óvodai dajka tanfolyam

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Szakszótár > Óvodai dajka tanfolyam

Óvodai dajka tanfolyam


 

 

Ha Ön szereti a gyermekeket és örömmel forgolódik közöttük, és nap mint nap örömmel követi nyomon a fejlődésüket, ahogy újabb és újabb feladatot tudnak végrehajtani, ahogy újabb és újabb szavakat használnak, akkor Önnek ajánljuk az óvodai dajka munkakört. Hiszen egyre több magán és állami óvoda nyílik, egyre modernebb eszközökkel szerelik fel ezeket az új oktatási intézményeket. Az önkormányzatok és az állam is egyre hangsúlyosabb szerepet szán az óvodáknak, hiszen ma már mindenki tudja, hogy a nevelés már az óvodákban elkezdődik az óvodai dajka hathatós közreműködésével, sőt, ott már olyan élményeket, tudásanyagot kapnak az óvodások, amely az egész életüket meghatározhatja.

 

Ezért ismét előtérbe kerültek az óvodák, és ebben az átfogó nevelési folyamatban hárul fontos szerep az óvodai dajka munkatársakra. Az egy kisgyermekre jutó felügyelet és foglalkoztatás intenzitása megnőtt, ami azt jelenti, hogy a szakemberek egyre kevesebb gyerekkel foglalkoznak, vagyis több és több óvodai dajka szakértő közreműködésére van szükség. A óvodai dajka az óvónőkkel együtt oroszlánrészt vállal a gyermekek nevelésében, az óvodai dajka szinte úgy vesz részt a mindennapjaikban, mintha saját gyermekeit istápolna az óvodai dajka.

 

Ne habozzon tehát, ha szereti a gyermekeket, iratkozzon be a óvodai dajka tanfolyam induló csoportjába!

 

Az óvodai dajka munkakör megbecsülését az is jelzi, hogy egyre másra alakulnak magánóvodák és kisgyermek-megőrzők, ahol számtalan szakképzett óvodai dajka kolléga helyezkedhet el. Sőt, jogszabály írja elő képzett óvodai dajka alkalmazását. Mivel az óvodai férőhelyek jó néhány helyen végesek, valamint egyre több vezető beosztásban tevékenykedő szülő íratja be gyermekét magánóvodába, ezért igencsak megnőtt a kereslet a óvodai dajka munkatársak iránt. Szinte manapság már alig lehet szakképzett óvodai dajka munkatársat szerződtetni az óvodákba, annyira hiányszakmának számít a óvodai dajka munkakör.

 

A magánintézményekben természetesen a nemzetgazdasági átlagot meghaladó, jó fizetéseket kapnak az óvodai dajka munkakört betöltő kollégák is, így aztán az óvodai dajka erkölcsi megbecsülése mellett immár az anyagi megbecsülés is lényeges elemként jelenik meg. Manapság tehát az óvodai dajka szakembereknek már nem kell anyagi gondokkal küzdeniük, hiszen az állam és a magánszféra egyaránt jelentős forrásokkal látja el az óvodai képzést, így az óvodai dajka tevékenységének fontossága is erősödik.

 

Miért az EFEB által megszervezett óvodai dajka tanfolyam a legjobb választás az Ön számára?

 

Mert az óvodai dajka tanfolyam hallgatóira is kiterjedő EFEB árgarancia miatt bizonyos lehet abban, hogy az óvodai dajka tanfolyam esetén a kedvezményeink igénybe vétele esetén Budapesten nem talál hasonló óvodai dajka tanfolyam lehetőségre versenyképesebb áron.

Mert az EFEB az óvodai dajka tanfolyam végzős hallgatóinak vizsgáztatásához saját vizsgaközponttal rendelkezik, és az óvodai dajka tanfolyam esetében 2011-ben a sikeres vizsgát tevők aránya 94 % volt. Belőlük az óvodai dajka tanfolyam elvégzésének köszönhetően OKJ okleveles óvodai dajka lett.

Mert cégünk vizsgagaranciát is kínál az óvodai dajka tanfolyam résztvevőinek.

