Russel Coutts vitorlázó bemutatása

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Szakszótár > Russel Coutts

Russel Coutts


 Russel Coutts

Russel Coutts Új Zélandon, Wellingtonban született 1962. március 1.-én. Nős, feleségével Jennyvel 4 gyermek szülei. Az aucklandi egyetemen végzett gépész mérnökként.

Russel Coutts a világ legjobb vitorlázója

Russel Coutts sokak szerint a világ legjobb vitorlázója és emblematikus figurája az Amerika Kupájának. Kormányosként háromszor nyert Amerika Kupája vitorlás versenyt(1995,2000-Black Magic, 2003-Alinghi). Számos eredményéhez tartozik az ISAF World Youth Championships megnyerése, 1984-ben arany érmet szerzett Finn Dinghiben a Los angeles-i Olimpián, háromszor nyert World Match Racing Championships-et(1992-1994), számtalanszor nyert IOR, IMS és One Design világbajnokságokat. Új Zélandon elnyerte a Commander of the British Empire és a Distinguished Companion of New Zealand Order of Merit címet és kétszer lett az International Yacht Racing Union által kihírdetett év vitorlázója(1995,2003).
Rajta kívül egyedül Buddy Melges-nek sikerült csak Olimpiát és Amerika Kupáját is nyerni.

RC 44 - profi One Design hajó

2005-ben a szlovén Andrej Justin-al megtervezték az RC 44-et. Az RC 44 egy magas színvonalú One Design hajó szigorú előírásokkal profi vitorlázók számára.

Amerika Kupája - BMW Oracle Racing 

2007-ben a BMW Oracle Racing kormányosává és a cég igazgatójává választották. A BMW Oracle Racing Team a következő Amerika Kupája kihívója az Alinghivel szemben.

Russel Coutts eredmények

1981 - ISAF World Youth Championhsips - első hely
1984 - Olimpia, Los Angeles, Finn Dinghi, arany érem
1992 - Match Racing világbajnok
1993 - Match Racing világbajnok
             Admiral’s Cup győztes, “Pinta"
1995 - Amerika Kupája győztes, Black Magic, San Diego (37 győzelem, 1 vereség)
1996 - Match Racing világbajnok
2000 - Amerika Kupája győztes, Team New Zealand, Auckland (5 győzelem, 0 vereség)
2001 - 12 m JI világbajnok, Cowes
             Farr 40 világbajnok, Southampton
2003 - Amerika Kupája győztes, Team Alinghi, Auckland (5 győzelem, 0 vereség)
2005 - RC 44 megtervezése
2006 - Farr 40 világbajnok, Newport
2007 - TP 52 világbajnok

   

 

sport

Hasznos volt számodra a szótárunk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma:

Átlagos értékelés: 0.0
Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2024.05.31-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.


*egy éves megrendelés esetén


Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Russel Coutts

 Russel Coutts Russel Coutts Új Zélandon, Wellingtonban született 1962. március...

Antiallergén matrac

Vajon miért érdemes antiallergén matracot vásárolni?   Ha téged is állandó...

Téli esküvő

A téli esküvő manapság fénykorát éli, hiszen egyre több pár kezdi felismerni a téli...

J24

J24 vitorlás hajó történet Az amerikai Rod Johnson, sok siker sztorihozhoz hasonlóan, a...

Pütting

A pütting nem más, mint a hajókon a vantni rögzítő verete.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.