Íme a világ 10 legveszélyesebb halfajtája- ezeket a veszélyes halakat jobb, ha messziről elkerülöd

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Íme a világ 10 legveszélyesebb halfajtája

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Íme a világ 10 legveszélyesebb halfajtája


2023/10/16
Íme a világ 10 legveszélyesebb halfajtája
Íme a világ 10 legveszélyesebb halfajtája

Csillagfigyelő-halak (Uranoscopidae)

Ez a mérgező halfajta sekély vizekben él, és általában a homokba fúrva várja áldozatait. A kőhalhoz hasonlóan ő sem nyer majd szépségversenyeket, viszont képes elektromos sokkokat is okozni.
18-30 centiméteres méretével nem nagy, de annál veszélyesebb – két mérgező tüskéje hátúszóin helyezkedik el.

 

Vöröshasú pirája (Pygocentrus nattereri)

A piráják a hírhedtebb veszélyes halak közé tartoznak. Ezek a Dél-Amerika folyóiban úszkáló állatok 15-25 centisre nőnek meg, habár találtak már belőlük 40 centis példányokat is. Méretüket épp ezért éles fogaikkal, és csillapíthatatlan étvágyukkal ellensúlyozzák.
Habár a médiában agresszív gyilkológépekként ábrázolják őket, az embereket általában nem támadják meg (kivéve, ha egy ideje már nem jutottak élelemhez).

 

Márványos kajmánhal (Lepisosteus osseus)

Ez a faj egyes szakértők szerint már legalább 100 millió éve él a Földön, tehát bőben bőven a dinoszauruszok korából maradt fenn. Közel 2 méter hosszúra is megnőhetnek, és olyan vizekben is képesek életben maradni, amelyek csak minimális levegőt tartalmaznak az állatok számára. Veszélyessége méretéből és agresszív természetéből ered, és habár általában más halakkal és rákfélékkel táplálkozik jobb nem kipróbálni, hogy milyen élesek is hosszú szájrészükben sorakozó fogaik!

 

Góliát tigrishal (Hydrocynus goliath)

Az édesvízi halak közül egy sem versenyezhet a góliát tigrishal rettentőségével. Afrika legveszélyesebb halfaja akár 1,8 méter hosszúra és 70 kilósra is megnőhet, vaskos teste pedig nyers erőkifejtésre termett. Hatalmas szájában óriási, éles fogak találhatók, amelyek számos halálos és csonkításos támadásért voltak már felelősek Afrikában.
 


érdekesség tenger, óceán utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Frontális vihar

A frontális vihar a hidegfronttal érkező, gyakran zivatarral együttjáró vihar, mely több...

Catboat

            ...

Döghullám

A döghullám a szél elülte után megmaradó kellemetlen hullámzás.

Laterál felület

A hajótest vízbemerült részének oldalnézeti vetülete.

Vízparti lakás Balaton

Egy vízparti lakás a Balatonon remek lehetőségeket rejt azok számára, akik ingatlant...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.