A vitorlás vásárlás legfontosabb szempontjai a Balatonon és az Adrián

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A vitorlás vásárlás legfontosabb szempontjai

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A vitorlás vásárlás legfontosabb szempontjai


2020/08/03
Máté Balázs, online marketing tanácsadó
A vitorlás vásárlás legfontosabb szempontjai
A vitorlásvásárlás legfontosabb szempontjai

A „nemrég felújított” kifejezésre mindig gyanakodva tekints. Egy új horgonylánc vagy egy új vitorlakészlet miatt többet ér a hajó, ha ezek egyébként is az alapfelszerelés részei?

 

A vitorlás vásárlás szabályai, No.4.: Az árbóc és a kötélzet felújítása életmentő lehet

Egy átlagos vitorláson legalább 15 évente érdemes leszerelni az árbócot, szétszedni a rudazatot, megnézni, hogy hol kezdte meg a korrózió az ezekhez kapcsolódó tartozékokat. Ha huzamosabb ideig szeretnéd offshore használni vitorlásodat, akkor érdemes minden vitorlákkal és kötélzettel kapcsolatos eszközt és alkatrészt strapabíróbbra cserélni.

 

Nem ajánlott megvárni, hogy az árboc a víz közepén adja meg magát, és dőljön le pihenni. A hajójukat eladók gyakran festik le a korrodált részeket, hogy ne látszódjanak, amivel egy nagyon veszélyes csapdát állítanak a felkészületlen vásárlóknak

 

A vitorlás vásárlás szabályai, No.5.: A motor szintén cserére szorulhat

Durván húsz évente a motort is újítani kell majd. Itt két lehetőséged van: vagy felújítod, ami egyébként is a hajóban van (ez az olcsóbb megoldás), vagy teljesen újat vásárolsz a helyére. A két opció munkadíja általában azonos, csak éppen új motor vásárlásánál magát az egységet is ki kell fizetned. Tovább fokozhatja a költségeket, ha másik motormárkára váltasz.

 

Érdemes észben tartani, hogy sok vitorlás a vízen megtett útjuk felét motoros meghajtással hajózza le, szóval mindenképpen fontos, hogy egy erős és megbízható egységet szerezz be. A költségekhez továbbá számold hozzá a cserealkatrészeket is, mert sosem tudhatod, hogy épp melyik kikötőben találsz majd ezekből.
 


vitorlázásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Aerodinamika

Az aerodinamika a légerőtan idegen megfelelője.

Hajótest

A hajótest fából, fémből, műanyagból, vagy ezek kombinációiból készülhet. Fahajók...

Esküvőhelyszín Budapest

A nagy napra megtalálni a megfelelő helyszínt nem egyszerű, hiszen rengeteg szempontot...

Jolle

A jolle uszonyos(svert), kabin nélküli sportvitorlás. Például: 420,470, Finn Dinghi, Cadet.

Babaszauna

A babaszauna pozitív hatásai A szauna pozitív hatásairól sokat hallani, azok egyértelműen...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.