Extreme 40 vitorlás hajó leírása - Szakszótár

hirdetes

Extreme 40


Extreme 40 vitorlás hajó bemutatása - A koncepció

Extreme 40 - Akció!

Az Extreme 40 két gondolat alapján született meg, akció és adrenalin. A cél egy olyan gyors, inshore katamarán megalkotása volt, amely nem csak izgalmas, hanem költséghatékony is. A hajó a TornadoSport jóvoltából jött létre az Yves Loday design cég közreműködésével.

Extreme 40 - Maga a koncepció

Az ötlet az volt, hogy egy könnyű, könnyen vitorlázható, full karbon rohanógépet építsenek. A hajó befér egy hagyományos 40 lábas szállító konténerrel a trailerével együtt. Az összeszerelés naggyából 6 órát vesz igénybe egy három fős csapatnak, miután már csak vízre kell lökni a hajót. A versenycsapat általában 4+1 fő, ebből 4 vitorlázó és egy ember jöhet a szponzoroktól, média képviselőktől stb.

Extreme 40 - 35 csomó

Az Extreme 40 akár a 35 csomós sebességet is elérheti sima vizen, 20-25 csomós szélben és már 8 csomós szélben is egy talpra áll, ami elég jól néz ki!

Extreme 40 - Profi konstrukció

A hajót a jelenlegi legmagasabb minőségi elvárások szerint építik.

Extreme 40 vitorlás hajó történet

Az Extreme 40 egy új hajó, ezért még nincs nagy történelmi múltja. Az első katamarán 2005-ben került vízre. A 2005-2006-os Volvo Ocean Race óceáni földkerülő vitorlás versenyen az In-port versenyeken használták őket.

Az emberek és a média érdeklődése gyorsan megnőtt az új rohanógép iránt, ezért hamar külön versenysorozatot indítottak neki. Ez lett az iShares Cup. Az iShares 2009-ben vonta vissza a versenysorozat támogatását, de a sorozat folytatódni fog.

Extreme 40 képek

Extreme 40 & iShares Cup videó

Hasznos volt számodra a szótárunk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 248

Átlagos értékelés: 4.9

hirdetes

címkék: hajó

Legnépszerűbb cikkeink

hirdetes