Veszélyes vizeken, azaz az óceán legveszélyesebb részei vitorlázóknak, úszóknak és búvároknak- a világ legveszélyesebb vizei vitorlázóknak, úszóknak és búvároknak

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Veszélyes vizeken, azaz a világ legveszélyesebb vizei vitorlázóknak, úszóknak és búvároknak

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Veszélyes vizeken, azaz a világ legveszélyesebb vizei vitorlázóknak, úszóknak és búvároknak


2023/09/30
VN, NA
Veszélyes vizeken, azaz a világ legveszélyesebb vizei vitorlázóknak, úszóknak és búvároknak
A világ legveszélyesebb vizei

A legveszélyesebb vizek úszáshoz

Ausztrália partjai

Ausztrália partjain nagyon szeretnek strandolni, mártózni, szörfözni, és hasonlók, még is miért baj ez? Nos, az elmúlt 3 évtizedben 501 cápatámadást regisztráltak Ausztrália környékén, közülük 47 halálos kimenetelű volt. Ezt tartsd észben, ha arra tévednél, és kedved támadna megmártózni az óceánban! Egyébként az Egyesült Államokban nagyobb a cápatámadások száma, az ausztráliai parti vizeknél viszont jóval magasabb a halálos áldozatok aránya. Ez pedig az ott honos cápafajok különbözőségéből adódik, nem pedig puszta véletlenből. Ausztrália ugyanis a világ leghalálosabb cápáinak 85 százaléka ad otthont, beleértve a fehér, a tigris és a bika cápákat.

 

Florida és Bahama-szigetek

Nahát, nahát megint csak igazi turistaparadicsomokról van szó, hogy lehet ez? Természetesen megint a cápák a strandolók legnagyobb ellenségei ebben az esetben is! Florida keleti és déli oldalát, valamint a Bahamákat körülvevő meleg atlanti víz a cápák elsődleges területe. Azonban a cápatámadás esélye még így is relatív kicsi a nappali órákban, de azért nem ajánlott egyedül nagyon messze merészkedni a parttól.

 

A legveszélyesebb vizek búvárkodáshoz

 

Nagy kék lyuk, Belize (Karib-tenger)

A Nagy kék lyuk az utolsó jégkorszakban alakult ki, a Karib-tengerben. Miért olyan veszélyes? Ez valójában egy víz alatti víznyelő, amely 125 méterre nyúlik a mély, kék óceánba. Habár nem a világ legnagyobb víz alatti süllyesztője, gyönyörű fekvése és kristálytiszta vize miatt a búvárok nagy kedvence. Egyesek „túlvilági élményként” írták le, az itteni merülésüket. Azonban lemerülni ide nagyon veszélyes, mészkővel körülvett vizébe lemerülni tényleg életveszélyes a nitrogén-narkózis miatt, egyedül nem is szokták a leggyakorlottabb búvárok sem vállalni a kihívást.

 

Kék lyuk, Egyiptom (Vörös-tenger)

Egy másik kék lyuk a vörösben! A kék lyuk egy másik tengeralattjáró süllyesztő. 120 méter mélységű, Észak-Dahabtól, Egyiptomtól. Egyesek szerint ez a világ leghalálosabb merülési helye, bár nincs nyilvános nyilvántartás, amely ezeket az információkat alátámasztanák. Ez pedig természetesen kész paradicsom az adrenalinfüggő búvártársadalom számára. Ez egy 85 láb hosszú vízszintes alagút, amelyen a búvárok áthaladva eljutnak a nyílt tengerhez a víznyelőből. Azonban a rossz látási viszonyok és a lefelé irányuló áramlások megnehezítik a navigációt.
 


érdekesség hajó tenger, óceánKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Navigáció

 Hajózástan, helyzetmegállapítás+hajóvezetés.

Yacht v. Jacht

Yacht v. Jacht: nagyobb méretû (luxus) túrahajó

Antiallergén matrac

Vajon miért érdemes antiallergén matracot vásárolni?   Ha téged is állandó...

Sydney Hobart

Sydney Hobart Yacht Race Rolex   Rolex Sydney Hobart versenytáv A Rolex Sydney...

Hajóút

A hajóút a viziútnak hajók közlekedésére kijelölt, kijelölés hiányában a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.