Rund Um vitorlás verseny bemutatása - vitorlás szótár lexikon

hirdetes

Rund Um


Rund Um vitorlás verseny történet

1998 óta Rund Um élőben is nyomon követhető az interneten. Aktuális időtartammal és sok digitális képpel, melyek letölthetőek a netről, szintén azon érdeklődők javát szolgálják, akik nem tartózkodnak a Bodeni-tónál, illetve azokét, akik élményekkel gazdagodva vettek részt rajta.

Az 59. Rund Um 2009. június 12-14-ig került megrendezésre. Ennek előkészületei közé sorolhatjuk a hegyi túrát, melynek kiírása a regatta hatáskörébe tartozik. Az online jelentkezési lap minden résztvevő számára azonnal rendelkezésre áll. Az 59. Rund Um idei plakátja a Volker Kastról készült. A futam most is, mint eddig minden évben, péntek este, 19.30-kor rajtol a Lindauer-szigetről. Rövid összefoglalót a Rund Um megszokott weboldalán találhatnak.

Az 58. Rund Umon újabb rekord született. A győztes, Jonny Hutchcroft Halmatro nevű katamaránjával rekordidőn belül, 4 óra 41 perc 37 másodperc alatt teljesítette a hosszú távot, és ezzel egy 2000 óta tartó rekordot döntött meg, melyet Joschi Entner Principesse nevű vitorlásával tartott 5:04:§3-as idejével.

Az 57. Rund Um, mely június 8-10-ig tartott, kevéssé volt szeles.Az LSC gratulációját fejezte ki a Kékszalag győztesének, Fritz Trippoltnak, és a Kék Serleg nyertesének, Werni Hemmeternek is. Közel 400 hajó vetekedett egymással az éjszaka folyamán. Werni Hermmeter Psaros 40-ével a Romanshorn, Konstanz és Überlingen útirányt 12 óra 31 perc alatt teljesítette. A verseny részleteit, képanyagokat és a győztesek listáját a Rund Um 2007-es oldalán találják.

Az 56. hagyományos hosszútávú regatta 2006. június 16-18-ig került megrendezésre. Joschi Entner nyolcadszorra szerezte meg győzelmét, Principessával 4 óra 58 perc 55 másodperc alatt értek célba. Tegnap este 405 jacht rajtolt el. Az idő ismét záporos és zivataros volt, de erősebb légáramlatok kevésbé voltak számottevőek. 309 hajó ért célba. Az eredményeket, képeket és mindenfajta információt a Rund Um oldalakon találnak.

Az 55. Boden-tónál megrendezett Rund Umnak győztese Joschi Entner, aki 7 óra 47 perc alatt teljesítette a Kékszalagot. Kb. 450 hajó órák hosszat tartózkodott a vizen, mégis alig haladtak előre. Valamivel korábban az időjárásjelentésben heves zivatartfrontot jelentettek. A tó nyugati oldalán villámlott, úgyhogy meg is hozták a megfelelő óvintézkedéseket.
Az 54. Rund Um 2004. június 11-13-ig került megrendezésre. A verseny kezdetben a Lindau célú Meersburg - Überlingen – Romanshorn útvonalú volt, de az előző év végzetes szelei miatt meghagyták a pálya rövidítésének lehetőségét, melyre végül nem került sor.
A kormányos, Fritz Trippolt látványos győzelmet mutathatott be a BTV-vel, ennek részleteit, képanyagát a Rund Um 2004-es oldalán találhatják meg.

Az 53. Rund Um „Egy fantasztikus győzelem a csillagos ég alatt” - lelkesedett a legénység a célba érkezés után. Ez alkalommal az alacsony hőmérséklet és a nagy szél különös erőfeszítést és rendkívüli kitartást követelt meg a legénységtől. Taktikus ügyességre és szerencsés kézre volt szükség a sikerhez.

Az 52. Rund Um a becsvágy és türelem kemény próbája volt. A verseny minden megpróbáltatását, és a célba érkezést Lindauban csupán 12 hajó bírta ki! Ez a valóság. A maradék hajóknak nem sikerült 24 órán belül célba érniük. A start fergeteges volt, bár még szellő sem volt.

Az 51. Rund Um ismét egy látványos gyorsasági verseny volt a vitorlások és anyagok magas igényeinek tekintetében. Ez bizonyára minden résztvevő számára maradandó emlék… Élje át mégegyszer a regatta ( „ Krimi”) élményeit!

Az 50. Rund Um sok sikerrel büszkélkedhet. Ideális szél- és hőmérséklet jellemezte a regattát, mely kiváló volt egy rendkívüli évforduló megrendezéséhez.

A 49. Rund Umon újabb rekord született, Lukas Hummler, az LSC versenyzője, történelmet csinált…

A 48. Rund Um első alkalommal követhető nyomon élőben az interneten…
 

 

hirdetes

címkék: verseny

Legnépszerűbb cikkeink

hirdetes