Megépült az első átlátszó ház Magyarországon

hirdetes

Az első átlátszó ház Magyarországon

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A ház tulajdonosa Ráth Gábor, aki Németországban szeretett bele ebbe a különleges építészeti stílusba és úgy döntött, hogy épít egyet a Budai hegyekben.

Átlátszó ház

A házat úgy építették meg, hogy azért legyen némi intim szféra, ahova nem látnak be a kíváncsi szemek: ilyen helyiség a fürdőszoba. Azon kívül viszont mindet látni lehet, ami ebben a rendhagyó stílusú házban történik. Bár csodálatos lehet a kilátás és megnyugtató lehet minden percben élvezni az erdő nyugalmát, viszont az ablakok tisztítása elég macerás lehet, mert ez a ház másból sem áll, csak ablakokból. Viszont a tulajdonos szerint elég két-három havonta letisztítani őket.

A ház hőszigetelése tökéletesen meg van oldva. Nagyon kellemes odabent a hőmérséklet, legyen szó nyári forróságról, vagy a téli mínuszokról. Hőszigetelés szempontjából kulcsfontosságú a tető hossza és vastagsága, mert leginkább ez védi meg a házat a hőmérséklet szélsőségeivel szemben.

hirdetes

 

A házban jelenleg egy család éli mindennapjait, akik nemcsak hétvégi kiruccanások során költöznek be ide, hanem egész évre berendezkedtek. Ez azért nem lehet egyszerű! Bár kétségkívül nagyon különleges házban laknak, viszont azt nem tudom elképzelni, hogy itt biztonságban érezzék magukat. Én legalábbis képtelen lennék nyugodtan aludni egy ilyen házban.

A nyugati országokban rengeteg üvegből készült házat láthatunk, amiben az a különleges, hogy az ember úgy érzi, amikor a házban tartózkodik, hogy szinte eggyé válik a természettel. Viszont most hazánkban is megépítették az első átlátszó házat a Budai hegyekben, ahonnan lélegzetelállító panoráma nyílik az erdőre. A tettes Ráth Gábor, aki Németországban találkozott az úgynevezett Fachwerk stílusú házakkal, amikben csak igazán szabad szellemű emberek tudják otthonosan érezni magukat. 

Forrás: hír.ma

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
kreatív

Szótár

Achterstag

Az achterstag egy hátsó árbocmerevítő drótkötél. Általában rövidítve csak achternek hívják. Tovább

Berecz Zsombor

Berecz Zsombor szül.hely/idő Székesfehérvár, 1986. április 26.   Berecz... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes