Kereskedő tanfolyam

hirdetes

Kereskedő tanfolyam


Kereskedő tanfolyam

 

A kiskereskedelem mindig is a világgazdaság egyik húzó ágazata volt, hiszen az egyes országokban termelt javak a kereskedők munkája során kerülhettek el a legkülönbözőbb célállomásokra és földrészekre. A világgazdasági válság lassan véget ér, amelynek egyik legfényesebb bizonyítéka a kiskereskedelmi fogyasztás lassú növekedése, ezáltal a kereskedő boltvezető lehetőségei is növekednek. Míg 2008-ban a világ kiskereskedelmének volumene 4,5 %-kal csökkent, addig ez a negatív trend 2010-re megfordult, és akkor már 2,3 %-os pluszt könyvelhettünk el. A kereskedő boltvezető jövőbeli kilátásait tovább növeli, hogy tavaly már 3,1 %-kal bővült a kiskereskedelem az OECD adatai alapján, és az idei negyedévben a bővülés az előző év hasonló időszakához képest már 4,2 %.

 

Természetesen a kereskedő boltvezető munkakörben dolgozók a világ különböző tájain eltérően prosperáló gazdasági növekedéssel számolhatnak. A kereskedő boltvezető Indiában és Kínában két számjegyű fogyasztásbővüléssel számolhat, míg Európában ez az arány tavaly 2,8 % volt, azonban az európai kereskedő boltvezető lehetőségeit olyan szempontból is kell vizsgálni, hogy eközben az európai vásárlóerő az ötszöröse az indiainak, vagyis ez a 2,8 %-os forgalombővülés sokkal nagyobb volumenben értendő.

 

Magyarországon is a válság ellenére tavaly 0,7 %-kal nőtt a kiskereskedelmi forgalom aránya, a kereskedő boltvezető munkatársak leginkább az élelmiszeriparban és az alsóközép kategóriás márkák piacán jártak a legjobban. A luxusáruk piacán és a klasszikus középkategóriás márkák mezőnyében stagnálás tapasztalható, ami azért megint csak elégedettséggel töltheti el a kereskedő boltvezető kollégákat, hiszen ezt megelőzte egy tíz évig tartó felfutás, amikor a hazai kiskereskedelem forgalma 73 %-kal növekedett, és jelenleg ezt az erős pozíciót sikerül tartani a boltoknak a kereskedő boltvezető munkatársak vezetésével.

 

A siker tehát garantált, csak jelentkeznie kell a kereskedő boltvezető tanfolyam következő kurzusára!

 

A hazai gazdaság szerkezeti átalakításai sikerrel lezárultak, így a kiskereskedelem ismét jelentős bővülésre számíthat növekvő kínálattal és bolthálózattal, amely a kereskedő boltvezető lehetőségeit növeli. Sőt, a strukturális átalakítások után hazánk nemzetközi megítélése rohamosan javul, ismét erősödött az ország tőkevonzó képessége, újabb nemzetközi márkák bővíthetik hálózatukat Magyarországon, a kereskedő boltvezető szakértelmére egyre nagyobb szükség van, ezért is érdemes belevágni a kereskedő boltvezető tanfolyam következő kurzusába!

 

Új flagship üzletek, azaz zászlóshajó üzletek nyílnak olyan márkák részvételével, akik ez idáig nem célozták meg a hazai piacot. A szélesedő kiskereskedelmi piacon tehát újabb és újabb szakemberekre, kereskedő boltvezető munkatársakra lesz szükség, akik nem csak felmérik a piaci lehetőségeket, hanem erőteljes és szakszerű kommunikációs és marketing csatornákon keresztül elérik, megszólítják a potenciális célcsoportokat, majd a kereskedő boltvezető vezetésével az üzletek learatják a babérokat!

 

Most térjen be hozzánk, és jelentkezzen a kereskedő boltvezető tanfolyam következő kurzusára! Mivel az egyik legnépszerűbb szakunk a kereskedő boltvezető, nem érdemes sokáig habozni!

 

Miért az EFEB által útjára indított kereskedő boltvezető tanfolyam a legjobb választás?

 

Mert a kereskedő boltvezető tanfolyam elvégzésére során annyiféle kedvezményben lehet része, amely szinte biztossá teszi, hogy végső esetben akár Budapesten ez a legkedvezőbb kereskedő boltvezető tanfolyam.

Mert az EFEB a kereskedő boltvezető tanfolyam végzőseinek vizsgáztatásához saját vizsgaközpont áll a rendelkezésünkre, ahol ismerős körülmények között a kereskedő boltvezető tanfolyam esetében 2011-ben a sikeres vizsgát tevők aránya 91 % volt. Belőlük a kereskedő boltvezető tanfolyam sikeres elvégzésének eredményeképpen okleveles kereskedő boltvezető OKJ végzettséggel rendelkező szakember lett.

