Asso 99 vitorlás hajó leírása, bemutatása

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Szakszótár > Asso

Asso


Asso 99 vitorlás hajó

Asso 99 vitorlás hajó - Licospars, Bogliaco, Garda tó

A hajót Ettore Santarelli tervezte 1983-ban. Azóta mind a 150 elkészült hajót a Garda tó melletti Bogliaco-ban székelő Licospars műhelyben gyártották. A flottából 70-80 csapat versenyzik vagy vitorlázik a közép-európai régióban, legtöbben Olaszországban. A vitorlaszámokat a gyártási sorrendnek megfelelően adják a hajóknak.

Asso 99 vitorlás hajó leírás

Az Asso99 tőkesúlya ólomból készül, 3mm saválló acél héjazással. Súlya 450-480 kg. A tőkesúlyt a hajó gerincéhez csavarozzák és simára polírozva nem algásodik. Az osztályelőírás szigorúan tiltja a tőkesúly befestését, kizárólag pasztázni és polírozni lehet.

Az Asso-t az egyszerű kialakítás jellemzi, a kabin csak raktárként használható. A hajótest üvegszálas, ariex-el szendvicselt vivinilészter laminált.

A hajó összsúlya 1100 kg, ami nagyon könnyűnek számít ekkora mérethez, a hajó egy ember súlyára is érzékenyen reagál.

A hajóhoz 2009-től 1 genua, 1 fock, 1 spinakker és egy nagyvitorla tartozik. Az árbocon 2 pár száling és jumper található.

A hajót hatan vitorlázzák, a legénység maximális súlya fürdőruhában 520 kg lehet. Hárman trapézolhatnak, a trapézosok együttes súlya maximum 260 kg lehet.

Asso 99 vitorlás hajó - Magyar mezőny

Magyarországon igen népes az Asso osztály, az egyik legkeményebb mezőny gyűlik össze a One Design versenyeken. Sok olimpikon és bajnok ül Asso-ba, mivel rendkívül technikás és izgalmas hajó. Nincsenek előre leosztott helyezések, bárki érhet el eredményt. Mindezek mellett egy Asso hatalmas vitorlázó élményt nyújt a legénységnek, gyors, fürge és szemet gyönyörködtető.

A magyar Asso flotta legnagyobbjai közé tartozik Detre Szabolcs és Zsolt, Litkey Farkas, Tuss Miklós, Majthényi Szabolcs.

Asso 99 technikai adatai:

Hossz: 9.96 m
Szélesség: 2.92 m
Merülése: 1.8 m
Súlya: 1100 kg
Kiel: 480 kg
Nagyvitorla: 30 m2
Genoa: 23.7 m2
Fock: 14.4 m2
Spinakker: 66 m2
Árboc: 12.3 m
Trapézolók száma: 3 db (max. 260 kg)
Versenylétszám: 6 fő (max. 520 kg)

 

hajó

Hasznos volt számodra a szótárunk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 1

Átlagos értékelés: 3.0
Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2024.05.31-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.


*egy éves megrendelés esetén


Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Pünkösd

Mikor van Pünkösd?   Pünkösd a húsvétot követő ötvenedik nap, mozgó...

Mesterházy-Nagy Ákos

Mesterházy-Nagy Ákos (Piri) életrajz Mesterházy-Nagy Ákos 1988-ban született és...

Log

Log - hajósebességet mérõ müszer

Kettlebell

 kettlebell

Mancsaftolni

A kormányzás kivételével az összes többi hajósfeladat elvégzése a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.