Dubai - Az arany városa

hirdetes

Dubai - Az aranyváros

Kerekes Orsolya
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Dubait nem egyszer azért hívják az „arany városának", mert elképesztő növekedést produkált, átlagos kikötővárosból a világ egyik üzleti csomópontja lett egy emberöltő alatt. Azonban van egy ennél szó szerint is érthetőbb jelentés is, mégpedig ennek a nemesfémnek a kereskedése szempontjából.

Dubai

A város az afrikai lelőhelyek és a feltörekvő ázsiai felvevőpiacok, így Kína és India között kíván közvetítő lenni. Dubaiban jelenleg 1200 tonna (41 milliárd dollár értékű) arany cserél gazdát évente. Az aranykereskedelem közel 30 százaléka. Dubai ezt nem utolsósorban elhelyezkedésének köszönheti, de ezen kívül annak is, hogy a világon itt az egyik legolcsóbb aranyat vásárolni, mert nincsen rajta adó.

Dubai

2012-ben az aranyárak aránylag stabilak maradtak, de egyes vélemények szerint hamarosan újra rekord magasságokba szökhetnek, mert a befektetők benne látják a biztonságot, az egyébként ingatag világgazdasági helyzetben. Az emirátusban megteremtették a dolog infrastruktúráját is, hiszen aranyfinomítókat, trezorokat, ékszerkészítő műhelyeket hoztak létre. Importálják az aranyat, például tört aranyat Indiából, ezekből aranyrudakat készítenek, amivel az aranytőzsdén kereskednek.

Dubai

A város nem csak nagykereskedelmi központ lett, hanem 600 ékszerüzletével - melynek fele az „aranypiacon" található a turisták - a helyiek és a kereskedők úticélja.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Bika

A bika fedélzeti, vagy parti kötélrögzítő eszköz. Tovább

Cumulus

A cumulus egy 1-2 km magasan úszó gomolyfelhő. A zivataros idő előhírnöke. A vastagabb... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes