Kereskedő tanfolyam

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Szakszótár > Kereskedő tanfolyam

Kereskedő tanfolyam


Kereskedő tanfolyam

 

A kiskereskedelem mindig is a világgazdaság egyik húzó ágazata volt, hiszen az egyes országokban termelt javak a kereskedők munkája során kerülhettek el a legkülönbözőbb célállomásokra és földrészekre. A világgazdasági válság lassan véget ér, amelynek egyik legfényesebb bizonyítéka a kiskereskedelmi fogyasztás lassú növekedése, ezáltal a kereskedő boltvezető lehetőségei is növekednek. Míg 2008-ban a világ kiskereskedelmének volumene 4,5 %-kal csökkent, addig ez a negatív trend 2010-re megfordult, és akkor már 2,3 %-os pluszt könyvelhettünk el. A kereskedő boltvezető jövőbeli kilátásait tovább növeli, hogy tavaly már 3,1 %-kal bővült a kiskereskedelem az OECD adatai alapján, és az idei negyedévben a bővülés az előző év hasonló időszakához képest már 4,2 %.

 

Természetesen a kereskedő boltvezető munkakörben dolgozók a világ különböző tájain eltérően prosperáló gazdasági növekedéssel számolhatnak. A kereskedő boltvezető Indiában és Kínában két számjegyű fogyasztásbővüléssel számolhat, míg Európában ez az arány tavaly 2,8 % volt, azonban az európai kereskedő boltvezető lehetőségeit olyan szempontból is kell vizsgálni, hogy eközben az európai vásárlóerő az ötszöröse az indiainak, vagyis ez a 2,8 %-os forgalombővülés sokkal nagyobb volumenben értendő.

 

Magyarországon is a válság ellenére tavaly 0,7 %-kal nőtt a kiskereskedelmi forgalom aránya, a kereskedő boltvezető munkatársak leginkább az élelmiszeriparban és az alsóközép kategóriás márkák piacán jártak a legjobban. A luxusáruk piacán és a klasszikus középkategóriás márkák mezőnyében stagnálás tapasztalható, ami azért megint csak elégedettséggel töltheti el a kereskedő boltvezető kollégákat, hiszen ezt megelőzte egy tíz évig tartó felfutás, amikor a hazai kiskereskedelem forgalma 73 %-kal növekedett, és jelenleg ezt az erős pozíciót sikerül tartani a boltoknak a kereskedő boltvezető munkatársak vezetésével.

 

A siker tehát garantált, csak jelentkeznie kell a kereskedő boltvezető tanfolyam következő kurzusára!

 

A hazai gazdaság szerkezeti átalakításai sikerrel lezárultak, így a kiskereskedelem ismét jelentős bővülésre számíthat növekvő kínálattal és bolthálózattal, amely a kereskedő boltvezető lehetőségeit növeli. Sőt, a strukturális átalakítások után hazánk nemzetközi megítélése rohamosan javul, ismét erősödött az ország tőkevonzó képessége, újabb nemzetközi márkák bővíthetik hálózatukat Magyarországon, a kereskedő boltvezető szakértelmére egyre nagyobb szükség van, ezért is érdemes belevágni a kereskedő boltvezető tanfolyam következő kurzusába!

 

Új flagship üzletek, azaz zászlóshajó üzletek nyílnak olyan márkák részvételével, akik ez idáig nem célozták meg a hazai piacot. A szélesedő kiskereskedelmi piacon tehát újabb és újabb szakemberekre, kereskedő boltvezető munkatársakra lesz szükség, akik nem csak felmérik a piaci lehetőségeket, hanem erőteljes és szakszerű kommunikációs és marketing csatornákon keresztül elérik, megszólítják a potenciális célcsoportokat, majd a kereskedő boltvezető vezetésével az üzletek learatják a babérokat!

