Robert Scheidt vitorlázó bemutatása

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Szakszótár > Robert Scheidt

Robert Scheidt


Robert Scheidt

 

Születési hely/idő

1973. április 15. Sao Paolo

Robert Scheidt életrajz és eredmények

Első hajóját 9 évesen kapta édeaspjától, amivel azonnal elkezdett gyakorolni. Akkori edzője Dudu Melchert volt, akinek segítségével számos hazai sikert ért el.

Jelenleg 4 olimpiai éremmel rendelkezik, 2 arany és 2 ezüst. Scheidt az egyik legsikeresebb brazil és olimpiai vitorlázó.

 

Robert Scheidt - Vitorlázás maximumon

 

11 évesen megnyerte a Dél-Amerikai Bajnokságot Optimist osztályban (Algorrobo, Chile; 1985 és 1986). Eredményei alapján kiválasztották, hogy képviselje Brazíliát az 1986-os Optimist Világbajnokságon. Ez volt az a fordulópont az életében, amikor otthagyta a teniszt és maximálisan a vitorlázásra kezdett koncentrálni.

Ahogy növekedett, átült a Snipe osztályba, amiben háromszor nyert brazil bajnokságot.
1990-ben kezdett Laserezni, megnyerte a Brazil Junior Bajnokságot és kijutott a Junior Világbajnokságra (Hollandia).
Ezen a versenyen rájött, minden feltétele adott, hogy profi vitorlázó legyen. Elkezdett Dániában és Svédországban edzeni és részt vett életében először a Kieler Wochen.

1991-ben 11 versenyből 10-et megnyert és Laser Junior Világbajnok lett (Skócia).
1995-ben megnyerte a Pan Amerikai Játékokat (Argentina) és első világbajnoki címét Tenerifén, Spanyolországban.
1996-ban aranyérmet nyert az atlantai Olimpián és a világbajnokságot is megnyerte (Cape Town, Dél-Afrika).
1997-ben újra világbajnok lett Algarrobon, Chile.

1999-ben ismét megnyerte a Pan Amerikai Játékokat (Winnipeg, Canada).
2000-ben már négyszeres világbajnok és a Sydney Olimpia aranyérem várományosa volt. Ben Ainslie azonban felülkerekedett és a Robert Scheidt "csak" ezüstérmet vihetett haza.
2001-ben ötödik világbajnoki címét szerezte meg, 2002-ben a hatodikat.

2003-ban harmadszorra lett a Pan Amerikai Játékok legjobbja.
2004-ben Athénban aranyérmet nyert és a hetedik világbajnokságát.
2005-ben nyerte az utolsó Vb-jét.

Ezután úgy döntött, átül a Star osztályba Bruno Prada-val.
Starban 2007-ben világbajnokságot nyertek (Portugália), a 2008-as pekingi olimpián pedig ezüstérmesek lettek.
Robert Scheidt az első brazil, aki négy egymást követő Olimpián szerzett érmet.
 

 

sport

Hasznos volt számodra a szótárunk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma:

Átlagos értékelés: 0.0
Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2024.06.30-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.


*egy éves megrendelés esetén


Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Topfény

Topfény: horgonyzáskoz bekapcsolt körbevilágító fehér fény.

Laterál felület

A hajótest vízbemerült részének oldalnézeti vetülete.

Romantikus étterem

A romantikus éttermek szerte a világon a párok kedvenc helyei. Mint minden országban, nálunk...

Louis Vuitton Trophy

Amerika Kupa 2010 mondd el Te is a véleményed itt!   Louis Vuitton Trophy A...

Beggelés

Az orrvitorla széllel szembeni elfordítása.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.