Mert az óvodai dajka tanfolyam végzett hallgatói részére az EFEB együttműködő partnere, a PROFESSION.HU ingyenes tanácsadást biztosít, és az óvodai dajka tanfolyam sok hallgatója számára óvodai dajka munkalehetőséget ajánl.

Mert az EFEB a Nemzeti Erőforrás Minisztérium által kijelölt, hivatalos vizsgáztató intézménye a óvodai dajka tanfolyam végzőseinek.

Mert az óvodai dajka tanfolyam a Magyar Felnőttképzésért Alapítvány által ajánlott OKJ képzés.

Mert az óvodai dajka tanfolyam szervezése terén 12 éves tapasztalattal rendelkezünk, amelyet maximálisan hasznosítunk minden újabb óvodai dajka tanfolyam lebonyolítása alkalmával. Az EFEB teljes oktatói gárdájának szándéka, hogy a leghatékonyabb oktatási módszerek alkalmazásával tegye könnyebbé az óvodai dajka tanfolyam végzősei számára az OKJ vizsgán való helytállást.

Mert az óvodai dajka tanfolyam keretei között az óvodai dajka OKJ képzés hallgatóinak kidolgozott jegyzeteket, tételsorokat biztosítunk kedvezményes áron. Mi az EFEB-nél úgy gondoljuk, hogy az óvodai dajka tanfolyam hallgatóinak csakis a legszükségesebb tankönyveket ajánljuk, amit csak lehet, magunk biztosítunk hallgatóink számára.

Mert az óvodai dajka tanfolyam oktató szaktanárai maguk is gyakorló szakemberek, akik évtizedek során összegyűjtött gyakorlati tudásukat is megosztják az óvodai dajka tanfolyam hallgatóival.

Mert az óvodai dajka tanfolyam elvégzését követően sikeres óvodai dajka OKJ bizonyítványa mellé nemzetközileg elismert EUROPASS óvodai dajka bizonyítvány-kiegészítőt kap az igényelt nyelven.

 

Ha Ön szereti a gyerekeket, akkor most hívja az EFEB-et, hogy beírathassuk az óvodai dajka tanfolyam induló csoportjába!

 

Az óvodai dajka reggel bemegy az óvodába, kitárja az ablakokat, hogy friss levegő áramoljon a szobákba, az óvodai dajka rendezgeti a játékokat, majd az óvodai dajka előkészül a reggeliztetéshez. Ki ne vágyna az óvodai dajka eme idilli munkájára? Azután sorra érkeznek a kisgyerekek, akiknek a zsivaja betölti az egész óvodát. Így indul tehát az óvodai dajka egy újabb napja, amely már az induláskor sem a gondokról, bajokról szól, hanem arról, hogy ma milyen újdonságot és izgalmasat tanulnak meg a kisgyerekek, miféle hasznos dolgot tud már az a kis óvodás, amely az élet hosszú és rögös útján indítja el, és amelyre majd húsz év múlva is örömmel és jó szívvel fog visszaemlékezni. Hiszen ki ne emlékezne a kiskocsira, a hintára, a tengernyi építőkockára, a kisasztalokra, ahol elköltötték az ebédjüket, a csendes pihenőre, ahol a pokróc takarásában huncutul összekacsintottak a szomszéd ágyban fekvő kislánnyal vagy kisfiúval? Ki ne emlékezne az óvodai dajka mosolyára? És ki ne szeretne mosolyogni? Nincs az óvodai dajka munkájánál emberibb elfoglaltság.

 

Az óvodai dajka tanfolyam általános adatai:

 

Az óvodai dajka tanfolyam azonosító (OKJ) száma: 31 140 01 0000 00 00

Az óvodai dajka tanfolyam szakképesítési szintje: alapfokú szakképesítés

Az óvodai dajka tanfolyam felügyeleti szerve: Nemzeti Erőforrás Minisztérium

 

Az óvodai dajka tanfolyam jelentkezési feltétele:

 

nyolcadik évfolyam elvégzésével tanúsított alapfokú iskolai végzettség, az érettségi megléte nem szükséges!

