Rund Um vitorlás verseny bemutatása - vitorlás szótár lexikon

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Szakszótár > Rund Um

Rund Um


Rund Um vitorlás verseny történet

1998 óta Rund Um élőben is nyomon követhető az interneten. Aktuális időtartammal és sok digitális képpel, melyek letölthetőek a netről, szintén azon érdeklődők javát szolgálják, akik nem tartózkodnak a Bodeni-tónál, illetve azokét, akik élményekkel gazdagodva vettek részt rajta.

Az 59. Rund Um 2009. június 12-14-ig került megrendezésre. Ennek előkészületei közé sorolhatjuk a hegyi túrát, melynek kiírása a regatta hatáskörébe tartozik. Az online jelentkezési lap minden résztvevő számára azonnal rendelkezésre áll. Az 59. Rund Um idei plakátja a Volker Kastról készült. A futam most is, mint eddig minden évben, péntek este, 19.30-kor rajtol a Lindauer-szigetről. Rövid összefoglalót a Rund Um megszokott weboldalán találhatnak.

Az 58. Rund Umon újabb rekord született. A győztes, Jonny Hutchcroft Halmatro nevű katamaránjával rekordidőn belül, 4 óra 41 perc 37 másodperc alatt teljesítette a hosszú távot, és ezzel egy 2000 óta tartó rekordot döntött meg, melyet Joschi Entner Principesse nevű vitorlásával tartott 5:04:§3-as idejével.

Az 57. Rund Um, mely június 8-10-ig tartott, kevéssé volt szeles.Az LSC gratulációját fejezte ki a Kékszalag győztesének, Fritz Trippoltnak, és a Kék Serleg nyertesének, Werni Hemmeternek is. Közel 400 hajó vetekedett egymással az éjszaka folyamán. Werni Hermmeter Psaros 40-ével a Romanshorn, Konstanz és Überlingen útirányt 12 óra 31 perc alatt teljesítette. A verseny részleteit, képanyagokat és a győztesek listáját a Rund Um 2007-es oldalán találják.

Az 56. hagyományos hosszútávú regatta 2006. június 16-18-ig került megrendezésre. Joschi Entner nyolcadszorra szerezte meg győzelmét, Principessával 4 óra 58 perc 55 másodperc alatt értek célba. Tegnap este 405 jacht rajtolt el. Az idő ismét záporos és zivataros volt, de erősebb légáramlatok kevésbé voltak számottevőek. 309 hajó ért célba. Az eredményeket, képeket és mindenfajta információt a Rund Um oldalakon találnak.

Az 55. Boden-tónál megrendezett Rund Umnak győztese Joschi Entner, aki 7 óra 47 perc alatt teljesítette a Kékszalagot. Kb. 450 hajó órák hosszat tartózkodott a vizen, mégis alig haladtak előre. Valamivel korábban az időjárásjelentésben heves zivatartfrontot jelentettek. A tó nyugati oldalán villámlott, úgyhogy meg is hozták a megfelelő óvintézkedéseket.
Az 54. Rund Um 2004. június 11-13-ig került megrendezésre. A verseny kezdetben a Lindau célú Meersburg - Überlingen – Romanshorn útvonalú volt, de az előző év végzetes szelei miatt meghagyták a pálya rövidítésének lehetőségét, melyre végül nem került sor.
A kormányos, Fritz Trippolt látványos győzelmet mutathatott be a BTV-vel, ennek részleteit, képanyagát a Rund Um 2004-es oldalán találhatják meg.

Az 53. Rund Um „Egy fantasztikus győzelem a csillagos ég alatt” - lelkesedett a legénység a célba érkezés után. Ez alkalommal az alacsony hőmérséklet és a nagy szél különös erőfeszítést és rendkívüli kitartást követelt meg a legénységtől. Taktikus ügyességre és szerencsés kézre volt szükség a sikerhez.

Az 52. Rund Um a becsvágy és türelem kemény próbája volt. A verseny minden megpróbáltatását, és a célba érkezést Lindauban csupán 12 hajó bírta ki! Ez a valóság. A maradék hajóknak nem sikerült 24 órán belül célba érniük. A start fergeteges volt, bár még szellő sem volt.

Az 51. Rund Um ismét egy látványos gyorsasági verseny volt a vitorlások és anyagok magas igényeinek tekintetében. Ez bizonyára minden résztvevő számára maradandó emlék… Élje át mégegyszer a regatta ( „ Krimi”) élményeit!

Az 50. Rund Um sok sikerrel büszkélkedhet. Ideális szél- és hőmérséklet jellemezte a regattát, mely kiváló volt egy rendkívüli évforduló megrendezéséhez.

A 49. Rund Umon újabb rekord született, Lukas Hummler, az LSC versenyzője, történelmet csinált…

A 48. Rund Um első alkalommal követhető nyomon élőben az interneten…
 

 

verseny

Hasznos volt számodra a szótárunk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma:

Átlagos értékelés: 0.0
Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2024.07.31-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.


*egy éves megrendelés esetén


Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Felnőttképzés

A közel 15 éves tapasztalattal rendelkező EFEB Felnőttoktatási Központ olyan színvonalas...

Bal csapás

A hajó balcsapáson halad, ha a vitorlába "balról csap" bele a szél. Versenyben a...

Kuh-forduló

Kuh-forduló vagy Q-forduló, közismertebb nevén szamár- vagy tehénforduló. Erős szélben...

Sikló

Sikló avagy a magyar Laser Kisebb, olcsóbb, de a miénk! A Sikló nem más, mint a...

Esküvőhelyszín Budapest

A nagy napra megtalálni a megfelelő helyszínt nem egyszerű, hiszen rengeteg szempontot...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.