Így változik meg a sétahajózás 2021-ben a koronavírus hatására- új szabályok a sétahajózásban

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Így változik meg a sétahajózás 2021-ben a koronavírus hatására

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Így változik meg a sétahajózás 2021-ben a koronavírus hatására


2021/05/29
VN
Így változik meg a sétahajózás 2021-ben a koronavírus hatására
Lehet sétahajózni 2021-ben?

5. A maszkokra még mindig szükség lehet

Habár egyes országokban már nincs szükség maszkviselésre nyilvános helyeken, a zárt terekben még mindig kötelező eltakarni az ember orrát és száját is. Jó eséllyel ez a sétahajókon is így marad még egy ideig.

 

6. A közösségi távolságtartásra szintén oda kell figyelni

A hajótársaságok zöme átrendezi hajóit, hogy jobban megfeleljenek a még mindig tartó közösségi távolságtartási előírásoknak. Ez jelenthet például az asztalok közé helyezett plexiüvegeket (pl. az AmaWaterways esetén), vagy épp a szórakozóhelyeken megritkított ülőhelyeket is.

 

7. Fedélzeti szórakozási lehetőségek

Az utasok továbbra is számíthatnak fedélzeti szórakozási lehetőségekre. Sok régi és új tevékenység elérhető lesz a hajókon, ámbár továbbra is ügyelve a távolságtartásra és egyéb biztonsági előírásokra.

 

8. Új norma az étkeztetésben

A vendégek a sétahajóktól megszokott gazdag kínálatból válogathatnak majd maguknak, ha a fogyasztásról van szó, azonban erre is kihatnak majd a biztonsági és távolságtartási előírások. Az éttermek asztalai és ülőhelyei távolabbra kerülnek egymástól, és több lesz az elvihető opció az étlapokon, hogy ne csak az étteremben lehessen elfogyasztani a rendeléseket.

 

Ez nem jelenti azt, hogy nem lesz svédasztal, csak épp máshogy fog működni. A Royal Caribbean egyik hajóján például a pincérek szolgálják majd fel a svédasztalról választott fogásokat a vendégeknek.

9. Rövidebb hajóutak

Az amerikai járványügyi központ (CDC) eleinte korlátozza a hajóutak hosszát, amelyek legfeljebb 7 napig tarthatnak majd. Ebből kifolyólag előfordulhat, hogy több hajótársaság is eleinte saját, privát szigeteire szervez majd utakat, hogy megfelelhessenek ezeknek a korlátozásoknak.
 


Balaton érdekesség hajó hír luxus tenger, óceán utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Unterlieck

Az unterlieck a nagyvitorla (Gross) alsó éle.

Oktatás helyszín Budapest

Oktatási helyszín Budapesten, a Gólvonal Bisztróban, ahol minden adott ahhoz, hogy tökéletes...

Özni

 Kötélvezetõ karika.

Félszél

Félszél – a hajó menetiránya és a látszólagos szélirány kb. 90 fokot zár be

Fockroller

A fockroller meghatározását lásd az orrvitorla becsavaró szótárszónál.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.