notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Balatoni programok rossz idő esetén

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Mit csináljunk ha rossz az idő a Balatonnál?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mit csináljunk ha rossz az idő a Balatonnál?


2017/05/12

Mit lehet csinálni a Balatonnál rossz idő esetén? Szerencsére a magyar tenger az a hely, mely ilyenkor is rengeteg lehetőséget nyújt az emberek számára.

Balaton rossz idő estén

 

Ott vannak a tó és környékének a természeti kincsei. Ezernyi érdekességet rejt magában a tó környezete.Mi pedig most bemutatjuk ezeket.

 

Kezdjük is rögtön a Kis-Balatonnal, mely önmagában is nemzetközi jelentőségű madárélőhely,t a magyar természetvédelem szimbóluma. Itt található egy 4 szintes fakilátó, melyen keresztül az egész környék csodálatosan belátható. De itt van még a Búbosvöcsök tanösvényen is, ahonnan az egyedülálló madárvilág felfedezhető. Van itt madárkórház és vannak madárkunyhók is. Egy szóval egy nagyon érdekes természeti felfedezőtúrát lehet itt csinálni.

 

Hévízi-tó. Népszerű üdülőhely az üdülőhely mellett. Az utóbbi 1-2 évtizedben elképesztően népszerűvé vált Hévíz.Közel van a Balaton, de még sincsenek itt turisták elviselhetetlen számban. 6 km-re található a magyar tengertől, mely összességében a világon is egyedülálló kínálattal bír.A tó vízének, iszapjának gyógyító és szépítő hatását már több száz éve felismerték. Főleg reumatikus betegségek kelzelésére alkalmas. Vízének gyógyító hatása miatt kedvelik nagyon sokan. Kettő dolog miatt kell még kiemelni: egyrészt a  tó medrét 1-7 m vastagságban borító gyógyiszap miatt tehát, ami a maga nemében páratlan a világon, másrészt pedig a a tó vize télen sem csökken 24-25 fok alá, ami által egész évben fürdésre alkalmas.

 

Menjünk most be egy kicsit Veszprém megyébe, irány tehát észak és a Káli-medence. Tele romantikus hangulatú kis falvacskákkal a környék, ami arra vár, hogy az ember felfedezze magának. Akkor meg már ott van a Hegyestű. Tetejéről belátható az egész környék, tehát csak a 337 méteres hegy tetejére kell felmennünk, hogy láthassuk teljes valójában a csodálatos Káli-medencét. Igazi érdekességét az adja a helynek, hogy a felét már kibányázták, míg a másik fele sértetlen maradt. Így pontos képet kaphatunk arról, hogy hogyan is néz ki egy több millió évvel ezelőtt aktív vulkán belseje. 

 

 

Irány innen a Tapolcai-medence, ahol nem csak egy, hanem körülbelül millió látnivaló van. Mi azonban most csak a  Szent György-hegyet és a csodálatos Tapolcai tavasbarlangot emeljük ki. A hegyet szintén évmilliókkal ezelőtt formálta meg a vulkáni tevékenység, mely az időjárással együtt közösen gyönyörű és látványos bazaltalakzatokat csinált, melyek helyenként 30-40 méter magasak.

 

 

 A tavasbarlangról meg úgy gondolom, hogy ezer szónál többet mond ez a kép: 

 

 

Ezekből is látszik, hogy rossz idő esetén sem kell kétsége esni, ha az ember a Balatonnál tölti a szabadidejét. Nemcsak gyönyörű, hanem egyedülálló is a környék.






Balaton



Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Rendezvényterem

A tökéletes rendezvényterem megválasztása nagyon fontos minden egyes rendezvény esetén....

karácsonyi céges vacsora

Karácsonyi céges vacsora a nosztalgikus hangulatú Dunyha Étteremben! Tartsa meg karácsonyi...

Bumvilla

Bumvilla – a bum alátámasztására szolgáló összecsukható favilla

Sloop vitorlázat

A legelterjedtebb egyárbocos vitorlázat: nagyvitorla (gross) és orrvitorla (fock).

Backbord

A Backbord (ejtsd: bekbord) kifejezést lásd a jobb csapás -nál.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.