notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A világ tíz legérdekesebb és legtitokzatosabb helye

hirdetes

A 10 legérdekesebb hely a világon

Gyuris Lilla
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Rengeteg gyönyörű hely van eldugva ebben a világban, amiket kár lenne nem ismerni, mert valóban gyönyörűek!

Titokzatos helyek

Hillier-tó, Ausztrália

 

Ausztráliában, a Middle-szigeten található. A Hillier-tó a különleges színével a világ egyik legszebb tavának számít. A tudósok 1950-ben vizsgálták és arra számítottak, hogy a többi rózsaszín tóhoz hasonlóan az algáknak köszönheti a víz a furcsa színét. Viszont a természet most jól feladta a leckét a tudósoknak, ugyanis a tóban nem találtak algákat. Így a mai napig is titok maradt, hogy miért rózsaszín a Hillier-tó. Ez a tavacska valóban egy földöntúli szépséggel rendelkező jelenség.

Titokzatos helyek

A Roraima-hegy Brazília, Venezuela és Guyana határán található. A Pakaraima-hegységben található 2772 méter magas és 15 kilométer hosszú, lapos tetejű hegy a világ legmagasabb táblahegye. Innen ered az Amazonas és az Orinoco vízrendszerének a legtöbb folyója. A csúcsot legtöbbször felhők borítják és szinte mindig esik az eső, ennek köszönhetően hatalmas vízesések keletkeznek itt. Különleges állat- és növényvilággal rendelkezik. A hegy tetejére egyetlen út vezet, ez egy természetesen kialakult lépcsőszerű rámpa.

Titokzatos helyek

Norvégiában a 40 km hosszú Lysefjordot szegélyező helyek, több mint 1000 m magasak. A Szószék-szikla egy természetes képződmény, amely egy fennsíkból lóg ki a fjord fölé. Ez a terület egyik látványossága. 604 méterrel magasabb a tengerszintnél és 25x25 méteres csaknem teljesen lapos szikla. Nyáron 4 hónapig látogatható, évente több 100.000 turista keresi fel. A szikláról szinte az egész fjordlátható, ami csodálatos kilátást nyújt.

Titokzatos helyek

A Lysefjord déli oldalán a Kjerag-fennsíkon található a hegy egyik különlegessége a Kjerag-szikla. Ez egy hatalmas 5 köbméteres, több tonna súlyú kő, amely szilárdan beékelődött kb. 1000 m magasan a Lysefjord felett egy hatalmas hasadékba.

Titokzatos helyek

Argentína és Chile határán található dél-amerika legmélyebb tava, az édesvizű General Carrera tó. A chilei oldalon a szemet gyönyörködtető smaragdzöld és türkiz-kék vízben áll a barlang, amely három részből tevődik össze. La Capilla (kápolna), El Catedral (székesegyház) és La Cueva (barlan). A kutatók becslései szerint a barlangrendszer kb. 50 milliárd tonna 94%-os kalcium-karbonátból áll. A barlang alagútjai, amelyeket a víz formált, hosszasan elnyúlnak, viszont elég magasak ahhoz, hogy kisebb csónakokkal be lehessen járni.

Titokzatos helyek

Jiuzhaigou Nemzeti Parkban található a Crystalline Turquoise nevű tó. Gyönyörű, égbe magasló, fákkal borított hegyek között található. A tó vize annyira tiszta, hogy lelátni az aljáig.

Titokzatos helyek

A Viktória-vízesés Zambia és Zimbabwe határán található. A Zambézi folyó vízesése és 1708 méteres szélességével a világ legszélesebb folyója. Magassága 61 és 108 méter között van. Az afrikaiak mindkét oldalát nemzeti parkká nyilvánították, valamint 1989-től az UNESCO-Világörökség részeként is védelemben részesül.

Titokzatos helyek

Ez a tó azért különleges, mert 1911-ben egy 7,7-es erősségű földrengés rázta meg a környéket és ekkor keletkezett ez a festői szépségű tó. Egy hatalmas mészkőcsuszamlás következtében a lezúduló kőrengeteg elzárt a völgy vízkifolyását, és a felgyülemlett esővízből tó keletkezett. Az érdekessége az, hogy a völgyben lévő fákat elöntötte a víz, így a mai napig is a fenyőfák kopasz törzsei emelkednek ki a vízből. Az évek során a felszín felett elszáradtak a fák ágai, azonban a víz alatt ugyanolyanok maradtak, mint az élőfák.

Titokzatos helyek

The Wave egy hullám formájú homokkő alakzat. Az Amerikai Egyesült Államokban, Utah és Arizona határán helyezkedik el. A tengerszint feletti magassága 1593 méter. Különlegessége miatt sokan látogatják.

Titokzatos helyek

A Multnomah-vízesés Amerikában, Oregon államban található. A Columbia folyó kanyonjában egyik legszebb zuhatag. A folyó átszeli a Cascade hegységet, így keletkezett a Multnomah-vízesés.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Kikötőmester

A kikötő hajókkal és hajósokkal foglalkozó mindenese. Tovább

Rendezvényhelyszín

Rendezvényhelyszín Balaton vagy Budapest legszebb részein? Országunk... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 128

Átlagos értékelés: 4.7

utazás