Mert a kereskedő boltvezető tanfolyam szervezése terén 16 éves tapasztalattal rendelkezünk, így minden egyes újonnan indított kereskedő boltvezető tanfolyam a lehető legprofibb körülmények között zajlik.

Mert közel 20 éves működésünk során a képzeletbeli ranglistán a kereskedő boltvezető tanfolyam a 3. legnépszerűbb szak, azaz a legtöbb hallgató nagy reményeket fűz a kereskedő boltvezető tanfolyam elvégzéséhez.

 Mert a kereskedő boltvezető tanfolyam végzett hallgatói részére együttműködő partnerünk, a PROFESSION.HU ingyenes tanácsadást biztosít, és a kereskedő boltvezető tanfolyam legkiemelkedőbb hallgatói számára gyakran munkalehetőséget ajánl.

Mert cégünk vizsgagaranciát is ad a kereskedő boltvezető tanfolyam résztvevőinek.

Mert az EFEB a Nemzeti Erőforrás Minisztérium által kijelölt, hivatalos vizsgáztató intézménye a kereskedő boltvezető tanfolyam végzettjeinek

Mert a kereskedő boltvezető tanfolyam a Magyar Felnőttképzésért Alapítvány által ajánlott kereskedelmi OKJ képzés

Mert a kereskedő boltvezető képzés keretei között az EFEB a kereskedő boltvezető tanfolyam hallgatóinak kidolgozott jegyzeteket kínál nagyon kedvezményes áron. Ráadásul olyan tankönyveket kínálunk a kereskedő boltvezető tanfolyam hallgatóinak, amelyek a legújabb ismereteket, tudásanyagot tartalmazzák, így aztán a kereskedő boltvezető tanfolyam hallgatói naprakészek minden tekintetben.

Mert a kereskedő boltvezető tanfolyam oktató szaktanárai maguk is üzletvezetői gyakorlattal rendelkeznek, ezért a kötelező elméleti tananyagon felül számos gyakorlati tapasztalatot osztanak meg a kereskedő boltvezető tanfolyam hallgatóival.

Mert a kereskedő boltvezető tanfolyam elvégzését követően sikeres kereskedő boltvezető vizsgája mellé nemzetközileg elismert EUROPASS kereskedő boltvezető bizonyítvány-kiegészítőt kap az igényelt nyelven.

 

Még ma telefonáljon nekünk, hogy számíthassunk Önre a kereskedő boltvezető tanfolyam következő csoportjában!

 

Az elsődleges kiskereskedelmi piac Budapest egyrészt telítődik, másrészt szofisztikálódik, vagyis horizontálisan és vertikálisan is mélyül, amely nagyon jó hír a kereskedő boltvezető tanfolyam végzős hallgatóinak. Ez azt jelenti a kereskedő boltvezető kollégáknak, hogy bár telítődik a piac Budapesten, azonban ez együtt jár a verseny növekedésével, amely új lehetőségeket teremt a kereskedő boltvezető munkatársaknak. Ráadásul nem csak a márkák, hanem a bevásárlóközpontok is versengenek a vevők kegyeiért, ezért egyre kifinomultabb és szakszerűbb eladási technikákat, módszereket vezetnek be, ahol egyre nagyobb koordináló szerep vár a kereskedő boltvezető munkatársakra.

 

Állandó akciók, divathetek, kuponok, kettőt vesz hármat kap kampányok, kisebb kiskereskedelmi árréssel dolgozó megtérülési módszerek – mind-mind a kereskedő boltvezető jelentőségét emeli, hiszen a mennyiségi volumen emelésével párhuzamosan a költséghatékonyság a másik vezérlő elv, amelyek megvalósításában fontos szerep vár a kereskedő boltvezető kollégákra.

 

A kereskedő boltvezető tanfolyam általános adatai:

 

A kereskedő boltvezető tanfolyam azonosító (OKJ) száma: 33 3410 01 0000 00 00

A kereskedő boltvezető tanfolyam képesítési szintje: középszintű szakképesítés

A kereskedő boltvezető tanfolyam felügyeleti szerve: Nemzeti Erőforrás Minisztérium

 

A kereskedő boltvezető tanfolyam jelentkezési feltétele:

 

Tizedik évfolyam elvégzésével tanúsított iskolai végzettség (a  1998-99-es tanév előtt végzetteknél az általános iskola 8. évfolyamának elvégzése) , egészségügyi alkalmasság + államilag elismert kereskedelmi szakmai előképzettség. A kereskedő boltvezető tanfolyam esetében az érettségi vizsga megléte nem feltétele a jelentkezésnek!

