Az akvarellfestés alapjai

hirdetes

Az akvarellfestés alapjai

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ha szeretnél belekóstolni az akvarellfestés világába, olvasd el cikkünket, melyből mindent megtudhatsz, amire szükséged lesz az akvarellfestéssel kapcsolatban.

Az akvarellfestés alapjai

Manapság az akvarellfestés az egyik legkedveltebb műfaj, főleg az amatőr festők körében. Azonban a profik is szívesen dolgoznak ezzel a módszerrel, azonban ők is bajlódnak vele a legtöbbet. Ez az ellentét szembetűnő, azonban érthető is, mivel az olajfestéssel szemben ehhez kevesebb eszköz is elég: ecsetek, egy pár színből álló paletta, vizes edény, papír, rajztábla, grafitceruza.

Az akvarell festészetet a legszabadabb technikák egyikeként tartják számon. Itt a festéket kizárólag átlátszó vagy áttetsző foltokban viszik fel a papírra, ami az alapnak csak a színét módosítja, de nem fedi le. A festék alapanyagául ásványi festékek szolgálnak, melyeket vízben oldódó ragasztóanyagokkal kevernek össze majd így kerül a felületre valamilyen lágy ecsettel. Ennek az eljárásnak a sajátossága, hogy a papírról a festéken keresztül visszaverődik a fény, és ettől áttetsző jelleget kap.

hirdetes

Mivel vízfestékről van szó, meg kell említenünk, hogy olyan tulajdonsággal is rendelkezik ez a technika, amivel más nem: folyékony, ezért könnyen kezelhető. Egyszerűségéből fakadóan vonzó a kezdők számára is, azonban olyan művészeknek is kihívást jelent, akik olajfestékkel is dolgoznak.

Vágj bele az akvarellfestésbe a megfelelő minsőégű kellékekkel! Szerezd be őket itt!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Vasárnapi ebéd

Vasárnapi ebéd, vagy más néven Sunday Brunch egy olyan közös családi program, emlynek... Tovább

Trimarán

Trimarán - háromtestü hajó, a középsõ test mindig hosszabb a ké Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes