A világ tíz legérdekesebb és legtitokzatosabb helye

hirdetes

A 10 legérdekesebb hely a világon

Gyuris Lilla
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Rengeteg gyönyörű hely van eldugva ebben a világban, amiket kár lenne nem ismerni, mert valóban gyönyörűek!

Titokzatos helyek

Hillier-tó, Ausztrália

 

Ausztráliában, a Middle-szigeten található. A Hillier-tó a különleges színével a világ egyik legszebb tavának számít. A tudósok 1950-ben vizsgálták és arra számítottak, hogy a többi rózsaszín tóhoz hasonlóan az algáknak köszönheti a víz a furcsa színét. Viszont a természet most jól feladta a leckét a tudósoknak, ugyanis a tóban nem találtak algákat. Így a mai napig is titok maradt, hogy miért rózsaszín a Hillier-tó. Ez a tavacska valóban egy földöntúli szépséggel rendelkező jelenség.

Titokzatos helyek

A Roraima-hegy Brazília, Venezuela és Guyana határán található. A Pakaraima-hegységben található 2772 méter magas és 15 kilométer hosszú, lapos tetejű hegy a világ legmagasabb táblahegye. Innen ered az Amazonas és az Orinoco vízrendszerének a legtöbb folyója. A csúcsot legtöbbször felhők borítják és szinte mindig esik az eső, ennek köszönhetően hatalmas vízesések keletkeznek itt. Különleges állat- és növényvilággal rendelkezik. A hegy tetejére egyetlen út vezet, ez egy természetesen kialakult lépcsőszerű rámpa.

Titokzatos helyek

Norvégiában a 40 km hosszú Lysefjordot szegélyező helyek, több mint 1000 m magasak. A Szószék-szikla egy természetes képződmény, amely egy fennsíkból lóg ki a fjord fölé. Ez a terület egyik látványossága. 604 méterrel magasabb a tengerszintnél és 25x25 méteres csaknem teljesen lapos szikla. Nyáron 4 hónapig látogatható, évente több 100.000 turista keresi fel. A szikláról szinte az egész fjordlátható, ami csodálatos kilátást nyújt.

Titokzatos helyek

A Lysefjord déli oldalán a Kjerag-fennsíkon található a hegy egyik különlegessége a Kjerag-szikla. Ez egy hatalmas 5 köbméteres, több tonna súlyú kő, amely szilárdan beékelődött kb. 1000 m magasan a Lysefjord felett egy hatalmas hasadékba.

Titokzatos helyek

Argentína és Chile határán található dél-amerika legmélyebb tava, az édesvizű General Carrera tó. A chilei oldalon a szemet gyönyörködtető smaragdzöld és türkiz-kék vízben áll a barlang, amely három részből tevődik össze. La Capilla (kápolna), El Catedral (székesegyház) és La Cueva (barlan). A kutatók becslései szerint a barlangrendszer kb. 50 milliárd tonna 94%-os kalcium-karbonátból áll. A barlang alagútjai, amelyeket a víz formált, hosszasan elnyúlnak, viszont elég magasak ahhoz, hogy kisebb csónakokkal be lehessen járni.

Titokzatos helyek

Jiuzhaigou Nemzeti Parkban található a Crystalline Turquoise nevű tó. Gyönyörű, égbe magasló, fákkal borított hegyek között található. A tó vize annyira tiszta, hogy lelátni az aljáig.

Titokzatos helyek

A Viktória-vízesés Zambia és Zimbabwe határán található. A Zambézi folyó vízesése és 1708 méteres szélességével a világ legszélesebb folyója. Magassága 61 és 108 méter között van. Az afrikaiak mindkét oldalát nemzeti parkká nyilvánították, valamint 1989-től az UNESCO-Világörökség részeként is védelemben részesül.

Titokzatos helyek

Ez a tó azért különleges, mert 1911-ben egy 7,7-es erősségű földrengés rázta meg a környéket és ekkor keletkezett ez a festői szépségű tó. Egy hatalmas mészkőcsuszamlás következtében a lezúduló kőrengeteg elzárt a völgy vízkifolyását, és a felgyülemlett esővízből tó keletkezett. Az érdekessége az, hogy a völgyben lévő fákat elöntötte a víz, így a mai napig is a fenyőfák kopasz törzsei emelkednek ki a vízből. Az évek során a felszín felett elszáradtak a fák ágai, azonban a víz alatt ugyanolyanok maradtak, mint az élőfák.

Titokzatos helyek

The Wave egy hullám formájú homokkő alakzat. Az Amerikai Egyesült Államokban, Utah és Arizona határán helyezkedik el. A tengerszint feletti magassága 1593 méter. Különlegessége miatt sokan látogatják.

Titokzatos helyek

A Multnomah-vízesés Amerikában, Oregon államban található. A Columbia folyó kanyonjában egyik legszebb zuhatag. A folyó átszeli a Cascade hegységet, így keletkezett a Multnomah-vízesés.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Persenning

Vitorlavédő huzat, zsák. Tovább

360

360o büntetésnek nevezzük azt, amikor egy hajó valamilyen szabálytalanságot követ el és... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 128

Átlagos értékelés: 4.7

utazás