A Szigligeti Hajóállomás BH Zrt. Vitorláskikötőjének bemutatása

hirdetes

Szigliget - Hajóállomás BH Zrt.


Szigliget Hajóállomás BH Zrt. Vitorláskikötő tudnivalók

A Balaton nyugatimedencéjének északi partján található a Balatoni Hajóállomás Zrt. kikötője.

Javaslom, hogy a Szigligetre behajózni szándékozók a nyílt víz felől közelítsenek a bejárathoz. Kelet felől a nádfal előtt homokpadot találhatunk, nyugati irányból pedig a strand előtt sekély a víz. A bejárat elég szűk, ezért ajánlatos középen behajózni. Szigligeten tíz vendéghellyel rendelkezünk, ez csúcsidőben elég kevés. Ajánlatos kikötés előtt telefonon bejelentkezni és ily módon biztosítani a kikötési helyet. Szigliget minden széljárásban biztonságos hely, de a keleti és déli szelek - természetesen az erősebbek - a vendéghelyeken megmozgatják a hajókat, és ez néha kellemetlen lehet. Benn a marinában étkezési lehetőség van. Felhívnám még egy helyi sajátosságra a figyelmet! Erős északi, északkeleti szélben a parti takarásból kihajózva Badacsonyederics felé egy valóságos szélcsatorna található, ebben a szél felerősödve éri el a vizet és ez meglepetéseket okozhat a túlságosan nagy vitorlázattal hajózóknak.
 

 

Szigliget Hajóállomás BH Zrt. Vitorláskikötő szolgáltatásai:

- étterem, parkoló, áram- és vízvételezési lehetőség a mólón, zuhanyzó és WC használat

- teljes nyitvatartási időben 24 órás kikötőmesteri szolgálat, (október 01-től november 30-ig és április 1-től június 1-ig éjszakai biztonsági szolgálat van, ami nem egyenlő a kikötőmesteri szolgálattal)
 

A vitorláskikötő április 1-től november 30-ig várja a vitorlázókat.  A kikötő igénybe vehető túrázás alkalmával is. Éves bérlőink az úgynevezett kikötői háromszöggel és mágneskártyájukkal további díj fizetése nélkül használhatják a kikötőt. A személyhajók az északi mólófej két oldalán  köthetnek ki. A  vitorláskikötőben 105 bérelhető cölöpös kikötőhely és 10 vendéghely van a déli stég külső oldalán. A kikötő a különböző irányú szelek ellen jól védett, a külső stég az egyre gyakoribb keleti szeleknél kissé hullámos lehet.

 

Szigliget Hajóállomás BH Zrt. Vitorláskikötő képek

 

Szigligeti Hajóállomás BH Zrt. Vitorláskikötő

 

Szigliget Hajóállomás BH Zrt. Vitorláskikötő férőhelyeinek száma: 105

Szigliget Hajóállomás BH Zrt. Vitorláskikötő elérhetőségei:

Balatoni Hajózási Zrt.
8600 Siófok, Krúdy stny. 2.

Tel.: 06-87/708-897
Tel.: 06-20/973-3076
E-mail: szigliget.vitkik@balatonihajozas.hu
 

 

hirdetes

címkék: tenger,óceán

Legnépszerűbb cikkeink

hirdetes