notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Asso 99 vitorlás hajó leírása, bemutatása

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Szakszótár > Asso

Asso


Asso 99 vitorlás hajó

Asso 99 vitorlás hajó - Licospars, Bogliaco, Garda tó

A hajót Ettore Santarelli tervezte 1983-ban. Azóta mind a 150 elkészült hajót a Garda tó melletti Bogliaco-ban székelő Licospars műhelyben gyártották. A flottából 70-80 csapat versenyzik vagy vitorlázik a közép-európai régióban, legtöbben Olaszországban. A vitorlaszámokat a gyártási sorrendnek megfelelően adják a hajóknak.

Asso 99 vitorlás hajó leírás

Az Asso99 tőkesúlya ólomból készül, 3mm saválló acél héjazással. Súlya 450-480 kg. A tőkesúlyt a hajó gerincéhez csavarozzák és simára polírozva nem algásodik. Az osztályelőírás szigorúan tiltja a tőkesúly befestését, kizárólag pasztázni és polírozni lehet.

Az Asso-t az egyszerű kialakítás jellemzi, a kabin csak raktárként használható. A hajótest üvegszálas, ariex-el szendvicselt vivinilészter laminált.

A hajó összsúlya 1100 kg, ami nagyon könnyűnek számít ekkora mérethez, a hajó egy ember súlyára is érzékenyen reagál.

A hajóhoz 2009-től 1 genua, 1 fock, 1 spinakker és egy nagyvitorla tartozik. Az árbocon 2 pár száling és jumper található.

A hajót hatan vitorlázzák, a legénység maximális súlya fürdőruhában 520 kg lehet. Hárman trapézolhatnak, a trapézosok együttes súlya maximum 260 kg lehet.

Asso 99 vitorlás hajó - Magyar mezőny

Magyarországon igen népes az Asso osztály, az egyik legkeményebb mezőny gyűlik össze a One Design versenyeken. Sok olimpikon és bajnok ül Asso-ba, mivel rendkívül technikás és izgalmas hajó. Nincsenek előre leosztott helyezések, bárki érhet el eredményt. Mindezek mellett egy Asso hatalmas vitorlázó élményt nyújt a legénységnek, gyors, fürge és szemet gyönyörködtető.

A magyar Asso flotta legnagyobbjai közé tartozik Detre Szabolcs és Zsolt, Litkey Farkas, Tuss Miklós, Majthényi Szabolcs.

Asso 99 technikai adatai:

Hossz: 9.96 m
Szélesség: 2.92 m
Merülése: 1.8 m
Súlya: 1100 kg
Kiel: 480 kg
Nagyvitorla: 30 m2
Genoa: 23.7 m2
Fock: 14.4 m2
Spinakker: 66 m2
Árboc: 12.3 m
Trapézolók száma: 3 db (max. 260 kg)
Versenylétszám: 6 fő (max. 520 kg)

 

hajó

Hasznos volt számodra a szótárunk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma:

Átlagos értékelés: 0.0
Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2019.10.31-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.


*egy éves megrendelés esetén


Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Banque Populaire V

Banque Populaire V vitorlás hajó,trimarán A Banque Populaire V jelenleg a legnagyobb...

Szélbeállás

A hajó orrát szél felé kormányozzuk, majd hagyjuk, hogy a vitorlák lobogjanak és a hajó...

Gaffos vitorla

A gaffos vitorla meghatározását lásd a csonkarudas vitorlázat szótárszónál.

Kieler

A kielerek a tőkesúlyos hajók. Nem uszonyt(svert) használnak, hanem tőkesúlyt.

Videoton Yacht Club, Balatonalmádi

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Videoton Yacht Club ...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!