Burano – Olaszország színpompás drágaköve

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Burano – Olaszország színpompás drágaköve

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Burano – Olaszország színpompás drágaköve


2024/01/17
ZH
Burano – Olaszország színpompás drágaköve
Burano Olaszország

Burano látnivalói


Burano legfőbb nevezetessége az a látvány, amelyben akkor van részünk, ha a város színes kis házai között sétálunk. A sziget virágkora óta, körülbelül az 1800-as évek óta önkormányzati engedélyhez kötött, hogy milyen színűre is lehet festeni egy házat. Ennek köszönheti a sziget a változatos pasztellszínekben pompázó házait, ami csodás utcaképet biztosít. Amint már említettem, a férfiak leginkább horgászattal keresték meg a napi betevőjüket, és egy legenda szerint a házak tarka színei segítették a halászokat abban, hogy ködös időben is könnyen hazatalálhassanak. 

burano látványosságai


Burano öt városrészre tagolódik, amelyekben mindenhol színes házakban várják haza az olasz asszonyok férjeiket. San Mertino Destro-t, San Martino Sinistro-t, San Mauro-t, Giudecca-t és Terranova-t hatalmas csatornák választják el egymástól, amelyeken Velencéhez hasonlóan gondolákon közlekednek, és a városi tömegközlekedés is javarészt a vízen zajlik.
A város szívében található Galuppi téren áll az 1872-ben megépített Csipkekészítő Iskola – Scoula del Merletto – amelyet annak idején azért építettek, hogy a városcsipkekészítési technikáját tovább tudják őrizni és az ne haljon ki a lakosság öregedésével párhuzamosan. Az 1960-ig iskolaként üzemelt épület napjainkban a csipkekészítő mesterség múzeumának – Museo del Merletto - ad otthont, azonban ma is van lehetőség alkalmi csipkekészítő tanfolyamokon részt venni az intézményben.

burano olaszország


Az iskolával szemközt található a San Martino templom, mely jellegzetes ferde tornya az apró, tarka házak fölé emelkedik. A templom részben Giambattista Tiepolo híres festő kezeihez köthető, ugyanis a az egyik oltárát az 1725-ben festett, Krisztus keresztre feszítését ábrázoló oltárképe díszíti.

A városban született Baldassare Galuppi, akire az olaszok igazán büszkék, hiszen itáliai karmesterként és zeneszerzőként a 18.században a velencei opera jelentős személyiségének számított. Emlékét egy róla elnevezett bronzszobor őrzi Burano főterén.
 


kultúra luxus tenger, óceán utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Turbó vásárlás

A járműgyártsában leggyakrabban használt feltöltőtípus a turbófeltöltő.  A...

Balatonfüred - Balatonfüredi Yacht Club (BYC)

  A Balatonfüredi Yacht Club A BYC közforgalmú kikötő, 70 kikötőhellyel...

Ben Ainslie

Ben Ainslie Háromszoros olimpiai aranyérmes, egyszeres ezüstérmes, a Sport Tiszteletbeli...

Hajóút

A hajóút a viziútnak hajók közlekedésére kijelölt, kijelölés hiányában a...

Fordulás

A fordulás a szél felé történő csapás váltás.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.