Balatonfűzfő - Nitrokémia Horgász Egyesület - vitorlás szótár

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Szakszótár > Balatonfűzfő - Nitrokémia Horgász Egyesület

Balatonfűzfő - Nitrokémia Horgász Egyesület


A balatonfűzfői Nitrokémia Horgász Egyesület kikötője dél felé nyitott, így a délnyugati hullámzás igen jelentős, de az észak felől érkező szelek is veszélyt jelenthetnek a partra merőlegesen álló hajók számára.
 

 


TörténetAz egyesületet 1953-ban alapította meg 29 akkori kiváló horgász, akik a Nitrokémia Ipartelepek dolgozói voltak. Az egyesület nevével is a gyárhoz kötődött, "Nitrokémia Horgász Egyesület" néven vált ismertté. A gyár, különösen a rendszerváltás előtti időben sok segítséget adott a fejlődéshez és ahhoz tett hozzá jelentős társadalmi munkát a létszámában évről-évre gyarapodó tagság. Az 1990-es években a taglétszám már elérte a 800 főt. A gyári dolgozókon kívül tagok között már megtalálható a térség valamennyi településén élő valamint a településhez egyéb szállal kötődő, szinte az egész országból érkező horgász.

Az egyesület 2008-ig zárt közösség volt, mely elsősorban tagjai számára biztosított ideális horgászati körülményeket. 2009-től kezdve jelentős változások következtek be az egyesület életében. Nevet változtattak, felvették a "Balatonfűzfői Horgász Egyesület" nevet, ezzel is erősítve kötődésüket a városhoz és a Balatonhoz.

Az alapszabály módosításával lehetővé tették a horgászturizmussal való foglalkozást, illetve az ahhoz kötődő szolgáltatások végzését. A bérelt területnek új tulajdonosa lett, akivel megállapodtak a további horgászati célú hasznosításról. A zárt egyesületet úgy a helyi lakósság, mint a horgászturizmus irányába egyaránt nyitottá tették.

 


Szolgáltatások:
 


* Parti horgászat
* Csónakos horgászat
* Éjszakai horgászat
* Szálláslehetőségek
* Balatoni horgászjegyek
 Elérhetőség:


Cím: 8175 Balatonfűzfő, Tölgyfa u. 6.
GPS: E 573244 N 191471
Nyitvatartás: Jégmentes időben üzemelő csónakkikötő.
Kikötővezető: Kontics Ferenc - elnök
Telefon: (30) 959-9251
E-mail: fuzfohorgasz@gmail.com
Internet cím: www.fuzfohorgasz.hu
 

 

hajó

Hasznos volt számodra a szótárunk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma:

Átlagos értékelés: 0.0
Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2024.07.31-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.


*egy éves megrendelés esetén


Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Schooner

A schooner, magyarosan szkúner, egy kétárbocos vitorlás hajó, amin a hátsó árboc magasabb.

Romantikus étterem

A romantikus éttermek szerte a világon a párok kedvenc helyei. Mint minden országban, nálunk...

Avatar

Avatar vitorlás hajó bemutatása Az Avatar egy 2007-es évjáratú, Nautic 12 Racer...

Balatonőszöd Kormányüdülő Kikötő

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Kormányüdülő kikötője...

Salgó polc

Salgó Polc
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.