A nyár utolsó balatoni programjai

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Mutatjuk az idei nyár utolsó hetének legszuperebb és egyben kihagyhatatlan programjait, amiken neked is ott a helyed!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mutatjuk az idei nyár utolsó hetének legszuperebb és egyben kihagyhatatlan programjait, amiken neked is ott a helyed!


2020/08/25
Marx Károly
Mutatjuk az idei nyár utolsó hetének legszuperebb és egyben kihagyhatatlan programjait, amiken neked is ott a helyed!
Balaton utolsó nyári programjai

Itt van egy kis ízelítő Mezei Máriától:


„Sok arcom volt, most a valódit látják, egy emberét, aki nem akar dolga-végezetlenül távozni: haza akar érni az emberek szívébe. Hogy most nem vagyok színésznő? Nem tudom. Lehet, hogy a színészet, – a valódi, –a tökéletes azonosulás, a tökéletes igazmondás. A jó színészethez elég a tökéletesen hazudni tudás képessége is: úgy tenni, mintha… Nekem azzá kellett válnom, szó szerint és valóságosan. A legvacakabb szerepért összezsugorodni, vagy megnőni saját határaimon túlra. Iszonyú szép és félelmetes volt… A nevemet i-vel írom, az y-t színigazgatók és újságírók ajándékozták a múltban. Megszoktam, mint a vörös hajam. Ma, mint minden hazugság, zavar. ’945 után én már nem csak színt akartam játszani – közölni akartam valamit. Hoztam valamit a hegyekből! Igen, Istennel a hátamon, sokszor keresztbe feküdtem karrierem útján. Igen, önsors rontó is voltam. Nem maradt utánam semmi, amit szívből vállalok, csak három magnótekercs: az 1959-es Bartók termi estém, a „Pacsirta” és a „Bujdosó lány.”
(Mezei Mária)

 

Augusztus 29.-szombat, Balatonboglár:

Az ismert Sándor Mátyás Jules Verne nagy sikerű könyv, mely bemutatja egy magyar szabadságharcos életét. A Sándor Mátyás által írt könyvből közel 50 éve, egy hatrészes tévéfilmsorozat készült, amiben Bujtor István volt a főszereplő. Amikor ez a műsor a magyar televízióig is eljutott, akkor már a legtöbb itthoni háztartásban volt egy televíziós készülék, így az akkori magyar ember büszkén ült le a képernyő elé, mivel a sorozat a magyar történelemre alapozott, és ráadásul Bujtor István volt a főszereplő. Ez a nemzeti kincs tette máig halhatatlanná Verne csodálatos regényét és fogalmazta meg a Bartók Kamaraszínház ötletét, hogy a regényt a színpadon is életre kéne kelteni. Ebben a történetben van minden: Szerelem, furfang, fordulat, és minden más olyan elem, amitől egy ilyen nagyszerű színházi előadás el tudott készülni, ami a nézőt állandó figyelemre, gondolkodásra és azonosulásra készteti. A sok helyszínes, szereplős előadás, melyben nagyszerű kvalitásokkal rendelkező színészek és táncosok játszanak egyszerre tud üzenetet átadni és hősöket bemutatni. Olyan hősökről van itt szó, akik az élet legnagyobb kérdéseiben és legnehezebb pillanataiban is képesek erkölcsi és etikai normák szerint cselekedni, ami minden ember számára példamutató lehet a mai világban is. Az előadás 20:30-kor kezdődik, egy jegy 4500 forintba kerül.


BalatonKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Pozíciólámpa

 Napnyugtától napkeltéig, menetben használandó jelzőlámpa.

Aerodinamika

Az aerodinamika a légerőtan idegen megfelelője.

Backbord

A Backbord (ejtsd: bekbord) kifejezést lásd a jobb csapás -nál.

Karé Réka

Karé Réka életrajz   Mikor és hol születtél? 1988. 05. 06.,...

Szigliget - Hajóállomás BH Zrt.

Szigliget Hajóállomás BH Zrt. Vitorláskikötő tudnivalók A Balaton...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.