13 évesen hódította meg a világ legmagasabb hegycsúcsát egy indiai lány

hirdetes

Egy kislány megmászta a Mount Everestet

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

13 éves a legfiatalabb lány, aki megmászta a Mount Everestet május 25-én. Ezzel beírta a nevét a történelembe egészen addig, amíg meg nem jelenik egy nála is fiatalabb kalandor, aki vállalkozna erre az expedícióra.

A világ legfiatalabb hegymászója

Malavath Purna, egy 13 éves kislány május 25-án véghez vitt egy lehetetlennek hitt tettet: megmászta a Mount Everestet és fel is ért a tetejére, ami 8848 méter magasan van. Ezzel ő lett a legfiatalabb lány, aki meghódította a világ legmagasabb hegycsúcsát.

 

A lány Indiából származik és egy hátrányos helyzetű gyerekeknek szánt szociális program keretében indult neki ennek a hosszú útnak a Mount Everest tetejére, ahonnan végül épségben és sikeresen tért vissza.

 

A világ legfiatalabb hegymászója

A kislány azonban nem egyedül mászta meg ezt a hatalmas hegycsúcsot. Volt vele egy hasonló korú fiú is, aki ugyancsak ennek a szociális programnak köszönhetően kapta ezt a lehetőséget. A fiú szintén Indiában él és csak úgy, mint a lány családja, a legalacsonyabb kasztba tartozik, ami azt jelenti, hogy nehéz és nyomorúságos körülmények között élnek. A kormány által indított programban összesen húsz hozzájuk hasonló, hátrányos helyzetű gyerek közül választották ki őket az expedícióra.

 

A világ legfiatalabb hegymászója

A gyerekek tavaly október 26 és november 16 között készültek fel a nagy útra a Darjeeling Himalájai Hegymászó Intézetben. Viszont az expedíció nem Nepálból indult, hanem a hegy Tibet felőli oldalán, mert Nepálban 16 éves kor alatt tiltják a hegymászást.

 

Malavath hivatalosan is a legfiatalabb nő lett, aki megmászta a Mount Everestet. A másik nem táborában is egy 13 éves fiú döntötte meg ezt a rekordot: Jordam Romero Amerikából.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
sport

Szótár

Dörzsléc

A dörzsléc a hajó szélét védő szegély. Tovább

szélcsend

Levegő nyugalmi állapota, vagyis áramlása oly gyenge, hogy érzékeinkkel nem vesszük észre Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 198

Átlagos értékelés: 5.0