Balatonfűzfő - Vitorlás Sportegyesület - vitorlás lexikon szótár

hirdetes

Balatonfűzfő - Vitorlázó Sportegyesület


A balatonfűzfői Vitorlázó Sportegyesület kikötője közforgalmú, 86 kikötő- és 3 vendéghely, valamint háromujjas úszoponton található itt. A vendéghajók a bejárattól jobbra eső partszakaszon köthetnek ki.
A kikötő bejárata az északnyugati széltől nem védett, ennek ellenére az erős szél mégsem tud erős hullámzást kelteni.

 

Kezdetek


1986 január 30.-án a vitorlázást kedvelő, többségében balatonfűzfői, illetve balatonfűzfői kötődésű sportemberek „Balatonfűzfői Vitorlázó Sportegyesület” néven, 17 fővel egyesületet alapítottak, majd az akkori korra jellemző kikötőhely-hiányos időszak miatt kikötőépítést határoztak el.

Ehhez partnerre is találtak a Balatonfűzfői Nagyközségi Tanács és a Vízügyi Igazgatóság vezetésében, ám nagy ellenszenvet váltottak ki a térség akkor meghatározó nagyvállalata vezetőségében.

A kitartó szervezőmunka 1987 végére vízjogi létesítési engedélyezést eredményezett a kikötő részére.

Az akkori technikai feltételeket és a minimális anyagi fedezetet figyelembe véve, több éves szívós kitartó munka következett, mely eredményeképpen körvonalazódott a mai kikötő felülete, és szárazföldi területe.

A rendszerváltás környékén az Egyesület nem minden szervezet egyetértésével, vásárlás útján tulajdonjogot, majd rövidesen kikötő üzemeltetési engedélyt szerzett.


Az egyesületről


A Balatonfűzfői Vitorlázó Sportegyesület 41 állandó tagból áll. Az egyesület tevékenységét a tagság felhatalmazása alapján az egyesület elnöke, és 7 fős vezetősége irányítja.

Az éves sport és munkaprogramot az évente legalább egy alkalommal megtartott közgyűlés határozza meg. Az egyesület életében fejlett társasági élet zajlik.

Hasznos volt számodra a szótárunk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 162

Átlagos értékelés: 4.9

hirdetes

címkék: tenger,óceán

Legnépszerűbb cikkeink

hirdetes