 

A kereskedő boltvezető tanfolyam eredményes elvégzésével megszerzett kereskedő boltvezető OKJ bizonyítvány birtokában betölthető munkakörök:

 

Kereskedő (FEOR 5111)

 

Nem csak a budapesti kiskereskedelmi verseny fokozódásával számolhatunk, hanem a vidéki kis- és nagyvárosok szerepének felértékelődésével, valamint a vidéki vásárlóerő megerősödésével pozitív tendenciák indultak el. Ez arra ösztönzi a márkákat, hogy a fővárosban és vidéken egyaránt bővüljenek, egyre több üzletet nyissanak kisebb-nagyobb bevásárlóközpontokban, ahol természetesen új és új kereskedő boltvezető munkatársakat alkalmaznak. A kereskedő boltvezető mindamellett, hogy a modern üzletvezetési ismereteket elsajátítja és sikeresen alakítja kereskedő boltvezető minőségében, a kereskedő boltvezető ötvözi a hagyományos eladási technikákat az új lehetőségekkel.

 

Vagyis még mindig a kereskedő boltvezető által irányított üzletekben találkoznak a helyiek, hogy megvitassák az élet nagy dolgait, csak most már a kereskedő boltvezető nem spontán módon vesz részt a kis települések életében, hanem ügyesen megragadva a lehetőségeket, a kereskedő boltvezető már bejáratott kommunikációs és marketing technikákat alkalmaz, hogy növelje a bolt bevételét, ezáltal a kereskedő boltvezető a magas havi alapfizetése mellé jelentős bónuszt is termel.

 

A kereskedő, boltvezető tanfolyam elvégzése során megszerezhető szakképesítés munkaterületének jellemző leírása:

 

A kereskedő boltvezető tanfolyam résztvevői elsajátítják azt a komplex tudást, amely ahhoz szükséges, hogy egy kereskedelmi kisvállalkozást vagy egy nagyobb cég önálló mono brand üzletét sikeresen irányítsa. A kereskedő boltvezető legfontosabb munkaköri kötelessége természetesen, hogy a kereskedő boltvezető tanfolyam elvégzésével képes legyen irányítani, szervezni és ellenőrizni az adott üzlet teljes működését. A kereskedő boltvezető emellett számos részfeladatot is ellát, így többek között megszervezi a beszerzési tevékenységet, ellenőrzi a készletezési, raktározási folyamatokat, nyilvántartja a készleteket. Valamint végül, de nem utolsósorban a kereskedő boltvezető szervezi az értékesítési folyamatokat és üzemelteti a boltot.

 

A kereskedő, boltvezető tanfolyam során oktatott szakmai modulok:

 

* 0003-06 Az áruforgalmi tevékenység tervezése, irányítása, elemzése

* 0874-06 Kisvállalkozások alapítása, működtetése, megszüntetése

 

Barangoljon honlapunk menüpontjai között, hogy a sok hasznos tudnivaló segítse Önt a szakma fortélyainak elsajátításában! A "Kurzushoz tartozó tételek" menüben teszteket olvashat a megoldásokkal együtt, és persze nem csupán a kereskedő boltvezető tanfolyam OKJ tételsorait töltheti le. A kibővített információk segítségével az EFEB kereskedő boltvezető tanfolyam tanulói sokkal hatékonyabb segítséget kapnak a kereskedő boltvezető OKJ vizsgára történő felkészülésükhöz.

 

Az EFEB által szervezett kereskedő boltvezető tanfolyam a Tanfolyam-kepzes-valaszto.hu internetes portál ajánlásával is rendelkezik!

 

A kereskedő boltvezető úgy képes megőrizni hagyományos szerepét egy kis településen vagy akár egy nagyváros népszerű üzletében, hogy eközben sikerrel valósítja meg a költséghatékonyság és az üzletmenet fejlesztésére kidolgozott legújabb követelményrendszereket. A kereskedő boltvezető összeegyezteti a helyi piacok igényeit és a globalizált fogyasztói társadalom által felkínált lehetőségeket. Mivel a kereskedő boltvezető ismeri a mikropiacot, legyen ez egy pár ezer fős falu, vagy egy budapesti külvárosi pláza, ezért egyre nagyobb szerep vár a helyi piacismerettel rendelkező kereskedő boltvezető munkatársra.

 

Hiába uniformizálódik a kiskereskedelem világszerte, hiába ugyanazok a divatcikkek hódítanak a világpiacon, a helyi keresletre alkalmazott értékesítési csatornákat és a megfelelő kommunikációs stratégiákat mindig a kereskedő boltvezető munkatársaknak kell koordinálniuk. Vagyis a kereskedő boltvezető úgy lehet sikeres a 21. században, hogy eközben a kereskedő boltvezető megőrzi a régi hagyományokat, a kereskedő boltvezető a helyi társadalomban integráló szerepben képes a széles áruválaszték értékesítésére, miközben a kereskedő boltvezető a kereskedelmi tevékenységet mint az egyik legősibb foglalkozást büszkén vállalja, és úgy teszi a dolgát nap mint nap, hogy azzal az elvárt bevételen túl hasznos társadalmi tevékenységet végez, hiszen valós igényeket elégít ki. Vagyis mindenhol szükség van a kereskedő boltvezető munkájára!

hirdetes

címkék:

Legnépszerűbb cikkeink

hirdetes