notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A Keszthelyi BAHART Vitorláskikötő bemutatása

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Szakszótár > Keszthely - BAHART Vitorláskikötő

Keszthely - BAHART Vitorláskikötő


Keszthely BAHART Vitorláskikötő bemutatása

A Keszthelyi Vitorláskikötő a Balaton egyik legpatinásabb városában, Keszthelyen épült , mely kikötőláncunk 10. nagy kikötője. A város műemlékei és a Hévíz-i tófürdő különös vonzerőt nyújt az új kikötőnek, mely 200 hajó befogadására alkalmas. Eddig Keszthelyen csak a hajóállomásnál volt 10-15 túrahely a vitorlázóknak.

A keszthelyi kikötőben jelenleg 200 férőhely van vitorlások számára és egyenlőre a csónakokat is itt helyezik el, de a vitorláskikötő megteltével kiépítik a csónakkikötő részt is. A kikötő építése zöldmezős beruházás volt, a területen a közműveket is a Balatoni Hajózási Zrt. építette ki. 
A  kikötő egyidejűleg legalább 5-10 vendéghajót tud fogadni.  
Keszthelyen eddig is jelentős volt a vitorlás élet. Keszthely a Kék Szalag verseny fordulópontja és a hagyományos pünkösdi TVSK regattán is rendszeresen 200-300 hajó vesz részt. A kikötő nekik is biztonságos, kulturált kikötési lehetőséget fog nyújtani. Számítani lehet a kikötőben az osztrák és egyéb nyugat-európai vitorlázókra is, mivel Keszthely közel van a nyugati határhoz, a nyugat-európai tavak viszont már eléggé telítettek. 
 

A Keszthelyi BAHART Vitorláskikötő képek

Vitorláskikötő Keszthely 

 

A Keszthelyi BAHART Vitorláskikötő férőhelyeinek száma: 200

 

A Keszthelyi BAHART Vitorláskikötő szolgáltatásai

A kikötőben úszópontonos kikötési eszközök vannak, a kikötőhelyeken áram,- és vízvételezési lehetőség biztosított.
24 órás kikötőmesteri szolgálat van a kikötőben, gépkocsi parkoló, daruzási lehetőség autódaruval, és téli tárolás is lehetséges.
A vizesblokkokban WC-k, zuhanyzók, vegyi WC - ürítési lehetőség és mozgássérültek részére alkalmas vizesblokk egység is a vendégek rendelkezésére állnak.
A kikötő területén kb. 100 férőhelyes melegkonyhás étterem is üzemel.
 

 Javaslat a Phoenix kikötőbe érkezőknek hogy célozzák meg a messziről is jól látható Helikon Szállót, majd a kőszórásnál az északi part felé fordulva hajózzanak be. A bejáratnál minden évszakban elegendő mélységű vizet találnak, tavasszal, kora nyáron ez 2,70 cm körüli. A Hajózási szabályzat előírja a kikötőn belüli motorhasználatot. Ez a keszthelyi kikötőben a kikötési rendszer miatt is elengedhetetlen. Vendéghelyek az egyes mólón, azaz a parthoz közelebbi pontonsoron található. Itt minden beérkező hajót személyesen is fogadnak, segítenek a kikötésnél. Felhívjuk a figyelmet a speciális keszthelyi szélviszonyokra! A Keszthelyi - öbölben teljesen kiszámíthatatlan a széljárás, forog a szél minden irányban. Itt mindig más az időjárási helyzet, mint a Balaton más részein. Igen gyakori a keleti, amelyik azonban foroghat minden irányban. A kikötő egyébként minden szélirányból védett menedéke a vitorlázóknak.
 

A Keszthelyi BAHART Vitorláskikötő elérhetőségei

Balatoni Hajózási Zrt.
8600 Siófok, Krúdy stny. 2.

Tel.: 06-84/319-548
E-mail: vitorlas@balatonihajozas.hu
 

tenger,óceán

Hasznos volt számodra a szótárunk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma:

Átlagos értékelés: 0.0
Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2019.10.31-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.


*egy éves megrendelés esetén


Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Spartacus Vitorlás Egylet

Spartacus Vitorlás Egylet   Spartacus VE története A Spartacus Vitorlás...

Bríz

A bríz jelentése könnyű szél.

Schwert

Schwert (ejtsd: svert) - jolle leengedhetõ uszonya, oldalsodródás ellen

Dobókörte

Dobókörte: fából vagy kötélbõl készült kolonc, segítségével könnyebb, pontosabb a dobás

Baum

Nagyjából vízszintesen üzemelő rúd, profil, mely az adott vitorla alsó élének...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!