 

Most térjen be hozzánk, és jelentkezzen a kereskedő boltvezető tanfolyam következő kurzusára! Mivel az egyik legnépszerűbb szakunk a kereskedő boltvezető, nem érdemes sokáig habozni!

 

Miért az EFEB által útjára indított kereskedő boltvezető tanfolyam a legjobb választás?

 

Mert a kereskedő boltvezető tanfolyam elvégzésére során annyiféle kedvezményben lehet része, amely szinte biztossá teszi, hogy végső esetben akár Budapesten ez a legkedvezőbb kereskedő boltvezető tanfolyam.

Mert az EFEB a kereskedő boltvezető tanfolyam végzőseinek vizsgáztatásához saját vizsgaközpont áll a rendelkezésünkre, ahol ismerős körülmények között a kereskedő boltvezető tanfolyam esetében 2011-ben a sikeres vizsgát tevők aránya 91 % volt. Belőlük a kereskedő boltvezető tanfolyam sikeres elvégzésének eredményeképpen okleveles kereskedő boltvezető OKJ végzettséggel rendelkező szakember lett.

Mert a kereskedő boltvezető tanfolyam szervezése terén 16 éves tapasztalattal rendelkezünk, így minden egyes újonnan indított kereskedő boltvezető tanfolyam a lehető legprofibb körülmények között zajlik.

Mert közel 20 éves működésünk során a képzeletbeli ranglistán a kereskedő boltvezető tanfolyam a 3. legnépszerűbb szak, azaz a legtöbb hallgató nagy reményeket fűz a kereskedő boltvezető tanfolyam elvégzéséhez.

 Mert a kereskedő boltvezető tanfolyam végzett hallgatói részére együttműködő partnerünk, a PROFESSION.HU ingyenes tanácsadást biztosít, és a kereskedő boltvezető tanfolyam legkiemelkedőbb hallgatói számára gyakran munkalehetőséget ajánl.

Mert cégünk vizsgagaranciát is ad a kereskedő boltvezető tanfolyam résztvevőinek.

Mert az EFEB a Nemzeti Erőforrás Minisztérium által kijelölt, hivatalos vizsgáztató intézménye a kereskedő boltvezető tanfolyam végzettjeinek

Mert a kereskedő boltvezető tanfolyam a Magyar Felnőttképzésért Alapítvány által ajánlott kereskedelmi OKJ képzés

Mert a kereskedő boltvezető képzés keretei között az EFEB a kereskedő boltvezető tanfolyam hallgatóinak kidolgozott jegyzeteket kínál nagyon kedvezményes áron. Ráadásul olyan tankönyveket kínálunk a kereskedő boltvezető tanfolyam hallgatóinak, amelyek a legújabb ismereteket, tudásanyagot tartalmazzák, így aztán a kereskedő boltvezető tanfolyam hallgatói naprakészek minden tekintetben.

Mert a kereskedő boltvezető tanfolyam oktató szaktanárai maguk is üzletvezetői gyakorlattal rendelkeznek, ezért a kötelező elméleti tananyagon felül számos gyakorlati tapasztalatot osztanak meg a kereskedő boltvezető tanfolyam hallgatóival.

Mert a kereskedő boltvezető tanfolyam elvégzését követően sikeres kereskedő boltvezető vizsgája mellé nemzetközileg elismert EUROPASS kereskedő boltvezető bizonyítvány-kiegészítőt kap az igényelt nyelven.

 

Még ma telefonáljon nekünk, hogy számíthassunk Önre a kereskedő boltvezető tanfolyam következő csoportjában!

 

Az elsődleges kiskereskedelmi piac Budapest egyrészt telítődik, másrészt szofisztikálódik, vagyis horizontálisan és vertikálisan is mélyül, amely nagyon jó hír a kereskedő boltvezető tanfolyam végzős hallgatóinak. Ez azt jelenti a kereskedő boltvezető kollégáknak, hogy bár telítődik a piac Budapesten, azonban ez együtt jár a verseny növekedésével, amely új lehetőségeket teremt a kereskedő boltvezető munkatársaknak. Ráadásul nem csak a márkák, hanem a bevásárlóközpontok is versengenek a vevők kegyeiért, ezért egyre kifinomultabb és szakszerűbb eladási technikákat, módszereket vezetnek be, ahol egyre nagyobb koordináló szerep vár a kereskedő boltvezető munkatársakra.

