Szakszótár - Badacsony Hajóállomás BH Zrt. kikötője

hirdetes

Badacsony - Hajóállomás BH Zrt.


Badacsony Hajóállomás BH Zrt. kikötő tudnivalók:

Mindenképpen azt ajánlom a vitorlázóknak, hogy motorral jöjjenek be a kikötőbe. Ez amiatt ajánlatos, mert a szél a hegy közelsége miatt forgolódó, kiszámíthatatlan és ráadásul főszezonban igen nagy a hajóforgalom. Figyelni kell a bejáratnál arra is, hogy a szabályoknak megfelelően a két mólófej középvonalához közelítve hajózzunk be. Gyakori hiba, hogy akadnak, akik a nyugati mólóhoz közel - szinte súrolva - kísérlik meg a bejövetelt. Ez azért helytelen , mert a mólófej környékén van egy iszappúp és ezen felülhet a hajó. A bejárattól balra az első mólósoron találhatók a vendéghelyek. Ezek használatánál felhívnám a figyelmet arra, hogy beálláskor - ha a kikötői személyzet nincs jelen - figyeljünk arra, hogy hajónk méretének megfelelő helyre parkoljunk: azaz a kisebbek álljanak a belső helyekre. Ne álljon senki a tankoló mólóra.
 

Badacsony Hajóállomás BH Zrt. kikötő szolgáltatásai:

A vitorláskikötő április 1-től november 30-ig várja a vitorlázókat.  A kikötő igénybe vehető túrázás alkalmával is. A kikötőben a személyhajók a keleti móló két oldalán  kötnek ki. A  vitorláskikötőben 177 cölöpös kikötőhely van, ebből 25 vendéghely van a déli stég külső oldalán.

 Éves bérlőink az úgynevezett kikötői háromszöggel és mágneskártyájukkal további díj fizetése nélkül használhatják kikötőinket.

Badacsony Hajóállomás Zrt. kikötőjének képei:

 

    

                                                 

Badacsony Hajóállomás BH Zrt. kikötő férőhelyeinek száma: 177

Badacsony Hajóállomás BH Zrt. kikötő elérhetőségei:

Balatoni Hajózási Zrt.
8600 Siófok, Krúdy stny. 2.

Tel.: 06-20/952-6748, (87) 431-240
E-mail: badacsony.vitkik@balatonihajozas.hu
 

 

hirdetes

címkék: tenger,óceán

Legnépszerűbb cikkeink

hirdetes