notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Rund Um vitorlás verseny bemutatása - vitorlás szótár lexikon

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Szakszótár > Rund Um

Rund Um


Rund Um vitorlás verseny történet

1998 óta Rund Um élőben is nyomon követhető az interneten. Aktuális időtartammal és sok digitális képpel, melyek letölthetőek a netről, szintén azon érdeklődők javát szolgálják, akik nem tartózkodnak a Bodeni-tónál, illetve azokét, akik élményekkel gazdagodva vettek részt rajta.

Az 59. Rund Um 2009. június 12-14-ig került megrendezésre. Ennek előkészületei közé sorolhatjuk a hegyi túrát, melynek kiírása a regatta hatáskörébe tartozik. Az online jelentkezési lap minden résztvevő számára azonnal rendelkezésre áll. Az 59. Rund Um idei plakátja a Volker Kastról készült. A futam most is, mint eddig minden évben, péntek este, 19.30-kor rajtol a Lindauer-szigetről. Rövid összefoglalót a Rund Um megszokott weboldalán találhatnak.

Az 58. Rund Umon újabb rekord született. A győztes, Jonny Hutchcroft Halmatro nevű katamaránjával rekordidőn belül, 4 óra 41 perc 37 másodperc alatt teljesítette a hosszú távot, és ezzel egy 2000 óta tartó rekordot döntött meg, melyet Joschi Entner Principesse nevű vitorlásával tartott 5:04:§3-as idejével.

Az 57. Rund Um, mely június 8-10-ig tartott, kevéssé volt szeles.Az LSC gratulációját fejezte ki a Kékszalag győztesének, Fritz Trippoltnak, és a Kék Serleg nyertesének, Werni Hemmeternek is. Közel 400 hajó vetekedett egymással az éjszaka folyamán. Werni Hermmeter Psaros 40-ével a Romanshorn, Konstanz és Überlingen útirányt 12 óra 31 perc alatt teljesítette. A verseny részleteit, képanyagokat és a győztesek listáját a Rund Um 2007-es oldalán találják.

Az 56. hagyományos hosszútávú regatta 2006. június 16-18-ig került megrendezésre. Joschi Entner nyolcadszorra szerezte meg győzelmét, Principessával 4 óra 58 perc 55 másodperc alatt értek célba. Tegnap este 405 jacht rajtolt el. Az idő ismét záporos és zivataros volt, de erősebb légáramlatok kevésbé voltak számottevőek. 309 hajó ért célba. Az eredményeket, képeket és mindenfajta információt a Rund Um oldalakon találnak.

Az 55. Boden-tónál megrendezett Rund Umnak győztese Joschi Entner, aki 7 óra 47 perc alatt teljesítette a Kékszalagot. Kb. 450 hajó órák hosszat tartózkodott a vizen, mégis alig haladtak előre. Valamivel korábban az időjárásjelentésben heves zivatartfrontot jelentettek. A tó nyugati oldalán villámlott, úgyhogy meg is hozták a megfelelő óvintézkedéseket.
Az 54. Rund Um 2004. június 11-13-ig került megrendezésre. A verseny kezdetben a Lindau célú Meersburg - Überlingen – Romanshorn útvonalú volt, de az előző év végzetes szelei miatt meghagyták a pálya rövidítésének lehetőségét, melyre végül nem került sor.
A kormányos, Fritz Trippolt látványos győzelmet mutathatott be a BTV-vel, ennek részleteit, képanyagát a Rund Um 2004-es oldalán találhatják meg.

Az 53. Rund Um „Egy fantasztikus győzelem a csillagos ég alatt” - lelkesedett a legénység a célba érkezés után. Ez alkalommal az alacsony hőmérséklet és a nagy szél különös erőfeszítést és rendkívüli kitartást követelt meg a legénységtől. Taktikus ügyességre és szerencsés kézre volt szükség a sikerhez.

Az 52. Rund Um a becsvágy és türelem kemény próbája volt. A verseny minden megpróbáltatását, és a célba érkezést Lindauban csupán 12 hajó bírta ki! Ez a valóság. A maradék hajóknak nem sikerült 24 órán belül célba érniük. A start fergeteges volt, bár még szellő sem volt.

Az 51. Rund Um ismét egy látványos gyorsasági verseny volt a vitorlások és anyagok magas igényeinek tekintetében. Ez bizonyára minden résztvevő számára maradandó emlék… Élje át mégegyszer a regatta ( „ Krimi”) élményeit!

Az 50. Rund Um sok sikerrel büszkélkedhet. Ideális szél- és hőmérséklet jellemezte a regattát, mely kiváló volt egy rendkívüli évforduló megrendezéséhez.

A 49. Rund Umon újabb rekord született, Lukas Hummler, az LSC versenyzője, történelmet csinált…

A 48. Rund Um első alkalommal követhető nyomon élőben az interneten…
 

 

verseny

Hasznos volt számodra a szótárunk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma:

Átlagos értékelés: 0.0
Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2019.10.31-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.


*egy éves megrendelés esetén


Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Focksott

A focksott meghatározását lásd az orrvitorla behúzókötél szótárszónál.

Stopper

Stopper: kötélfogó

Mesterházy-Nagy Ákos

Mesterházy-Nagy Ákos (Piri) életrajz Mesterházy-Nagy Ákos 1988-ban született és...

Niederholer

Niederholer - a spinnaker bumot lefeszítõ kötél

Balatonboglár - BH Zrt.

Balatonboglári BH Zrt. Vitorláskikötő bemutatása: A Balaton nyugati medencéjének déli...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!