 

Állandó akciók, divathetek, kuponok, kettőt vesz hármat kap kampányok, kisebb kiskereskedelmi árréssel dolgozó megtérülési módszerek – mind-mind a kereskedő boltvezető jelentőségét emeli, hiszen a mennyiségi volumen emelésével párhuzamosan a költséghatékonyság a másik vezérlő elv, amelyek megvalósításában fontos szerep vár a kereskedő boltvezető kollégákra.

 

A kereskedő boltvezető tanfolyam általános adatai:

 

A kereskedő boltvezető tanfolyam azonosító (OKJ) száma: 33 3410 01 0000 00 00

A kereskedő boltvezető tanfolyam képesítési szintje: középszintű szakképesítés

A kereskedő boltvezető tanfolyam felügyeleti szerve: Nemzeti Erőforrás Minisztérium

 

A kereskedő boltvezető tanfolyam jelentkezési feltétele:

 

Tizedik évfolyam elvégzésével tanúsított iskolai végzettség (a  1998-99-es tanév előtt végzetteknél az általános iskola 8. évfolyamának elvégzése) , egészségügyi alkalmasság + államilag elismert kereskedelmi szakmai előképzettség. A kereskedő boltvezető tanfolyam esetében az érettségi vizsga megléte nem feltétele a jelentkezésnek!

 

A kereskedő boltvezető tanfolyam eredményes elvégzésével megszerzett kereskedő boltvezető OKJ bizonyítvány birtokában betölthető munkakörök:

 

Kereskedő (FEOR 5111)

 

Nem csak a budapesti kiskereskedelmi verseny fokozódásával számolhatunk, hanem a vidéki kis- és nagyvárosok szerepének felértékelődésével, valamint a vidéki vásárlóerő megerősödésével pozitív tendenciák indultak el. Ez arra ösztönzi a márkákat, hogy a fővárosban és vidéken egyaránt bővüljenek, egyre több üzletet nyissanak kisebb-nagyobb bevásárlóközpontokban, ahol természetesen új és új kereskedő boltvezető munkatársakat alkalmaznak. A kereskedő boltvezető mindamellett, hogy a modern üzletvezetési ismereteket elsajátítja és sikeresen alakítja kereskedő boltvezető minőségében, a kereskedő boltvezető ötvözi a hagyományos eladási technikákat az új lehetőségekkel.

 

Vagyis még mindig a kereskedő boltvezető által irányított üzletekben találkoznak a helyiek, hogy megvitassák az élet nagy dolgait, csak most már a kereskedő boltvezető nem spontán módon vesz részt a kis települések életében, hanem ügyesen megragadva a lehetőségeket, a kereskedő boltvezető már bejáratott kommunikációs és marketing technikákat alkalmaz, hogy növelje a bolt bevételét, ezáltal a kereskedő boltvezető a magas havi alapfizetése mellé jelentős bónuszt is termel.

 

A kereskedő, boltvezető tanfolyam elvégzése során megszerezhető szakképesítés munkaterületének jellemző leírása:

 

A kereskedő boltvezető tanfolyam résztvevői elsajátítják azt a komplex tudást, amely ahhoz szükséges, hogy egy kereskedelmi kisvállalkozást vagy egy nagyobb cég önálló mono brand üzletét sikeresen irányítsa. A kereskedő boltvezető legfontosabb munkaköri kötelessége természetesen, hogy a kereskedő boltvezető tanfolyam elvégzésével képes legyen irányítani, szervezni és ellenőrizni az adott üzlet teljes működését. A kereskedő boltvezető emellett számos részfeladatot is ellát, így többek között megszervezi a beszerzési tevékenységet, ellenőrzi a készletezési, raktározási folyamatokat, nyilvántartja a készleteket. Valamint végül, de nem utolsósorban a kereskedő boltvezető szervezi az értékesítési folyamatokat és üzemelteti a boltot.

