Dubai - Az arany városa

hirdetes

Dubai - Az aranyváros

Kerekes Orsolya
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Dubait nem egyszer azért hívják az „arany városának", mert elképesztő növekedést produkált, átlagos kikötővárosból a világ egyik üzleti csomópontja lett egy emberöltő alatt. Azonban van egy ennél szó szerint is érthetőbb jelentés is, mégpedig ennek a nemesfémnek a kereskedése szempontjából.

Dubai

A város az afrikai lelőhelyek és a feltörekvő ázsiai felvevőpiacok, így Kína és India között kíván közvetítő lenni. Dubaiban jelenleg 1200 tonna (41 milliárd dollár értékű) arany cserél gazdát évente. Az aranykereskedelem közel 30 százaléka. Dubai ezt nem utolsósorban elhelyezkedésének köszönheti, de ezen kívül annak is, hogy a világon itt az egyik legolcsóbb aranyat vásárolni, mert nincsen rajta adó.

Dubai

2012-ben az aranyárak aránylag stabilak maradtak, de egyes vélemények szerint hamarosan újra rekord magasságokba szökhetnek, mert a befektetők benne látják a biztonságot, az egyébként ingatag világgazdasági helyzetben. Az emirátusban megteremtették a dolog infrastruktúráját is, hiszen aranyfinomítókat, trezorokat, ékszerkészítő műhelyeket hoztak létre. Importálják az aranyat, például tört aranyat Indiából, ezekből aranyrudakat készítenek, amivel az aranytőzsdén kereskednek.

Dubai

A város nem csak nagykereskedelmi központ lett, hanem 600 ékszerüzletével - melynek fele az „aranypiacon" található a turisták - a helyiek és a kereskedők úticélja.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Nautic 311 vitorlás hajó

A Nautic 311 cruiser/ racer a sportos vitorlázást preferálja. A család legkisebb tagja, ezzel... Tovább

Ben Ainslie

Ben Ainslie Háromszoros olimpiai aranyérmes, egyszeres ezüstérmes, a Sport Tiszteletbeli... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 195

Átlagos értékelés: 4.9

utazás