A Balatonlellei Balatoni Hajózási Zrt. kikötőjének leírása

hirdetes

Balatonlelle - Balatoni Hajózási Zrt. Vitorláskikötő


A 2001-ben épült 220 férőhelyes balatonlellei vitorláskikötő a Balatoni Hajózási Zrt. egyik legszebb és legszínvonalasabb kikötője.

Balatonlelle - Balatoni Hajózás Zrt. Vitorláskikötő szolgáltatásai

A Balaton Déli Partján köztudottan figyelni kell a vízmélységre. A Lelle kikötő megközelítésénél figyelnünk kell arra, hogy akármerről is érkezünk, ne haladjunk a bejárati jelzőfények vonalánál beljebb. A kikötő mindkét oldalán strand helyezkedik el és sekély a víz. A bejáratnál nincs a vízmélységgel gond, amikor a Balaton átlagos vízszintje 100 cm, akkor itt 3-3,5 m víz van alattunk. Arra viszont ügyelni kell, hogy kifelé haladáskor, ha erősebb észak-északnyugati szél fúj, akkor legyen elegendő sebességünk, mert a víz, ahogy mondani szokták, lötyög, és cirkáláskor a két mólófej között sebességvesztés esetén kellemetlen meglepetésben lehet részünk. Javaslom tehát ilyen esetekben a motorhasználatot. Beérkezés előtt telefonon érdemes tájékozódni a szabad parkolóhelyekről. Kikötés után a külföldön szokásos és elfogadott eljárás szerint át kell adni a hajólevelet-ez a kaució. Az állandó bérlőink mellett a túrázó vendégeink részére 20 vendéghelyet tartunk fent. A vendéghajók szintén igénybe vehetik a kikötői szolgáltatásokat.

Minden év májusában a kikötő ad helyszínt a Balaton egyik legnagyobb vízisport-és szabadidő kiállításának a Balaton Boat-nak.

Idén már 10. alkalommal 2009. május 15-17. között kerül megrendezésre a kiállítás.
 

Balatonlelle - Balatoni Hajózás Zrt. Vitorláskikötő férőhelyeinek száma: 220

 

Balatonlelle - Balatoni Hajózás Zrt. Vitorláskikötő elérhetőségei:

Balatoni Hajózási Zrt.
8600 Siófok, Krúdy stny. 2.

Tel.: 06-85/354-121
Tel.: 06-20/9722-503
E-mail: blelle.vitkik@balatonihajozas.hu

Balatonlelle - Balatoni Hajózás Zrt. Vitorláskikötő kép
 
  
 

           

 
 

hirdetes

címkék: tenger,óceán

Legnépszerűbb cikkeink

hirdetes