RC 44 vitorlás hajó bemutatása - Szakszótár

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Szakszótár > RC 44 vitorlás hajó

RC 44 vitorlás hajó


 RC 44 vitorlás hajó

Az RC 44 egy kis vízkiszorítású, magas színvonalú One Design vitorlás hajó. A hajót a háromszoros Amerika Kupája győztes Russel Coutts és a tengerészeti mérnök Andrej Justin tervezte. Az RC 44-et a szigorú osztály előírások mellett a legmagasabb szintű nemzetközi versenyzésre tervezték. Emellett a hajó koncepjiója és a design lehetővé teszi, hogy amatőr mezőny versenyeken is használják.

RC 44 - magas színvonalú szórakozás

Az RC 44 célja az, hogy magas szintű de ugyanakkor szórakoztató versenyzési lehetőséget nyújtson. Az RC 44 vitorlás hajókat teljes mértékben a One Design hajók szerint tervezték és gyártották. A gyártók arra törekednek, hogy a hajók maximálisan egyenrangúak, hasonlóak legyenek és ne forduljanak elő nagy eltérések. Ez vonatkozik a konstrukcióra, a hajótest formájára, a rig-re, a hajó súlyára és annak eloszlására, a deck kialakítására, felszerelésére, a vitorlákra és a minőségre.

RC 44 - gyors manőverezés

Az RC 44 sok ponton eltér az Amerika Kupája hajóitól. Kis vízkiszorítása van, 8 fős legénységre tervezték de egy profi match racing versenyen akár hatan is el tudják vinni a hajót. Az RC 44-el izgalmas hátszelezni és gyenge szélben is jól megy. Ez azért fontos, mert a sok kikötői és tavi versenyeken nincsenek akkora szelek, mint a tengereken. A hajót úgy tervezték,hogy gyorsan lehessen vele manőverezni. Ezt segíti elő a fedélzet kialakítása és a sok egyedi elrendezés a hajón.

Erre jó példa a kiel fölött elhelyezkedő trimmelő, amely lehetővé teszi a jó menettulajdonságokat kreuzban és a jó manőverezési lehetőségeket.  Ez hozzájárul a hajó komplexitásához de a lelkes versenyzők élvezik a trimmelő dönthetőségét, aminek sok előnye van versenyzés közben.

RC 44 - szigorúan csak versenyzés

Az RC 44-et szigorúan versenyzésre tervezték, legyen szó match race-ről vagy mezőny versenyzésről. A hajóval szeretnék megcélozni azokat a nem profi versenyzőket is, akik egy magas színvonalú One Design hajóval szeretnének versenyezni. A hajó alkalmatlan a túrázásra, azonban nagy nyitott cockpitjével, keskeny bummjával és az óriási vitorlázatával hatalmas élményt nyújt. A hajó filozófiája, hogy valami különlegeset nyújtson a versenyzőknek.

RC 44 - sok egyedi újítás

A hajó újításai közt szerepel a leszerelhető hajófar és a két részes árboc. Mind két tulajdonság elősegíti a könnyű szállítást és a téli tárolást.

RC 44 - maximálisan One Design

Az RC 44 osztályelőírásai és a hajó konstrukciója maximálisan védik a One Design elképzelést. Egyenlő hajókkal versenyezve a vitorlázó tudás döntsön.

 

A hajó technikai adatai:

Teljes hajóhossz: 13.35 m (44 láb)
Szélesség: 2.75 m (9 láb)
Merülés: 2.90 m (9 láb) - a Balatonra külön tőkesúly készül: 2.20 m (7 láb)
Tömeg: 3560 kg
Tőkesúly: 2200 kg

 

   

 

hajó

Hasznos volt számodra a szótárunk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma:

Átlagos értékelés: 0.0
Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2024.07.31-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.


*egy éves megrendelés esetén


Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Balatonboglár Hajóállomás

A kikötőt 1890-ben helyezték üzembe. Tájolása: NY. A személyhajók a kikötőmedence...

Laser

Laser vitorlás hajó története 1970-ben tervezte Bruce Kirby. A Laser nagyon hamar...

Kávéház Budapest

Sokan nem tudják, de kis hazánkban található a Világ Legszebb Kávéháza! Ezen legendás...

Vendée Globe

Vendée Globe vitorlás verseny - Elméletben egyszerű Elméletben a Vendée Globe egy...

Autopilot

Autopilot: Elektronikusan vezérelt, tájolóval és GPS-el (Global Position System)...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.