 

A kereskedő, boltvezető tanfolyam során oktatott szakmai modulok:

 

* 0003-06 Az áruforgalmi tevékenység tervezése, irányítása, elemzése

* 0874-06 Kisvállalkozások alapítása, működtetése, megszüntetése

 

Barangoljon honlapunk menüpontjai között, hogy a sok hasznos tudnivaló segítse Önt a szakma fortélyainak elsajátításában! A "Kurzushoz tartozó tételek" menüben teszteket olvashat a megoldásokkal együtt, és persze nem csupán a kereskedő boltvezető tanfolyam OKJ tételsorait töltheti le. A kibővített információk segítségével az EFEB kereskedő boltvezető tanfolyam tanulói sokkal hatékonyabb segítséget kapnak a kereskedő boltvezető OKJ vizsgára történő felkészülésükhöz.

 

Az EFEB által szervezett kereskedő boltvezető tanfolyam a Tanfolyam-kepzes-valaszto.hu internetes portál ajánlásával is rendelkezik!

 

A kereskedő boltvezető úgy képes megőrizni hagyományos szerepét egy kis településen vagy akár egy nagyváros népszerű üzletében, hogy eközben sikerrel valósítja meg a költséghatékonyság és az üzletmenet fejlesztésére kidolgozott legújabb követelményrendszereket. A kereskedő boltvezető összeegyezteti a helyi piacok igényeit és a globalizált fogyasztói társadalom által felkínált lehetőségeket. Mivel a kereskedő boltvezető ismeri a mikropiacot, legyen ez egy pár ezer fős falu, vagy egy budapesti külvárosi pláza, ezért egyre nagyobb szerep vár a helyi piacismerettel rendelkező kereskedő boltvezető munkatársra.

 

Hiába uniformizálódik a kiskereskedelem világszerte, hiába ugyanazok a divatcikkek hódítanak a világpiacon, a helyi keresletre alkalmazott értékesítési csatornákat és a megfelelő kommunikációs stratégiákat mindig a kereskedő boltvezető munkatársaknak kell koordinálniuk. Vagyis a kereskedő boltvezető úgy lehet sikeres a 21. században, hogy eközben a kereskedő boltvezető megőrzi a régi hagyományokat, a kereskedő boltvezető a helyi társadalomban integráló szerepben képes a széles áruválaszték értékesítésére, miközben a kereskedő boltvezető a kereskedelmi tevékenységet mint az egyik legősibb foglalkozást büszkén vállalja, és úgy teszi a dolgát nap mint nap, hogy azzal az elvárt bevételen túl hasznos társadalmi tevékenységet végez, hiszen valós igényeket elégít ki. Vagyis mindenhol szükség van a kereskedő boltvezető munkájára!


Hasznos volt számodra a szótárunk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma:

Átlagos értékelés: 0.0
Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2024.05.31-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.


*egy éves megrendelés esetén


Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Farkasfog

A farkasfog a kötél gyors rögzítésére szolgáló szerelvény. Az ívesen fogazott...

Bugsprit

A bugsprit meghatározását lásd az orrsudár szótárszónál.

Rendezvényterem

A tökéletes rendezvényterem megválasztása nagyon fontos minden egyes rendezvény esetén....

Rolex Miami OCR

Rolex Miami OCR vitorlás verseny Ezt a vitorlás versenyt az egyik legnagyobb és...

Exkluzív esküvőhelyszín Budapesten

Exkluzív esküvőhelyszín Budapesten, patinás környezetben, a múlt század emlékeivel, és...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.