjobb első felében, sőt az Audi A1-t erősítette az ALL4ONE (FRA/GER) akik másodikként végeztek és így sikeresnek mondható a gyakorló körük mivel ezelőtt alig vitorláztak. Jochen Schuemann (GER) kapitány élénken emlékezni fog a partmenti győzelemre az egyik legszebb háttérrel amit valaha látott, Cassisban a Platoonnal 2008-ban.

Tehát a Marseilles-i regatta más lehet. Cascais hamar elkezdte kiengedte szíjait ebben az évadban hogy a legjobban használható gyenge szellőket, és a sebességet az erősebb szelet és a hajó kezelhetőségét nyújtsa.The GP42 osztály edző futama szerdán volt. Cascai's erősebb szelei igazán hozzátesznek a csapatmunkához, valamint változó szelet is biztosít. Mesterek mint Jose Ponce (ESP) Puerto Calero (ESP) előnyükre fordíthatják a Canary-szigeteki élénk passzátszelet. Sok csapatnak ilyen körülményekért utazni kell, mások itt nőnek fel.


Minden eseményt ismét sugároz az Audi MedCup TV. A napi adás helyi idő szerint 12:50-kor kezdődik.

Terry Hutchinson elmondása szerint, "Marseille nagyszerű, ez az egyik leggyönyörűbb hely ahova valaha is eljutottam.

Forrás: Audi MediCup Circuit


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Vitorlás szakszótár

Balatonmáriafürdő Hajóállomás BH Zrt.

  A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Balatoni Hajózási...

Fockroller

A fockroller meghatározását lásd az orrvitorla becsavaró szótárszónál.

Reffelés

A reffelés a nagyvitorla felületének csökkentése erős szélben. Ha akkora szél fúj, hogy azt...

Fonyód - Keresztes György Kikötő (Hajóállomás BH Zrt)

A Fonyódi Keresztes György Kikötő tudnivalói: A Balaton nyugati medencéjének déli...

Vidéki rendezvényhelyszín

Egy vidéki rendezvényhelyszín remek otthont adhat egy esküvő, egy üzleti rendezvény vagy...