A Balatonföldvári Hajóállomás BH Zrt. Vitorláskikötőjének leírása

hirdetes

Balatonföldvár - Hajóállomás BH Zrt.


A Balatonföldvári Hajóállomás BH Zrt. Vitorláskikötő tudnivalók:

A Balaton nyugati medencéjének délii partján található a Hajóállomás BH. Zrt. Balatonföldvári kikötője. A BH Zrt. vitorláskikötője közforgalmú. A személyhajók a belső kikötőmedence nyugati partfalánál kötnek ki.

Aki Balatonföldvárra érkezik, az a bejárattól balra, a Galamb - sziget mellett találhat vendéghelyet. A földvári kikötő biztonságos, de észak, északnyugati szélben - ugyanúgy, mint a déli Balaton - part minden kikötőjében - van vízmozgás a medencében és figyelni kell a kihajózásnál is. Felhívom a figyelmet a vitorlával történő behajózás tilalmára. Széllel igazából egyetlen kikötőhelyet sem biztonságos megközelíteni és igen erős a belső hajóforgalom is. Kikötés után azonnal illik megkeresni a kikötővezetőt vagy munkatársait, akik elintézik az ilyenkor szokásos adminisztrációt. A földvári kikötő előtti vízterület mindenütt megfelelő mélységű. Este figyelni kell viszont a bejárattól keletre található vízkivételi bójákra.

A Balatonföldvári Hajóállomás BH Zrt. Vitorláskikötő szolgáltatásai:

  • WC és zuhany használat
  • mosókonyha
  • ivóvíz és parti áram a kikötőhelyeken
  • WIFI
  • 24 órás kikötőmesteri szolgálat
  • őrzött parkoló
  • tűzrakóhely
  • étterem

A vitorláskikötő április 1-től november 30-ig várja a vitorlázókat. A kikötő igénybe vehető túrázás alkalmával is.  Éves bérlőink az úgynevezett kikötői háromszöggel és mágneskártyájukkal további díj fizetése nélkül használhatják a kikötőt.

A Balatonföldvári Hajóállomás BH Zrt. Vitorláskikötő megközelíthetősége:

Balatonföldvár gépkocsival és vasúti közlekedéssel egyaránt jól megközelíthető. Gépkocsival Budapest felől Siófok lejárónál (105-ös km) kell elhagyni az M7-es autópályát, majd a 7-es főúton továbbhaladva Zamárdi után következik Balatonföldvár.

Balatonföldvári Hajóállomás BH Zrt. Vitorláskikötő képek

 

A Balatonföldvári Hajóállomás BH Zrt. Vitorláskikötő férőhelyeinek száma: 363

A Balatonföldvári Hajóállomás BH Zrt. Vitorláskikötő elérhetőségei:

Balatoni Hajózási Zrt.
8600 Siófok, Krúdy stny. 2.

Tel.: 06-84/340-873
Tel.: 06-20/9722-501
E-mail: bfoldvar.vitkik@balatonihajozas.hu
 

hirdetes

címkék: hajó

Legnépszerűbb cikkeink

hirdetes