A világ legszerencsésebb és legszerencsétlenebb embere

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Frano Selak: a világ legszerencsétlenebb és egyben legszerencsésebb embere

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Frano Selak: a világ legszerencsétlenebb és egyben legszerencsésebb embere


2020/09/11
Marx Károly
Frano Selak: a világ legszerencsétlenebb és egyben legszerencsésebb embere
Frano a legszerencsétlenebb férfi

A buszos incidens után négy kellemes év telt el, mikor a saját autójának a vezetése közben érte őt a baj. A meghibásodott autó lángra kapott, de Frano-nak sikerült kimenekülnie a kocsiból, mielőtt a benzin berobbant volna. 1973-ban egy másik kocsijának az üzemanyagszivattyúja hibásodott meg, így Selak a kocsijával együtt megégett. Az összes haját elvesztette ebben a balesetben, de komolyabb baja nem lett. Ezek után senki sem csodálkozik, hogy semmi kedve nem volt utazni többet, de azt ő is belátta, hogy nem ülhet egész életében otthon. 1995-ben miközben sétált Zágráb utcáin, elütötte őt egy busz, de ezt is sikerült megúsznia kisebb sérülésekkel. A legutolsó szerencsétlensége 1996-ban volt, mikor egy kanyargós hegyi úton kocsikázott és egy szembejövő teherautó miatt kisodródott az útról a védőkorláton keresztül és Frano kizuhant a kocsiból. Mindezek ellenére meg tudott kapaszkodni az egyik fában, ahonnan látta azt, hogy a kocsija több mint kilencven métert zuhan a szurdokba.

 

Ez lenne a jutalom a rengeteg szenvedésért cserébe?

A 73. szülinapja után nem sokkal, 2003-ban Selakkal ismét történt egy ritka esemény, de végre nem egy negatív dolog. Közel egymillió dollárt nyert a lottón, ami körülbelül 25 millió forintnak felelt meg akkoriban. A férfi és Katarina, az ötödik felesége nagyon örültek ennek a díjnak amiből később ki tudták fizetni Selak csípőműtétjét, és a fennmaradó összegből vásároltak kettő darab házat és egy hajót is. Igazi királyi életmód köszöntött a családra, de egy idő után Franó megunta a folyamatos pénzszórást. Rájött arra, hogy a boldogságot nem lehet pénzért megvásárolni, ezért 2010-ben eladta a házait, és az abból szerzett pénzt szétosztotta a legjobb barátai és családtagjai között, ő pedig visszaköltözött Petrinjába, ami Zágrábtól délre található. Ott épített egy kis méretű oltárt Szűz Mária tiszteletére, aki rengetegszer kisegítette őt a rosszból. Egészen 2015-ig, a halála napjáig itt élt a feleségével szerény körülmények között. Minden egyes interjúba elmesélte, hogy a baleseteket mint szerencsétlenségként élte át, és nem értette, hogy miért mindig ő kerül ilyen helyzetbe, de annak ellenére, hogy ezt rengetegszer elmondta, sose tudta meggyőzni azokat az embereket, akik szerint ő a világ legszerencsésebb embere.


érdekességKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Dirk

A dirk meghatározását lásd a pihentető szótárszónál.

Laser

Laser vitorlás hajó története 1970-ben tervezte Bruce Kirby. A Laser nagyon hamar...

Tihanyi Yacht Club

A Tihanyi Yacht Club vitorláskikötőjének bemutatása: A tihanyi kompkikötőtől...

Elliott 6m

  Elliott 6m - Debütálás a Kieler Woche-n Az első nyolc hajót Kínában a...

Yawl hajótípus

          Ennél a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.