A Keszthelyi BAHART Vitorláskikötő bemutatása

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Szakszótár > Keszthely - BAHART Vitorláskikötő

Keszthely - BAHART Vitorláskikötő


Keszthely BAHART Vitorláskikötő bemutatása

A Keszthelyi Vitorláskikötő a Balaton egyik legpatinásabb városában, Keszthelyen épült , mely kikötőláncunk 10. nagy kikötője. A város műemlékei és a Hévíz-i tófürdő különös vonzerőt nyújt az új kikötőnek, mely 200 hajó befogadására alkalmas. Eddig Keszthelyen csak a hajóállomásnál volt 10-15 túrahely a vitorlázóknak.

A keszthelyi kikötőben jelenleg 200 férőhely van vitorlások számára és egyenlőre a csónakokat is itt helyezik el, de a vitorláskikötő megteltével kiépítik a csónakkikötő részt is. A kikötő építése zöldmezős beruházás volt, a területen a közműveket is a Balatoni Hajózási Zrt. építette ki. 
A  kikötő egyidejűleg legalább 5-10 vendéghajót tud fogadni.  
Keszthelyen eddig is jelentős volt a vitorlás élet. Keszthely a Kék Szalag verseny fordulópontja és a hagyományos pünkösdi TVSK regattán is rendszeresen 200-300 hajó vesz részt. A kikötő nekik is biztonságos, kulturált kikötési lehetőséget fog nyújtani. Számítani lehet a kikötőben az osztrák és egyéb nyugat-európai vitorlázókra is, mivel Keszthely közel van a nyugati határhoz, a nyugat-európai tavak viszont már eléggé telítettek. 
 

A Keszthelyi BAHART Vitorláskikötő képek

Vitorláskikötő Keszthely 

 

A Keszthelyi BAHART Vitorláskikötő férőhelyeinek száma: 200

 

A Keszthelyi BAHART Vitorláskikötő szolgáltatásai

A kikötőben úszópontonos kikötési eszközök vannak, a kikötőhelyeken áram,- és vízvételezési lehetőség biztosított.
24 órás kikötőmesteri szolgálat van a kikötőben, gépkocsi parkoló, daruzási lehetőség autódaruval, és téli tárolás is lehetséges.
A vizesblokkokban WC-k, zuhanyzók, vegyi WC - ürítési lehetőség és mozgássérültek részére alkalmas vizesblokk egység is a vendégek rendelkezésére állnak.
A kikötő területén kb. 100 férőhelyes melegkonyhás étterem is üzemel.
 

 Javaslat a Phoenix kikötőbe érkezőknek hogy célozzák meg a messziről is jól látható Helikon Szállót, majd a kőszórásnál az északi part felé fordulva hajózzanak be. A bejáratnál minden évszakban elegendő mélységű vizet találnak, tavasszal, kora nyáron ez 2,70 cm körüli. A Hajózási szabályzat előírja a kikötőn belüli motorhasználatot. Ez a keszthelyi kikötőben a kikötési rendszer miatt is elengedhetetlen. Vendéghelyek az egyes mólón, azaz a parthoz közelebbi pontonsoron található. Itt minden beérkező hajót személyesen is fogadnak, segítenek a kikötésnél. Felhívjuk a figyelmet a speciális keszthelyi szélviszonyokra! A Keszthelyi - öbölben teljesen kiszámíthatatlan a széljárás, forog a szél minden irányban. Itt mindig más az időjárási helyzet, mint a Balaton más részein. Igen gyakori a keleti, amelyik azonban foroghat minden irányban. A kikötő egyébként minden szélirányból védett menedéke a vitorlázóknak.
 

A Keszthelyi BAHART Vitorláskikötő elérhetőségei

Balatoni Hajózási Zrt.
8600 Siófok, Krúdy stny. 2.

Tel.: 06-84/319-548
E-mail: vitorlas@balatonihajozas.hu
 

tenger,óceán

Hasznos volt számodra a szótárunk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 4

Átlagos értékelés: 4.5
Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2024.06.30-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.


*egy éves megrendelés esetén


Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Balatonalmádi - Hajóállomás BH Zrt.

Balatonalmádi - Hajóállomás BH Zrt. tudnivalók: A BH ZRt. kikötője közforgalmú, a...

Korcsolyázás

A korcsolyázásra Budapesten számtalan lehetőségünk van, hiszen több korcsolyapálya is...

Csonkarudas vitorlázat, gaffos vitorla

Kezdetben nem tudtak elég magas árbocot készíteni, ezért felhúztak rá egy villás rudat,...

Hajófenék

A hajófenék a hajótest vízalatti része.

Rendezvényhelyszín Budapesten

A rendezvények esetében különösen fontos, hogy megfelelő helyszínt találjunk. Egy rosszul...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.