 

Betölthető munkakörök az óvodai dajka tanfolyam elvégzése után kézhez vett óvodai dajka OKJ bizonyítvány birtokában:

 

Egészségügyi, oktatási szolgáltatási foglalkozások (FEOR 5320)

 

Az óvodai dajka tanfolyam sikeres elvégzése után megszerezhető óvodai dajka szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

 

Az óvodai dajka tanfolyam esetében az oktatás célja az óvodai dajka munkakör betöltéséhez szükséges kompetenciák betanítása. Az EFEB által szervezett óvodai dajka tanfolyam végzőse sokrétű tevékenységet végez az óvodákban. Így alapvetően segíti a gondozó-, nevelőmunkát, ellátja a gyermekek gondozását, tisztán tartja a gyermekek környezetét, segíti az étkeztetést. Az óvodai dajka tanfolyam végzett hallgatója emellett a gyerekek apró-cseprő ügyével is foglalkozik. Most csak néhányat sorolunk fel a teljesség igénye nélkül, amellyel törődik a óvodai dajka tanfolyam végzett szakembere: alkalmanként felügyeli a gyermekeket, részt vesz az udvari életben, kikészíti az udvari játszó eszközöket, kertészkedik a gyerekekkel, ajándékot készít, megvarrja a bábokat, segít a mosdó használatában, a vetkőzésben és az öltözködésben.

 

Az óvodai dajka tanfolyam során oktatott szakmai modulok:

1290-06 Gondozási és nevelési feladatok az óvodai dajka tevékenységében

1292-06 Takarítási feladatok az óvodai dajka tevékenységében

1293-06 Egyéb feladatok az óvodai dajka tevékenységében

 

Az EFEB által szervezett óvodai dajka tanfolyam a Tanfolyam-kepzes-valaszto.hu internetes portál ajánlásával is rendelkezik!

 

A óvodai dajka nagy megbecsülésnek örvendő szakember, akit szeretnek a szülők, és szeretnek a kisgyermekek. Az óvodai dajka tehát egy valóban szeretetteli légkörben töltheti mindennapjait, amely a óvodai dajka életét is bearanyozza, hiszen a gyerekek érdeklődése, kíváncsisága, ragaszkodása pozitív gondolatokkal és érzelmekkel teszi teljesebbé a óvodai dajka életét. Ebben a rohanó és sok nehézséggel küszködő világban igazi oázis egy óvodában dolgozni, ahol a külvilág gondjai a kerítésen kívül maradnak, és csak az őszinte gyermeki érzésekre kell koncentrálni. Az óvodások fejlődő értelme, a megtanult és begyakorolt új ismeretek használata, és az ártatlan gyermeki lélek egy olyan varázslatos világba röpíti a óvodai dajka kollégákat, amelyet később aztán semmi pénzért sem cserélnének el. Mindezt alátámasztja egy 2011-es közvélemény-kutatás, amely azt vizsgálta, hogy a különböző munkakörökben dolgozók hány százaléka hagyja ott eredeti szakmáját, és néz új állás után. Az óvodai dajka szakemberek 91 %-a sohasem akar más munkakörben dolgozni, ez azért jelent valamit! Tehát Önnek sincs más választása, minthogy jelentkezzen az óvodai dajka tanfolyam induló kurzusára!


Hasznos volt számodra a szótárunk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma:

Átlagos értékelés: 0.0
Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2024.07.31-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.


*egy éves megrendelés esetén


Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Alsóörs - TVSK (Túravitolás Sport Klub) kikötő

A TVSK alsóőrsi kikötője A Balaton északi partszakaszának gyöngyszeme Alsóörs....

Paul Elvström

Paul Elvström életrajz és eredmények Született: 1928. februér 25., Koppenhága,...

Felmenetel

A felmenetel a hajó szélirány felé történő irányváltoztatása. A felmenetel szélbeállásig tart.

Ballon

A ballon a nagyméretű orrvitorlák gyűjtõneve, például spinakker.

Kipufogófüst színe

A kipufogófüst színe számos hibára utalhat egy autó esetében. Éppen ezért, ha az autód...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.