MVSZ segítség az árvízvédelemben

hirdetes

MVSZ segítség az árvízvédelemben

Szoják Balázs
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

 Magyar Vitorlás Szövetség a Magyar Vízimentő Szakszolgálattal és a Spartacus Vitorlás Egylettel összefogva 2010. június 6-én és 7-én egy hat hajóból, buszokból és felszerelésekből álló mentő csapatot küldött az árvízi terület egyik legjobban sújtotta térségébe, Felsőzsolcára.

Árvíz 2010

Bekapcsolódás az árvízi mentésbe

 

A mentéshez merev aljú gumimotorosokra, utánfutókra, szállást is biztosító buszokra, megfelelő viharruházatra, több  napi élelemre, és az éjszaki munkához megfelelő világításra volt elsősorban szükség. A többek között Kerekes Kázmér, Kőváry István, Erdélyi Béla, Szalay Csaba, Bagyó Sándor alkotta egység vasárnap hajnalban ért a területhez, ahol a helyi katasztrófavédelem és rendőrség által koordinált mentési akcióba kapcsolódott be. A nappali és éjszakai árvízi mentés, a nagy sebességű víztömeg és a kiszámíthatatlan sodralékok miatt nagy tapasztalatot és körültekintést igényel.

hirdetes

 

Tovább fenyeget az árvíz

 

 A szervezett mentő egység indulásakor, még kb. 60-70 cm-es vízszínt emelkedést jósoltak a jelenlegi rekord vízszinthez, és a Tisza alsóbb szakaszaira is kritikus helyzetet jósoltak A Magyar Vitorlás Szövetség folyamatosan kapcsolatban áll a katasztrófavédelem illetékeseivel, és amennyiben ez indokolt, további mentőerők szervezését és küldését biztosítja. Hétfő estig előzetesen már több  balatoni és velencei tavi klub ajánlotta fel hathatós segítségét az esetleges további mentési munkában.

hirdetes

 

Adománygyűjtés a Fehér Szalag NJL Nagydíjon

 

 A Magyar Vitorlás Szövetség a mentő egység költségeinek fedezésére, ill. az árvízi károsultak megsegítésére a Fehér Szalag NJL Nagydíj nevezési eljárásakor adományokat gyűjt, melyet haladéktalanul továbbít a bajbajutottak számára.

Szoják Balázs
MVSZ-főtitkár

 

 

Forrás: http://www.hunsail.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Spartacus Vitorlás Egylet

Spartacus Vitorlás Egylet   Spartacus VE története A Spartacus Vitorlás... Tovább

Fénymásoló bérlés

Nagyobb összegű beruházás és hitelfelvétel nélkül olyan készüléket használhat, ha a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 142

Átlagos értékelés: 4.7