notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A világ egyik leghíresebb szellemhajója a Queen Mary

hirdetes

Queen Mary szellemhajó története

Rédei Csilla
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Queen Mary utasszállító hajó évtizedekig szolgált luxushajóként, a második világháború alatt pedig szállítóhajóként. A sors furcsa fintora, hogy a hajót „Szürke szellemnek” nevezték el a háború alatt a színe miatt, ugyanis szürkére festették, hogy ne legyen feltűnő a vizeken. A tengerjáró egyébként nagyon is híres lett szellemeiről!

A világ egyik leghíresebb szellemhajója a Queen Mary

 

 

 

 

 

 

 

 

Kísértetek lakta Queen Mary

 

A Queen Mary fedélzetén a világ minden tájáról, mindenféle emberek megfordultak. Tengeribeteg tengerészek, nélkülöző potyautasok és Jómódú vakációzók. Ezzel a történettel nem csoda, hogy rengeteg halált látott. Valójában a hajó egyes részein sok szellem kísért, ezeket jelenleg elzárják a nyilvánosságtól. De a természetfelettire kíváncsiaknak még most is rendeznek túrákat a hálófülkékben és a termekben.

 

John Henry halála

A számos haláleset között volt egy fiatal tengerész, John Henry, aki hazudott a korával kapcsolatban, hogy állást kapjon a hajón és hamarosan meghalt, amikor megpróbált elmenekülni egy tűz elől. A mai napig kopogásokat és pislákoló fényeket lehet látni és hallani a 13. gépteremben, ahol a fiatalember idő előtti halála bekövetkezett. Ráadásul többször is jelentették, hogy a gépterem ajtaja néha forró, ha valaki hozzáér vagy pedig fénylő füstszerű indák láthatóak.

 

John Henry tűzbalesetben halt meg a Queen Mary fedélzetén

 

Halálos medence

hirdetes

Egy lány a harmadosztályról azt gondolta, hogy vicces lesz lecsúszni a korláton, de egy hirtelen hullám megzavarta őt és a nyaka kitört esés közben. Azóta a medence körüli területet járja és kutakodva keresi vagy a babáját vagy az anyukáját. És nincs egyedül.  A 30-as és a 60-as években két másik nő hunyt el szerencsétlen körülmények között a medence körül és időnként látják őket is azon a környéken.

 

Szakács szelleme

A háború mindig kegyetlenségekkel jár,a legenda szerint a szakácsot megfőzték, mert a legénység nem szerette a főztjét. Belegyömöszölték a sütőbe és élve elégették, megleckéztetve a rossz főztjéért. A sikításai a mai napig visszhangozzák szörnyű halálát.

 

Eltűnt férfi

A legenda szerint egy vendég lefizette az utaskísérőt, hogy keressen neki egy női utast társaságként éjszakára. Reggel a férfi nem jelent meg az étkezőben, így az utaskísérő elment megkeresni őt. Helyette a társaságában lévő nő holttestét találta meg. A férfivendéget nem találták sehol, és a poggyászát sem, pedig az emberek megesküdtek rá, hogy leellenőrizték és elraktározták a poggyászát. Egyszerűen eltűnt.

hirdetes

 

Szellemjárta hajó

 

Félbevágott hajó

A Queen Mary 49 esetben adott otthont a halálnak, de őt magát is körülvette a halál. Annak érdekében, hogy elkerülje az ellenséges hajókat, cikk-cakkban belement a társaságának egyik hajójába, majdnem félbevágva azt, és kénytelen volt 300 túlélőt a vízben hagyni, akiket vagy cápák faltak fel vagy megfulladtak.  Rejtélyes hangokat is lehetett hallani.

 

Találkozás a szellemekkel

Egy alkalmazott médium, Peter James azt állítja, hogy több mint 150 szellemmel kommunikált a hajón. Peter kéthavonta szellemkörutakat tart a hajón abból a célból, hogy több különféle szellemmel tudjon érintkezni. A halálesetek számából és típusaiból kiindulva, ez elég hihetőnek hangzik.

Biztos, hogy a mai időkben ez a legszellemjártább hely Amerikában.

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Félszeles vitorlázás

Félszeles vitorlázás során félszélben halad a hajó, a hajó hossztengelye a valóságos... Tovább

Boci

A boci mentőcsónakot, hajó után köthető kis evezős csónakot jelent. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 113

Átlagos értékelés: 5.0