Balatoni programok rossz idő esetén

hirdetes

Mit csináljunk ha rossz az idő a Balatonnál?

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Mit lehet csinálni a Balatonnál rossz idő esetén? Szerencsére a magyar tenger az a hely, mely ilyenkor is rengeteg lehetőséget nyújt az emberek számára.

Balaton rossz idő estén

 

Ott vannak a tó és környékének a természeti kincsei. Ezernyi érdekességet rejt magában a tó környezete.Mi pedig most bemutatjuk ezeket.

 

Kezdjük is rögtön a Kis-Balatonnal, mely önmagában is nemzetközi jelentőségű madárélőhely,t a magyar természetvédelem szimbóluma. Itt található egy 4 szintes fakilátó, melyen keresztül az egész környék csodálatosan belátható. De itt van még a Búbosvöcsök tanösvényen is, ahonnan az egyedülálló madárvilág felfedezhető. Van itt madárkórház és vannak madárkunyhók is. Egy szóval egy nagyon érdekes természeti felfedezőtúrát lehet itt csinálni.

 

Hévízi-tó. Népszerű üdülőhely az üdülőhely mellett. Az utóbbi 1-2 évtizedben elképesztően népszerűvé vált Hévíz.Közel van a Balaton, de még sincsenek itt turisták elviselhetetlen számban. 6 km-re található a magyar tengertől, mely összességében a világon is egyedülálló kínálattal bír.A tó vízének, iszapjának gyógyító és szépítő hatását már több száz éve felismerték. Főleg reumatikus betegségek kelzelésére alkalmas. Vízének gyógyító hatása miatt kedvelik nagyon sokan. Kettő dolog miatt kell még kiemelni: egyrészt a  tó medrét 1-7 m vastagságban borító gyógyiszap miatt tehát, ami a maga nemében páratlan a világon, másrészt pedig a a tó vize télen sem csökken 24-25 fok alá, ami által egész évben fürdésre alkalmas.

hirdetes
Balaton rossz idő estén

Menjünk most be egy kicsit Veszprém megyébe, irány tehát észak és a Káli-medence. Tele romantikus hangulatú kis falvacskákkal a környék, ami arra vár, hogy az ember felfedezze magának. Akkor meg már ott van a Hegyestű. Tetejéről belátható az egész környék, tehát csak a 337 méteres hegy tetejére kell felmennünk, hogy láthassuk teljes valójában a csodálatos Káli-medencét. Igazi érdekességét az adja a helynek, hogy a felét már kibányázták, míg a másik fele sértetlen maradt. Így pontos képet kaphatunk arról, hogy hogyan is néz ki egy több millió évvel ezelőtt aktív vulkán belseje. 

hirdetes

 

 

Irány innen a Tapolcai-medence, ahol nem csak egy, hanem körülbelül millió látnivaló van. Mi azonban most csak a  Szent György-hegyet és a csodálatos Tapolcai tavasbarlangot emeljük ki. A hegyet szintén évmilliókkal ezelőtt formálta meg a vulkáni tevékenység, mely az időjárással együtt közösen gyönyörű és látványos bazaltalakzatokat csinált, melyek helyenként 30-40 méter magasak.

 

 

 A tavasbarlangról meg úgy gondolom, hogy ezer szónál többet mond ez a kép: 

 

 

Ezekből is látszik, hogy rossz idő esetén sem kell kétsége esni, ha az ember a Balatonnál tölti a szabadidejét. Nemcsak gyönyörű, hanem egyedülálló is a környék.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Balaton

Szótár

Salona 42

Salona 42 vitorlás hajó bemutatása A Salona 42 vitorlás hajót szintén a J&J Design... Tovább

Pünkösd

Mikor van Pünkösd?   Pünkösd a húsvétot követő ötvenedik nap, mozgó... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 173

Átlagos értékelés: 5.0