A Keszthelyi BAHART Vitorláskikötő bemutatása

hirdetes

Keszthely - BAHART Vitorláskikötő


Keszthely BAHART Vitorláskikötő bemutatása

A Keszthelyi Vitorláskikötő a Balaton egyik legpatinásabb városában, Keszthelyen épült , mely kikötőláncunk 10. nagy kikötője. A város műemlékei és a Hévíz-i tófürdő különös vonzerőt nyújt az új kikötőnek, mely 200 hajó befogadására alkalmas. Eddig Keszthelyen csak a hajóállomásnál volt 10-15 túrahely a vitorlázóknak.

A keszthelyi kikötőben jelenleg 200 férőhely van vitorlások számára és egyenlőre a csónakokat is itt helyezik el, de a vitorláskikötő megteltével kiépítik a csónakkikötő részt is. A kikötő építése zöldmezős beruházás volt, a területen a közműveket is a Balatoni Hajózási Zrt. építette ki. 
A  kikötő egyidejűleg legalább 5-10 vendéghajót tud fogadni.  
Keszthelyen eddig is jelentős volt a vitorlás élet. Keszthely a Kék Szalag verseny fordulópontja és a hagyományos pünkösdi TVSK regattán is rendszeresen 200-300 hajó vesz részt. A kikötő nekik is biztonságos, kulturált kikötési lehetőséget fog nyújtani. Számítani lehet a kikötőben az osztrák és egyéb nyugat-európai vitorlázókra is, mivel Keszthely közel van a nyugati határhoz, a nyugat-európai tavak viszont már eléggé telítettek. 
 

A Keszthelyi BAHART Vitorláskikötő képek

Vitorláskikötő Keszthely 

 

A Keszthelyi BAHART Vitorláskikötő férőhelyeinek száma: 200

 

A Keszthelyi BAHART Vitorláskikötő szolgáltatásai

A kikötőben úszópontonos kikötési eszközök vannak, a kikötőhelyeken áram,- és vízvételezési lehetőség biztosított.
24 órás kikötőmesteri szolgálat van a kikötőben, gépkocsi parkoló, daruzási lehetőség autódaruval, és téli tárolás is lehetséges.
A vizesblokkokban WC-k, zuhanyzók, vegyi WC - ürítési lehetőség és mozgássérültek részére alkalmas vizesblokk egység is a vendégek rendelkezésére állnak.
A kikötő területén kb. 100 férőhelyes melegkonyhás étterem is üzemel.
 

 Javaslat a Phoenix kikötőbe érkezőknek hogy célozzák meg a messziről is jól látható Helikon Szállót, majd a kőszórásnál az északi part felé fordulva hajózzanak be. A bejáratnál minden évszakban elegendő mélységű vizet találnak, tavasszal, kora nyáron ez 2,70 cm körüli. A Hajózási szabályzat előírja a kikötőn belüli motorhasználatot. Ez a keszthelyi kikötőben a kikötési rendszer miatt is elengedhetetlen. Vendéghelyek az egyes mólón, azaz a parthoz közelebbi pontonsoron található. Itt minden beérkező hajót személyesen is fogadnak, segítenek a kikötésnél. Felhívjuk a figyelmet a speciális keszthelyi szélviszonyokra! A Keszthelyi - öbölben teljesen kiszámíthatatlan a széljárás, forog a szél minden irányban. Itt mindig más az időjárási helyzet, mint a Balaton más részein. Igen gyakori a keleti, amelyik azonban foroghat minden irányban. A kikötő egyébként minden szélirányból védett menedéke a vitorlázóknak.
 

A Keszthelyi BAHART Vitorláskikötő elérhetőségei

Balatoni Hajózási Zrt.
8600 Siófok, Krúdy stny. 2.

Tel.: 06-84/319-548
E-mail: vitorlas@balatonihajozas.hu
 

hirdetes

címkék: tenger,óceán

Legnépszerűbb cikkeink

hirdetes