A világ egyik leghíresebb szellemhajója a Queen Mary

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Queen Mary szellemhajó története

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Queen Mary szellemhajó története


2013/01/03

A Queen Mary utasszállító hajó évtizedekig szolgált luxushajóként, a második világháború alatt pedig szállítóhajóként. A sors furcsa fintora, hogy a hajót „Szürke szellemnek” nevezték el a háború alatt a színe miatt, ugyanis szürkére festették, hogy ne legyen feltűnő a vizeken. A tengerjáró egyébként nagyon is híres lett szellemeiről!

A világ egyik leghíresebb szellemhajója a Queen Mary

 

 

 

 

 

 

 

 

Kísértetek lakta Queen Mary

 

A Queen Mary fedélzetén a világ minden tájáról, mindenféle emberek megfordultak. Tengeribeteg tengerészek, nélkülöző potyautasok és Jómódú vakációzók. Ezzel a történettel nem csoda, hogy rengeteg halált látott. Valójában a hajó egyes részein sok szellem kísért, ezeket jelenleg elzárják a nyilvánosságtól. De a természetfelettire kíváncsiaknak még most is rendeznek túrákat a hálófülkékben és a termekben.

 

John Henry halála

A számos haláleset között volt egy fiatal tengerész, John Henry, aki hazudott a korával kapcsolatban, hogy állást kapjon a hajón és hamarosan meghalt, amikor megpróbált elmenekülni egy tűz elől. A mai napig kopogásokat és pislákoló fényeket lehet látni és hallani a 13. gépteremben, ahol a fiatalember idő előtti halála bekövetkezett. Ráadásul többször is jelentették, hogy a gépterem ajtaja néha forró, ha valaki hozzáér vagy pedig fénylő füstszerű indák láthatóak.

 

John Henry tűzbalesetben halt meg a Queen Mary fedélzetén

 

Halálos medence

Egy lány a harmadosztályról azt gondolta, hogy vicces lesz lecsúszni a korláton, de egy hirtelen hullám megzavarta őt és a nyaka kitört esés közben. Azóta a medence körüli területet járja és kutakodva keresi vagy a babáját vagy az anyukáját. És nincs egyedül.  A 30-as és a 60-as években két másik nő hunyt el szerencsétlen körülmények között a medence körül és időnként látják őket is azon a környéken.

 

Szakács szelleme

A háború mindig kegyetlenségekkel jár,a legenda szerint a szakácsot megfőzték, mert a legénység nem szerette a főztjét. Belegyömöszölték a sütőbe és élve elégették, megleckéztetve a rossz főztjéért. A sikításai a mai napig visszhangozzák szörnyű halálát.

 

Eltűnt férfi

A legenda szerint egy vendég lefizette az utaskísérőt, hogy keressen neki egy női utast társaságként éjszakára. Reggel a férfi nem jelent meg az étkezőben, így az utaskísérő elment megkeresni őt. Helyette a társaságában lévő nő holttestét találta meg. A férfivendéget nem találták sehol, és a poggyászát sem, pedig az emberek megesküdtek rá, hogy leellenőrizték és elraktározták a poggyászát. Egyszerűen eltűnt.

 

Szellemjárta hajó

 

Félbevágott hajó

A Queen Mary 49 esetben adott otthont a halálnak, de őt magát is körülvette a halál. Annak érdekében, hogy elkerülje az ellenséges hajókat, cikk-cakkban belement a társaságának egyik hajójába, majdnem félbevágva azt, és kénytelen volt 300 túlélőt a vízben hagyni, akiket vagy cápák faltak fel vagy megfulladtak.  Rejtélyes hangokat is lehetett hallani.

 

Találkozás a szellemekkel

Egy alkalmazott médium, Peter James azt állítja, hogy több mint 150 szellemmel kommunikált a hajón. Peter kéthavonta szellemkörutakat tart a hajón abból a célból, hogy több különféle szellemmel tudjon érintkezni. A halálesetek számából és típusaiból kiindulva, ez elég hihetőnek hangzik.

Biztos, hogy a mai időkben ez a legszellemjártább hely Amerikában.

 

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Őszi wellness

Az őszi wellness egyre népszerűbb kis hazánkban is, hiszen számos előnye van. Ha az őszi...

Hajótest

A hajótest fából, fémből, műanyagból, vagy ezek kombinációiból készülhet. Fahajók...

Kitisztázás

Az összegubancolódott kötél vagy vitorla kibogozása.

Achterstag

Az achterstag egy hátsó árbocmerevítő drótkötél. Általában rövidítve csak achternek hívják.

kávézó

Mindenkinek mást jelent a tökéletes kávézó. Abban azonban mindenki egyetért, hogy a jó...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.