Amerikában már havazik, nem is kicsit! - Múlt héten teljesen megbénult a közlekedés

hirdetes

Városokat temetett maga alá a hó Amerikában

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

November 18-án, kedden olyan szintű hóvihar támadta meg az Egyesült Államok északi részét, hogy legalább 25 településen megbénult a közlekedés. Bár a pánikhangulat csak egy napig tartott, az időjósok nem sok jót tudnak mondani. Amerikát tavaly is ítéletidő sújtotta, de úgy látszik, ez elől idén se lesz menekvés.

Amerikában havazik

40 éve nem volt példa ilyen mértékű havazásra! New York állam Bufalo nevű városát, ami az Egyesült Államok északi részén található, kis híján két méter vastagságú hótakaró temette el. Emlékeztek még, mi volt két évvel ezelőtt, március 15-én? Nos, az az apokaliptikus hangulat ehhez képest semmi. A havazás teljesen megbénította a közlekedést, az emberek tömegével hagyták hátra autóikat az utakon, mert nem tudtak közlekedni velük. A káosz olyan nagy mértékű volt, hogy a rendőrségnek és a tűzoltóságnak bőven akadt dolga, de még a mentősök se tétlenkedtek. Rengetegen estek a hó fogságába, főleg az autópályákon, köztük egy sportolókkal teli busz is, aminek az utasai 24 órára a buszban rekedtek és csak másnap reggel tudták őket kiszabadítani. A hóesésnek nem is egy halálos áldozata volt. Az állam 25 településén közlekedési tilalmat rendeltek el és az utakat csak sürgősségi járművek használhatták. A közlekedés egy napra teljesen megbénult, viszont ez a pánik szerencsére csak egy napig tartott, mert másnapra elállt ez a súlyos mértékű havazás és elkezdhették szabaddá tenni az utakat. Amikor végre kitisztult az ég, legalább 5 ezer tonna havat lapátoltak el csak az utakról.

Amerikában havazik

Viszont a rémálomnak itt még nincs vége. Az egy dolog, hogy elállt a hóvihar, de mi lesz az olvadással? Ráadásul az időjárás előrejelzés szerint az Egyesült Államok északkeleti és középnyugati részei nem úszták meg ennyivel, mert újabb havazások várhatóak, amik szintén megbéníthatják a közlekedést és hatalmas károkat okozhatnak. Már így is nagyon sok a közlekedési baleset és a november 18-i hóviharnak minimum nyolc halálos áldozata volt.És még csak november van. Mi lesz akkor, ha beköszönt az igazi tél?

 

Forrás: Érdekesvilág

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Melges 32

Melges 32 vitorlás hajó leírás A Melges 32, kistestvéréhez, a Melges 24-hez hasonlóan... Tovább

Céges rendezvényhelyszín

Céges buli, céges rendezvény, céges vacsora? Céges rendezvényhelyszínt keresel Budapesten,... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes