Az öltönyvásárlóknak kötelező tudni a következő szabályokat

Kövess minket facebookon!
Főoldal > 6 hiba, amit sokan elkövetnek egy új öltöny vásárlása után

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

6 hiba, amit sokan elkövetnek egy új öltöny vásárlása után


2020/08/08
6 hiba, amit sokan elkövetnek egy új öltöny vásárlása után
6 alapszabály, hogy az öltönyünk sokáig jól nézzen ki

Kicsit szeretnél menőbben kinézni a többieknél?

Egy zakóra két különböző módon kerülhet mandzsettagomb. Az egyik verzió, hogy rávarrják, illetve úgy, hogy az kigombolható legyen. A kigombolható mandzsettagomb nem egy alap létszükséglet, enélkül is tökéletesen tudunk festeni egy elegáns környezetbe. Amennyiben olyan öltönyt látunk valakin, amin ki lehet gombolni az utolsó gombokat, akkor az biztosan egy drága jó minőségű darab. Ha konfekcióöltönyök között keresgélünk, akkor nemigen fogunk találni ilyet, de a prémiumabb kategóriáknál, úgy szokták feltünteni a boltban, hogy az utolsó gombot nyitva hagyják. Ezeknek az öltönyöknek nagyon elegáns megjelenésük van, vannak olyan szabók, akik ezeket az utolsó gombokat más fajta cérnával varrják fel, a feltűnés érdekében.

 

A szedjük ki a vállöltéseket

Az öltönyök nagyrészén található egy sor laza varrás, ami a vállrésztől egészen a nyakig húzódik. Ezt egy kisollóval könnyen el tudjuk távolítani a vásárlást követően. Ettől fog tökéletesen passzolni a vállunknál a ruha, de bízzuk inkább a helyi szabóra ezt a feladatot

 

Szerezzünk be speciális vállfát az öltönyünknek

Több mint valószínűnek tartom, hogy minden férfi válla nagyobb és szélesebb egy vékony drótfogasnál. Ebből kifolyólag érdemes olyan vállfát beszerezni, ami vastagabb fából készült, mert ezektől a váll kialakítása nem fog eldeformálódni.

 

Vasalni tilos az öltönyt!

A hat szabály közül talán ez a legfontosabb. Vasalás közben a ruhában található textilrostok elgyengülnek és a vasaló hőjétől kifényesedik az anyag. Tudni érdemes, hogy az öltöny használata után, érdemes egy napot a vállfán pihentetni a ruhadarabot. Kevesen ismerik ezt a szabályt, de nagyon fontos, mivel ilyenkor a szövetben ragadt gyűrődések eltűnnek. Ha a pihentetés után is látunk gyűrődéseket az azt jelenti, hogy az öltönyünk nem csak gyapjúból készült.


divatKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Pünkösdi Regatta

Pünkösdi Regatta A Pünkösdi Regatta egy nagyhajós vitorlás túraverseny. Minden évben...

Háromnegyedszél

Háromnegyedszél - a menetirány és látszólagos szél által bezárt szög nagyobb 90 foknál

reffelés

A hajó folyamatosan jobban dől az optimális szögnél, célszerű reffelni azaz a...

Balcsapás

Balcsapás: Egy vitorlás balcsapáson halad, amikor a szelet bal oldala felől kapja....

Bavaria 44

Bavaria 44 vitorlás hajó történet,leírás A Bavaria 44 vitorlás hajót 2002 és 2004...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.