A nyílt forráskódú drónok lehetnek a DJI trónbitorlói?- exkluzív interjú a drónok piacának szereplőivel

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A nyílt forráskódú drónok lehetnek a DJI trónbitorlói?- exkluzív interjú

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A nyílt forráskódú drónok lehetnek a DJI trónbitorlói?- exkluzív interjú


2020/11/09
VN
A nyílt forráskódú drónok lehetnek a DJI trónbitorlói?- exkluzív interjú
Legjobb drónok a DJI-n túl

Greg Nichols (ZDNet)

Mik az előnyei a nyílt forráskódnak a verseny és a fejlesztés szempontjából? Miért fontos ez kifejezetten a drónok világában?

 

Kevin Sartori (Auterion)

Kína korai előnyre tett szert a drónpiacon, a DJI pedig mára a világ legnagyobb kereskedelmi dróngyártójává vált. A DJI a kisméretű pilóta nélküli repülőrendszerek (UAS) piacának 75-80%-át birtokolja, azonban a globális drónpiacon fokozott revízió zajlik, ahogy a nagyobb vállalatok és kormányok alternatív megoldások után kutatnak DJI gyártmányú drónjaik helyett.

 

Habár egyes dróngyártók szabadalmaztatott technológiával próbálnak versenybe szállni, véleményünk szerint egyetlen egy cég sem képes szembeszállni a DJI monopóliumával. Egyértelmű, hogy a piacnak szüksége van egy közös operációs rendszerre a kereskedelmi drónokhoz, az egységesítő szabvány hiánya pedig komplikációkat okoz a drónok és a szolgáltatások együttműködési képességében – amelyek mind egy méretezhető drónprogram kulcsfontosságú elemei.

 

A nyílt forráskódú szabványok segítenek a drónszolgáltatást kínáló szervezeteknek és gyártóknak, hogy egyedi funkciókra összpontosítsák korlátozott erőforrásaikat, ahelyett, hogy újra fel kelljen találniuk a kereket egy alapot kínáló infrastruktúra kialakításával. Ez csökkenti az általános költségeket és egy demokratikusabb versenyt biztosít, ami tisztán az innováción alapszik, nem pedig az erőforrásokon.

 

A nyílt forráskódú dróntechnológia azért ideális mind nagyvállalati, mind pedig kormányzati felhasználásokra, mert a kód teljes egészében ellenőrizhető, lelki nyugalmat biztosítva ezzel az egyre gyakoribb adatvédelmi és más biztonsági problémák korában. Ez a fajta átlátszóság felbecsülhetetlen értékű az olyan szervezetek, mint az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma, illetve a vezető nagyvállalatok számára, amelyek a szabványosításra és az összehangolt működtetésre támaszkodnak.

 

Az Auterion főszerepet játszik a drónipar nyílt szabványainak terjesztésében. A cég felelt a PX4-hez 2019-ben hozzáadott 1,5 millió sornyi forráskód több mint feléért, és Lorenz és én is tagjai vagyunk a Dronecode-nak, amely a Linux Foundation egy nyílt szabványokat támogató, kereskedő-független nonprofit szervezete.

 

Egyre inkább láthatóbbá válik, a nyílt forráskódú szoftverekkel működő drónok le fogják hagyni a szabadalmaztatott rendszereket az innovációk versenyében.

 

Az interjú a következő oldalon folytatódik, még számos érdekesség következik, lapozzatok!


érdekesség technológiaKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Ballon

A ballon a nagyméretű orrvitorlák gyűjtõneve, például spinakker.

Bríz

A bríz jelentése könnyű szél.

Raffica

Raffica vitorlás hajó A hajót Bruce Farr tervezte a Libera hajóosztály...

Nereus Hotel Kikötője

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Nereus Hotel kikötője. A...

Balatonfűzfő - Nitrokémia Horgász Egyesület

A balatonfűzfői Nitrokémia Horgász Egyesület kikötője dél felé nyitott, így a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.