notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Russel Coutts vitorlázó bemutatása

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Szakszótár > Russel Coutts

Russel Coutts


 Russel Coutts

Russel Coutts Új Zélandon, Wellingtonban született 1962. március 1.-én. Nős, feleségével Jennyvel 4 gyermek szülei. Az aucklandi egyetemen végzett gépész mérnökként.

Russel Coutts a világ legjobb vitorlázója

Russel Coutts sokak szerint a világ legjobb vitorlázója és emblematikus figurája az Amerika Kupájának. Kormányosként háromszor nyert Amerika Kupája vitorlás versenyt(1995,2000-Black Magic, 2003-Alinghi). Számos eredményéhez tartozik az ISAF World Youth Championships megnyerése, 1984-ben arany érmet szerzett Finn Dinghiben a Los angeles-i Olimpián, háromszor nyert World Match Racing Championships-et(1992-1994), számtalanszor nyert IOR, IMS és One Design világbajnokságokat. Új Zélandon elnyerte a Commander of the British Empire és a Distinguished Companion of New Zealand Order of Merit címet és kétszer lett az International Yacht Racing Union által kihírdetett év vitorlázója(1995,2003).
Rajta kívül egyedül Buddy Melges-nek sikerült csak Olimpiát és Amerika Kupáját is nyerni.

RC 44 - profi One Design hajó

2005-ben a szlovén Andrej Justin-al megtervezték az RC 44-et. Az RC 44 egy magas színvonalú One Design hajó szigorú előírásokkal profi vitorlázók számára.

Amerika Kupája - BMW Oracle Racing 

2007-ben a BMW Oracle Racing kormányosává és a cég igazgatójává választották. A BMW Oracle Racing Team a következő Amerika Kupája kihívója az Alinghivel szemben.

Russel Coutts eredmények

1981 - ISAF World Youth Championhsips - első hely
1984 - Olimpia, Los Angeles, Finn Dinghi, arany érem
1992 - Match Racing világbajnok
1993 - Match Racing világbajnok
             Admiral’s Cup győztes, “Pinta"
1995 - Amerika Kupája győztes, Black Magic, San Diego (37 győzelem, 1 vereség)
1996 - Match Racing világbajnok
2000 - Amerika Kupája győztes, Team New Zealand, Auckland (5 győzelem, 0 vereség)
2001 - 12 m JI világbajnok, Cowes
             Farr 40 világbajnok, Southampton
2003 - Amerika Kupája győztes, Team Alinghi, Auckland (5 győzelem, 0 vereség)
2005 - RC 44 megtervezése
2006 - Farr 40 világbajnok, Newport
2007 - TP 52 világbajnok

   

 

sport

Hasznos volt számodra a szótárunk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma:

Átlagos értékelés: 0.0
Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2019.10.31-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.


*egy éves megrendelés esetén


Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Achterstag

Az achterstag egy hátsó árbocmerevítő drótkötél. Általában rövidítve csak achternek hívják.

Flottavitorlázás

Flottavitorlázás során több hajó, képzett szkipperekkel járnak be azonos útvonalat,...

Légszekrény

Légszekrény - kishajókba épített kamrák, amik boruláskor nem engedik a hajót elsüllyedni

Lazy Jack

 A nagyvitorla bumra szerelt zippzáros zsákja.

Palstek

  Csathurok, az egyik leggyakoribb vitorláscsómó (névadója: Stekk Pál legendája).
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!