Amerikában már havazik, nem is kicsit! - Múlt héten teljesen megbénult a közlekedés

hirdetes

Városokat temetett maga alá a hó Amerikában

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

November 18-án, kedden olyan szintű hóvihar támadta meg az Egyesült Államok északi részét, hogy legalább 25 településen megbénult a közlekedés. Bár a pánikhangulat csak egy napig tartott, az időjósok nem sok jót tudnak mondani. Amerikát tavaly is ítéletidő sújtotta, de úgy látszik, ez elől idén se lesz menekvés.

Amerikában havazik

40 éve nem volt példa ilyen mértékű havazásra! New York állam Bufalo nevű városát, ami az Egyesült Államok északi részén található, kis híján két méter vastagságú hótakaró temette el. Emlékeztek még, mi volt két évvel ezelőtt, március 15-én? Nos, az az apokaliptikus hangulat ehhez képest semmi. A havazás teljesen megbénította a közlekedést, az emberek tömegével hagyták hátra autóikat az utakon, mert nem tudtak közlekedni velük. A káosz olyan nagy mértékű volt, hogy a rendőrségnek és a tűzoltóságnak bőven akadt dolga, de még a mentősök se tétlenkedtek. Rengetegen estek a hó fogságába, főleg az autópályákon, köztük egy sportolókkal teli busz is, aminek az utasai 24 órára a buszban rekedtek és csak másnap reggel tudták őket kiszabadítani. A hóesésnek nem is egy halálos áldozata volt. Az állam 25 településén közlekedési tilalmat rendeltek el és az utakat csak sürgősségi járművek használhatták. A közlekedés egy napra teljesen megbénult, viszont ez a pánik szerencsére csak egy napig tartott, mert másnapra elállt ez a súlyos mértékű havazás és elkezdhették szabaddá tenni az utakat. Amikor végre kitisztult az ég, legalább 5 ezer tonna havat lapátoltak el csak az utakról.

Amerikában havazik

Viszont a rémálomnak itt még nincs vége. Az egy dolog, hogy elállt a hóvihar, de mi lesz az olvadással? Ráadásul az időjárás előrejelzés szerint az Egyesült Államok északkeleti és középnyugati részei nem úszták meg ennyivel, mert újabb havazások várhatóak, amik szintén megbéníthatják a közlekedést és hatalmas károkat okozhatnak. Már így is nagyon sok a közlekedési baleset és a november 18-i hóviharnak minimum nyolc halálos áldozata volt.És még csak november van. Mi lesz akkor, ha beköszönt az igazi tél?

 

Forrás: Érdekesvilág

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Fall

lásd: felhúzókötél Tovább

Futtatás

Futtatásnak nevezzük ha széllel szembeni haladáskor, ha a hajó és a vitorlázat által... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 120

Átlagos értékelés: 4.9

utazás