Jyoti Amge 62 centiméteresen bekerült a Gunness Rekordok Könyvébe

hirdetes

Majdnem fél méteresen ő a világ egyik legkisebb nője

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Jyoti Amge három évvel ezelőtt bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe 62,8 cm magasságával, mint a világ legkisebb nője. A lány nem nagyobb egy két-három éves kisgyereknél, azonban ő mégis boldog és egyáltalán nem bánkódik alacsony termete miatt. Sőt, ezután is ő szeretné vezetni a rekordot.

Jyoti Amge, a világ egyik legkisebb nője

Jyoti Amget tizennyolcadik születésnapján nyilvánították a világ legkisebb nőjének és hivatalosan is bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe. Amge alig magasabb fél méternél, pontosan 62,8 centi; termete egy átlagos, 3 éves kisgyerekének felel meg. A lány egy igen ritka betegségben szenved, de ezt egyáltalán nem éli meg tragédiának, sőt! Állítása szerint tizennyolcadik születésnapjára nem is kaphatott volna nagyobb ajándékot annál, mint hogy bekerült a rekordok könyvébe.

 

Amge számára termete miatt még a hétköznapi dolgok is kihívást jelentenek, hisz fél méteresen nem egyszerű az élet egy olyan világban, amit nem ilyen kicsire terveztek. Viszont a lány egyáltalán nem bánja ezt, sőt, élvezi az állandó rivaldafényt, és hogy mindig ő van a középpontban. Amge számára ez a betegség nem egy átok, hanem áldás: elmondása szerint ha nem lenne ilyen kicsi, akkor nem juthatott volna el Japánba és más, messzi országokba. Így viszont királynői élete van.

 

Jyoti Amge, a világ egyik legkisebb nője

A lánynak 5 éves korában derült ki a betegsége, amikor is édesanyja észrevette, hogy nem úgy fejlődik, mint egy átlagos gyerek. Két-három éves korában ez még nem volt feltűnő, mert a mostani termete körülbelül ilyen életkornak felel meg, de 5 évesen Amge már kezdett kilógni a sorból. Viszont felnőttként Amge nem látja szomorúnak az eddigi életét a betegsége miatt, mert a családja mindig is támogatta.

 

A népszerű lány azon kívül, hogy rengeteg országba elutazott, még egy indiai reality showban is szerepelt, a Big Bossban, ami hasonló műsor, mint nálunk a Való Világ, vagy a Big Brother. Viszont Amge itt nem akar megállni: állítása szerint gyerekkora óta színésznő szeretne lenni és már be is iratkozott egy színésznő tanodába.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Hafenmeister

Hafenmeister (ejtsd:háfenmájszter): kikötőmester Tovább

Spartacus Vitorlás Egylet

Spartacus Vitorlás Egylet   Spartacus VE története A Spartacus Vitorlás... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 237

Átlagos értékelés: 4.8

kreatív